Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων και η Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου καταδικάζουν το περιστατικό


Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων με ανακοίνωση του καταδικάζει τα νέα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων και καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια περιστατικά που θα πέφτουν στην αντίληψή τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων:

«O Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, εκφράζει τη λύπη του και καταδικάζει την αχαρακτήριστη συμπεριφορά ορισμένων, που δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα.

Είμαστε ενάντια σε κάθε τέτοια συμπεριφορά, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινή μας προσπάθεια για την φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το ν.4039/2012 και η κακοποίηση τους διώκεται και τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Παρακαλούνται οι δημότες μας, που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το περιστατικό, να ενημερώσουν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου καταδικάζει το περιστατικό με ανακοίνωση στο facebook:

«Δεχτήκαμε σε μήνυμα την πληροφορία ότι στην Μυρτιά Ηρακλείου δηλητηριάστηκαν πάνω από 10 σκυλιά. Τα άψυχα σώματά τους τα βλέπετε στην καρότσα ενός ιδιώτη…Εχει κληθεί η αστυνομία από ότι μας είπαν. Όποιος έχει πληροφορίες για το γεγονός να επικοινωνήσει με την σελίδα μας»