Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ματαλλιωτάκης: Τεχνοκράτες στη μάχη για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Το τέλος των διαπιστώσεων για το φόρο αίματος που πληρώνουν οι Κρητικοί στους δρόμους της Κρήτης σηματοδοτεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης


Θέλοντας να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων στον τόπο του ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί μια πιο τεχνοκρατική προσέγγιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος που φέρνουν την Κρήτη στις πρώτες θέσεις των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Στη σημερινή σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης στο Ηράκλειο θα εξετασθεί διεξοδικά το μείζον αυτό θέμα, έχοντας συμπεριλάβει και τη γνώμη μιας μεγάλης ομάδας ειδικά καταρτισμένων ατόμων, οι οποιοι έχουν να προτείνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα, αλλά και στο νησί μας.

Για το στρατηγικό σχέδιο “Προσέχω”, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δεσμευθεί ότι η εφαρμογή του θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Το πρόγραμμα είναι δομημένο σύμφωνα με τη μελέτη πρακτικών που εφαρμόζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες με υψηλές αποδόσεις στην οδική ασφάλεια και διορθώνει στρεβλότητες του δικού μας συστήματος, όπως η εμπλοκή πέντε υπουργείων!

Ο σχεδιασμός προβλέπει καθορισμό και παρακολούθηση ενδιάμεσων στόχων, συντονισμό φορέων και δράσεων. Αναπτύσσεται σε έξι πυλώνες και περιλαμβάνει μάθημα 20 ωρών στα σχολεία, μάθημα στους νέους δασκάλους, ημερίδες οδικής ασφάλειας σε δήμους, Περιφέρειες και στρατόπεδα.

Στόχος τελικά είναι η συνεργασία των πολιτικών με τους ειδικούς γι την αντιμετώπιση του προβλήματος και η εξειδίκευση των προτάσεων του προγράμματος της ΝΔ για τα τροχαία στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, τεχνικών, γεωγραφικών και κοινωνικών της Κρήτης.

Προς την ίδια κατεύθυνση με τη σημερινή σύσκεψη είναι και η έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης που έγινε το 2008, από το εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης και από τους διδάκτορες κ.κ Γιώργο Ματαλλιωτάκη και Μ. Νικολαράκη, και τον καθηγητή Κ. Ζοπουνίδη.

Σ’ αυτήν την έρευνα οι κρητικοί ξεδιπλώνουν τον βαθμό επικινδυνότητας των δρόμων του κάθε νομού Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και τη θετική στάση τους απέναντι σε προληπτικά μέτρα της τροχαίας..

Η έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Υψηλής επικυνδινότητας κρίνεται το οδικό δίκτυο της Κρήτης αφού οι κάτοικοι της Μεγαλοννήσου υποστηρίζουν σε ποσοστό 71,4% ότι είναι δίκτυο υψηλής επικυνδινότητας , το 24,2 % το χαρακτηρίζει δικτυο με μέτρια επικινδυνότητα και μόλις το 4,4 % δηλώνει ότι το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι χαμηλής επικινδυνότητας.
Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων κάθε Νομού της Κρήτης σε ποσοστό άνω του 70% θεωρούν ότι το οδικό δίκτυο του Νομού τους είναι υψηλής επικινδυνότητας σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Ελλάδας με εξαίρεση τους κατοίκους του Νομού Λασιθίου οι οποίοι κατατάσσουν τον Νομό τους επικίνδυνο σε ποσοστό της τάξεως του 50,1 % , με μέτρια επικινδυνότητα 36 % , ενώ σε ποσοστό της τάξεως του 13% οι κάτοικοι του Λασιθίου χαρακτηρίζουν το οδικό δίκτυο του Νομού τους δίκτυο χαμηλής επικινδυνότητας.

Η υπερβολική ταχύτητα (24,7%) ακολουθούμενη από την κατανάλωση αλκοόλ (19,0%) αποτελούν τα κύρια αίτια για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με την παρούσα δημοσκόπηση, γεγονός που αντικατοπτρίζει το τον υψηλό βαθμό υπευθυνότητας και υπαιτιότητας των ίδιων των οδηγών ανεξαρτήτου ποιότητας και λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και των υπόλοιπων υποδομών σχετικά με την υπάρχουσα δυσάρεστη κατάσταση του αυξανόμενου αριθμού ατυχημάτων στην Κρήτη. Το 6,5 % των ερωτηθέντων υπέδειξε την κακή συμπεριφορά και οδήγηση ως σημαντικότερο πρόβλημα ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που ανέφεραν τις αντικανονικές προσπεράσεις , την παραβίαση προτεραιότητας , την μη χρήση ζώνης και κράνους ασφαλείας ως τα σημαντικότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι πολίτες της Κρήτης σε ποσοστό μεγαλύτερο των 2/3 του δείγματος (69,4 %) υποστηρίζουν σύμφωνα με την εμπειρία τους ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο εθνικό δίκτυο 69,4 % , στο επαρχιακό δίκτυο 22,0% , ενώ μόλις ένα ποσοστό ύψους 8,6 % υποστηρίζει ότι τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν σε αστικές περιοχές.
Όσο αφορά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα η πλειοψηφούσα άποψη 75,1 % είναι ότι συμβαίνουν στο εθνικό δίκτυο της Κρήτης, 18,2 % στο επαρχιακό και 6,7 % στις αστικές περιοχές. Ενώ για τα ατυχήματα με τραυματισμούς παρατηρείται ότι οι Κρητικοί έχουν κάνει διαφορετική εκτίμηση και σε ποσοστό 42,6% δηλώνουν ότι αυτά συμβαίνουν στο εθνικό δίκτυο, 29,7 % στο επαρχιακό και ποσοστό της τάξεως του 27,7 % στις αστικές περιοχές.

Η δημοσκόπηση εξέτασε την άποψη του κοινού σε θέματα υποδομών ,εξοπλισμού και λειτουργικότητας του οδικού δικτύου της Κρήτης όπου οι πολίτες της Μεγαλονήσου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την ποιότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος , τον μη λειτουργικό του φωτισμό και την ελλιπή σηματοδότηση του οδικού δικτύου.

Τη διάσταση αυτή που αναπτύχθηκε την εξετάσαμε μέσα στις τάσεις που αναπτύσσονται στους κατοίκους κάθε Νομού. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Νομού Ηρακλείου χαρακτηρίζουν 59,8 % κακή την κατάσταση και ποιότητα του οδικού δικτύου του Νομού τους ,οι κάτοικοι του Νομού Χανίων 57,2 % και οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου 56,4 % , με τους κατοίκους του Νομού Ρεθύμνου να διατυπώνουν περίπου δύο στους τρεις ότι το οδόστρωμα του Νομού τους βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Από την συγκριτική ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι Ρεθυμνιώτες αξιολογούν πιο αυστηρά την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του φωτισμού του δικτύου στο Νομό τους , και τη σηματοδότηση από ότι οι υπόλοιποι Κρήτες τον Νομό τους αντίστοιχα. Σε ποσοστό 61,7 % δηλώνουν ότι κρίνουν κακή την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του φωτισμού, ενώ ακολουθεί η άποψη των κατοίκων του Νομού Χανίων με 47,3 % , του Ηρακλείου 45,7 % και τελευταία η γνώμη των κατοίκων του Νομού Λασιθίου οι οποίοι χαρακτηρίζουν ανεπαρκή και μη λειτουργικό τον φωτισμό στον Νομό τους σε ποσοστό της τάξεως του 44,8 %.
Όσο αφορά στην αξιολόγηση της επάρκειας της σηματοδότησης του οδικού δικτύου κάθε Νομού και εδώ οι κάτοικοι του Ρεθύμνου φαίνεται να μην είναι καθόλου ευχαριστημένοι αφού σε ποσοστό 76,6 % κρίνουν τη σηματοδότηση << καθόλου >> ή λίγο επαρκή και λειτουργική , με τους κατοίκους του Ηρακλείου να ακολουθούν και να εκφράζουν την ίδια άποψη σε ποσοστό της τάξεως του 63,6 % , με 53,1 % οι κάτοικοι του Νομού Χανίων και τέλος σε ποσοστό 47 % οι κάτοικοι Λασιθίου οι οποίοι όπως διαφαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι και αυτοί που τοποθετούνται με περισσότερη επιείκεια σε σχέση με τους υπόλοιπους Κρητικούς σε θέματα αξιολόγησης του οδικού δικτύου και των άλλων σχετικών παραμέτρων.

Η κοινή γνώμη φαίνεται να αξιολόγησε αρνητικά τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης αφού υποστηρίζει σχεδόν στο σύνολο της ότι δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για κυκλοφορία χωρίς τροχαία ατυχήματα και παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.
Η έλλειψη από ράμπες εισόδου-εξόδου σημειώνεται ως το κυριότερο πρόβλημα (21,3%) του ΒΟΑΚ , ενώ η κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων ακολουθεί με ποσοστό 15,6 %. Ως σημαντικό πρόβλημα του ΒΟΑΚ (10,8 %) και (10, 7%) αντίστοιχα σημειώνεται και η συχνή διέλευση του δρόμου από πεζούς αλλά και ζώα. Το 7,9 % και το 7,5 % αντίστοιχα του δείγματος κατέδειξε ως κύριο πρόβλημα τα σταθμευμένα οχήματα από τα κέντρα διασκέδασης και τις στάσεις των υπεραστικών λεωφορείων κατά μήκος του δρόμου.

Ενδεικτικό της έλλειψης της απαιτούμενης ασφάλειας του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού των Νομών της Κρήτης είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 80,1 % δηλώνουν πως κυκλοφορούν μεγάλα οχήματα όπως φορτηγά, νταλίκες και αγροτικά μηχανήματα τα οποία εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.
Αίσθηση πάντως προκαλεί η κριτική που ασκεί στην πολιτεία το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της Κρήτης αφού οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό ύψους 92,0% ότι υπάρχουν κάποια σημεία στο εθνικό ή το επαρχιακό δίκτυο που κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνα .Δηλαδή που δίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα κυρίως θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς ,και ταυτόχρονα δεν θεωρούν αρκετή και αποτελεσματική την προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση τους σε αυτά τα σημεία σε ποσοστό της τάξης του 75,0 %.

Ως αποτέλεσμα της αυστηρής κριτικής που ασκεί το κοινό στην πολιτεία, κρίνει την απόδοση της τροχαίας στην πρόληψη των ατυχημάτων μέτρια με ποσοστό 44,2 % , κακή 30,8 % , καλή 17,8 % και τέλος πολύ καλή σε ποσοστό 3,5 %.
Αντίθετά με την άποψη που διατυπώνουν οι πολίτες απέναντι στην πολιτεία φαίνεται να είναι η γνώμη του κοινού για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές όσο αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική ασφάλεια γενικότερα. Σε σχετική ερώτηση το 48,8 % του δείγματος κρίνει ικανοποιητική την προσπάθεια των τοπικών αρχών στην ενημέρωση του κοινού, ενώ το 46,8 % την κρίνει ως ελλιπή.

Αναφορικά με τον βαθμό ευθύνης που φέρουν οι οδηγοί σε ένα τροχαίο ατύχημα η άποψη της κοινής γνώμης είναι σαφής. Το 91,3 % του δείγματος υποστηρίζει ότι ευθύνονται οι οδηγοί και η συμπεριφορά τους στα τροχαία ατυχήματα. Γεγονός που εκτιμάται ως θετικό αφού οι πολίτες της Κρήτης αναγνωρίζουν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αρκετά σημαντικός στη πρόληψη και καταστολή των ατυχημάτων πέραν της κατάστασης και των προβλημάτων του οδικού δικτύου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 54,6 % των οδηγών δηλώνει πως η οδική τους συμπεριφορά επηρεάζεται από τους δρόμους που κυκλοφορούν και εκνευρίζονται εύκολα με τους άλλους οδηγούς. Σε αυτή την ερώτηση το 25,9 % απάντησε ότι η οδική συμπεριφορά τους επηρεάζεται λίγο και το 18,3 % καθόλου.
Ταυτόχρονα με το ικανοποιητικό μερίδιο ευθύνης που φαίνεται να λαμβάνουν οι οδηγοί στην πρόκληση των ατυχημάτων, αντίφαση προκαλεί ότι ένα ποσοστό ύψους 40 % δηλώνει ευθαρσώς ότι αναγκάζεται να παρανομήσει για να φτάσει γρηγορότερα στον προορισμό του.

Επεκτείνοντας την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες θεωρούν τη σχέση μεταξύ συντήρησης οχήματος και τροχαίων ατυχημάτων σημαντική. Σε ποσοστό 53,9 % δηλώνουν ότι είναι άμεση , 25,4 % μάλλον άμεση , το 8,3 % ότι μάλλον δεν είναι άμεση και μόλις το 7,6 % ότι δεν είναι άμεση.
Σημαντική από την κοινή γνώμη κρίνεται και η λειτουργία του ΚΤΕΟ , αφού το 46,6 % των κατοίκων του νησιού πιστεύει ότι λειτουργεί σωστά, βοηθάει και δεν περιορίζεται σε τυπικούς ελέγχους των οχημάτων. Στην ίδια ερώτηση το 26,2 % απάντησε ότι η λειτουργία του είναι μάλλον σημαντική , το 12,6% μάλλον δεν είναι σημαντική και το 14,5% του δείγματος ότι δεν είναι σημαντική.
Οπως προκύπτει από την μέτρηση των διαθέσεων της κοινής γνώμης , οι κάτοικοι της Κρήτης υποστηρίζουν ότι οι μέθοδοι αστυνόμευσης π.χ. τα ραντάρ, τα συχνά μπλόκα, οι περιπολίες, η εμφανής αστυνόμευση κτλ. συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων. Σε σχετική ερώτηση το 36,9 % δηλώνει πως οι μέθοδοι αστυνόμευσης συμβάλλουν θετικά , το 13,5 % δηλώνει πολύ , το 10,8 % πάρα πολύ , το 25,3 % λίγο και το 10,8 % του δείγματος καθόλου.

Τέλος ,εντυπωσιακό είναι όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την ανάλυση των δεδομένων ότι το 35,3 % του πληθυσμού δηλώνει ότι έχει την εμπειρία ενός τροχαίου ατυχήματος , ενώ το 24,3 % ότι είχαν φίλοι ή συγγενείς.

ΘΕΜΑ

Υπόθεση εμπορίας όπλων εξιχνίασε η αστυνομία στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης, ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση η οποία στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση παράνομης δράσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία όπλων και πυρομαχικών


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομική επιχείρηση, οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας, Τμήματος Ασφαλείας Εορδαίας Κοζάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων και Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έντεκα Ελλήνων και πέντε αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 ετών για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Όπως εξακριβώθηκε κατά τις έρευνες οι δράστες είχαν προβεί στην εισαγωγή από την Αλβανία πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, αποτελούντο δε, από δύο «πυρήνες».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τον «πυρήνα» της Αλβανίας, αποτελούσαν μέλη που ενεργώντας σε ξεχωριστές υποομάδες αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του αιτούμενου αριθμού πυρομαχικών και τον «πυρήνα» της Κρήτης, μέλη που προέβαιναν αρχικά στη «παραγγελία» των αιτούμενων ποσοτήτων πυρομαχικών και στη συνέχεια αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και την παράδοση στους ενδιαφερόμενους που σε προγενέστερο χρόνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πυρομαχικών.

Η μεταφορά του παράνομου εμπορεύματος πραγματοποιείτο με Ι.Χ.Φ. οδηγούμενο από τον 54χρονο και προπορευόμενο όχημα Ι.Χ.Ε. οδηγούμενο από τον 59χρονο, ο οποίος είτε παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα εξερχόμενος από τη χώρα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία, είτε από χώρους-σημεία που είχαν προσυμφωνηθεί (ασφαλή κρησφύγετα) σε βοσκότοπους στην Ήπειρο που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος ή σε άλλους χώρους στην Δυτική Μακεδονία. Ανάλογα την ποσότητα του εμπορεύματος η μεταφορά γινόταν ή με όχημα που χρησιμοποιούσε ο 59χρονος και το οδηγούσε ο ίδιος ή εάν επρόκειτο για μεγαλύτερη ποσότητα εμπορεύματα με το Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 54χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τον Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία.

Χθες στα Χανιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Φ. όχημα, μετά την αποβίβαση του από πλοίο φορτηγό οχηματαγωγό οδηγούμενο από τον 54χρονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες Καλάσνικοφ , 122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερα κλείστρα και 2 αντικείμενα προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη καθώς και σε σπίτια του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στα σπίτια του 55χρονου και 64χρονου, πολεμικό όπλο, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κυνηγετικό όπλο.

Στα σπίτια του 31χρονου και του 42χρονου φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες, είκοσι κροτίδες, δύο θήκες πιστολιού, κυτία καθαρισμού, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κυνηγετικό όπλο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. οχήματα ως μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη εμπορία πυρομαχικών του συγκεκριμένου φορτίου υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των (232.000) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

ΣΟΚ: Νεκρός μοτοσυκλετιστής στον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Δυστυχώς όλο και μεγαλώνει η μακάβρια λίστα θανάτου από τα τροχαία στους δρόμους της Κρήτης


Ακόμα ένας 55χρονος άνδρας έρχεται να προστεθεί στη λίστα θανάτου, που όπως φαίνεται δεν έχει σταματημό.

Ο 55χρονος έχασε την ζωή του στο τροχαίο που συνέβει στο ύψος της διασταύρωσης Καστελλίου, στη Χερσόνησο, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε στο τοιχίο.

Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, όμως άφησε την τελευταία του πνοή πριν φτάσουν στο νοσοκομείο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Στεφανουδάκη με Αυγενάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συσκέψεις Υφυπουργού Αθλητισμού με τους Δημάρχους Φαιστού, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου – Στην ατζέντα οι προτεραιότητες για το Ν. Ηρακλείου και ο αθλητισμός


Διαδοχικές συσκέψεις με τους Δημάρχους Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο και Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, αντιδημάρχους και μέλη των δημοτικών συμβουλίων, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναδείχθηκαν οι μεγάλες προτεραιότητες που υπάρχουν για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και το πλαίσιο και η μέθοδος της συνεργασίας.

Επιπλέον ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε τη σημασία και το πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών διείσδυσης του αθλητισμού στη ζωή των πολιτών, αλλά και προγράμματα και πολιτικές που τίθενται σε εφαρμογή για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη