Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κραυγή για βοήθεια από το Δήμο Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Δήμος Γόρτυνας


Έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργού κ.Πάνου Σκουρλέτη έστειλε ο Δήμος Γόρτυνας, σε μια κίνηση «επιβίωσης».

Αναλυτικά το έγγραφο:

Ο Δήμος Γόρτυνας είναι ένας Δήμος της ενδοχώρας του Ν. Ηρακλείου που προήλθε μετά από τη συνένωση των τεσσάρων (4) πρώην Καποδιστριακών Δήμων Αγ Βαρβάρας ,Ρούβα, Κόφινα και Γόρτυνας. Σας ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας είναι ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση (464 .000 km ) με πάνω 70 χωριά και οικισμούς.

Κληρονόμησε πολλαπλά προβλήματα και χρέη ,που ακόμα και σήμερα, μετά από πολλές διορθωτικές ενέργειες, αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.​

Σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

1)Άρνηση Δήμου Ηρακλείου Μητροπολιτικού Δήμου Νομού Ηρακλείου να μας παρέχει τεχνική και διοικητική υποστήριξη στο Δήμο μας όπως υποχρεούται (από 1/1/11έως και σήμερα παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις δε μας έχει προσφέρει καμία υποστήριξη με τη δικαιολογία την αδυναμία της υπηρεσίας).

2)Έλλειψη προσωπικού (διοικητικού, τεχνικού και εξειδικευμένου).
Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και των νέων αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στο Δήμο :
α) τη θέση στο πρωτόκολλο κατέχει υπάλληλος ΥΕ γενικών καθηκόντων, τη γραμματειακή υποστήριξη στην υπηρεσία Εσόδων κατέχει υπάλληλος ΥΕ υδρονομέας, τη γραμματειακή υποστήριξη στην τεχνική υπηρεσία κατέχει υπάλληλος Χειριστής Μηχανημάτων κ.α.

β)είναι αδύνατον να λειτουργήσει η Τεχνική Υπηρεσία με 3 μηχανικούς ΤΕ (όταν απαραίτητη προϋπόθεση, για τις ανάγκες της Τεχνικής απαιτείται μηχανικός ΠΕ) .

Η έλλειψη προσωπικού (διοικητικού, τεχνικού και εξειδικευμένου) προήλθε

α)λόγω εξαρχής έλλειψη προσωπικού
β)λόγω συνταξιοδότησης​
γ)λόγω θανάτου
δ)λόγω παραίτησης
ε)λόγω μετακίνησης στην Περιφέρεια Κρήτης

3) Η εξυπηρέτηση θεμάτων ΟΓΑ – ΕΛΓΑ επιβαρύνουν περισσότερο το ήδη ελλιπές και υπερφορτωμένο με αρμοδιότητες προσωπικό του κάθε Δήμου με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΓΑ ή ΕΛΓΑ & Δήμων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις καθημερινότητας. Πρόταση: Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με ημιαπασχόληση ανά Δήμο και τα χρήματα που παίρνουν οι υπάλληλοι του Δήμου να τα δίνουν για να καλύψουν τις νέες θέσεις.

4)Να δοθεί η δυνατότητα – ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες – μετακίνησης υπαλλήλων των ΚΕΠ σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.

5)Να γίνει επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων των ΚΑΠ. Το έλλειμμα στην κάλυψη μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Δήμων, αφού οι ΚΑΠ που αποδίδονται από το κράτος πρωτίστως για τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, δεν αρκούν ούτε καν για την μισθοδοσία . Συνεπώς επιβάλλεται ο επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ .

6)Το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών των Δήμων. Να σταματήσει η ελεύθερη επιβολή κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Δήμων. Θα πρέπει με νομοθετική παρέμβαση να χαρακτηριστούν ως ακατάσχετα τα έσοδα, που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Δήμων, προερχόμενα από τους ΚΑΠ πάσης φύσης, από τη ΣΑΤΑ , από εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα (π.χ. ΘΗΣΕΑΣ κλπ) από δάνεια για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων ή την κάλυψη συγκεκριμένων οφειλών , δημιουργούνε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και τον προγραμματισμό των Δήμων.

7)Να επανέλθουν οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και στους μικρούς Δήμους όπως ήταν και πριν, οι οποίοι στερούνται εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους δήμους που διατηρήθηκαν οι θέσεις αυτές, αν και υπάρχει και το κατάλληλο προσωπικό.

8) Να γίνει νομοθετική ρύθμιση για τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σχετικά με τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες και τις δεσμεύσεις των προσωπικών τους λογαριασμών, για χρέη των εταιρειών στο δημόσιο (ΙΚΑ και εφορία) .

9)Να κατοχυρωθεί νομοθετικά, η υποχρεωτική καταβολή τελών χρήσης δημοτικών χώρων, από τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και τις εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

10)Να γίνει επαναπροσδιορισμός του ποσοστού καταβολής εσόδων απο τις ΑΠΕ στους κατά τόπους Δήμους, στο ύψος του 5% από το 1,7% που είναι σήμερα (για την ιστορία ήτανε 3% και το 2010 έγινε 1,7%).

11)Δημιουργία ψηφοδελτίου Επικρατείας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

12)Να θεσμοθετηθεί επιπλέον Ειδικός Αντιδήμαρχος ανά τέσσερις τοπικές κοινότητες, όπου κάθε χρόνο, τα χρέη του Ειδικού Αντιδημάρχου θα τα εκτελεί ένας από τους τέσσερις προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με αρμοδιότητες τοπικού ενδιαφέροντος, έλεγχος – προώθηση, καταγραφή αιτημάτων που αφορούν αποκλειστικά τις τέσσερις κοινότητες.

ΘΕΜΑ

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο καφενείο της Μηλιός η πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Αύριο Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ..

Αύριο Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ μαζί με τον γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Πρώτη στάση στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, στις 9:30 στο καφενείο της Μηλιός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Απάντηση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρίου σε Δημοσίευμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Λόγω δημοσιεύματος στα ΜΜΕ


Αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο: «Αδιαφορία για τον κατεστραμμένο δρόμο στο Μέρωνα» που φιλοξενήθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας «Κρητική Επιθεώρηση» την Τετάρτη 16-01-2019  καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο,  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα ήθελενα ενημερώσει τόσο τη συντάκτρια του δημοσιεύματος κ. Αννίτα Πιτσιδιανάκη,  όσο και τους υπόλοιπους δημότες για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πράγματι στην  Τ.Κ. Μέρωνα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκε φαινόμενο κατολίσθησης στην κεντρική επαρχιακή οδό εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της ξερολιθιάς αντιστήριξης της οδού και την υποχώρηση του οδοστρώματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου προχώρησε στην εκπόνηση πλήρους μελέτης με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος καθώς, κατά τα παρελθόντα έτη,γινόταν μόνο αποκατάσταση των ζημιών και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.Κατόπιν της απαιτούμενης γεωλογικής, γεωτεχνικής και στατικής μελέτης, ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη και, βάσει αυτής, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδια Φορέα. Συγχρόνως, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου στοΥπουργείο Υποδομών, εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.000.000,00 .

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει λάβει θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης , που αποτελεί και τη μόνη εκκρεμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Είμαστε στη διάθεση των δημοτών για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

756 χιλ. ευρώ ζητά ο Δ. Γόρτυνας για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε σχολική μονάδα – πρότυπο σχεδιάζει να αναβαθμίσει ο Δήμος Γόρτυνας το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας


Ο Δήμος Γόρτυνας υπέβαλλε πρόταση (με αριθμό πρωτοκόλλου 563 / 14-1-2019) για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας» και συνολική  δημόσια δαπάνη 756.276,67 ευρώ

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Γόρτυνας κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης ύψους 756.276 ευρώ για το έργο «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας»

Η αίτηση χρηματοδότησης κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια» της Περιφέρειας Κρήτης. Η «Δράση» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  

Για την αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας έχει εγκρίνει τη μελέτη 79/2018 η οποία περιλαμβάνει τοπογραφικό σχέδιο, αρχιτεκτονική αποτύπωση και αρχιτεκτονική πρόταση, μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και τεχνική έκθεση ενώ επικεντρώνεται στο ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Προτείνει δε, συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας να αναβαθμιστεί ενεργειακά ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία καθώς και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη