Connect with us

ΘΕΜΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τη Σχολική Επιτροπή Πρω/ιας Εκπ/σης Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν τη Σχολική Επιτροπή Πρω/ιας Εκπ/σης Δήμου Γόρτυνας


Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την εμπλοκή των σχολείων, των συναδέλφων Εκπαιδευτικών και του προσωπικού καθαριότητας που υπηρετεί στα σχολεία της Γόρτυνας, ως διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αγίων Δέκα, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι δεν είμαι τώρα μέλος της αναφερόμενης σχολικής επιτροπής (ήμουν από το 2010 έως το 2013 και σας πληροφορώ ότι λειτουργούσε άψογα από κάθε άποψη), αλλά επιτρέψτε μου εύλογα ν’ αναρωτηθώ γιατί ο κύριος Δημοτικός σύμβουλος (που ήταν μέλος της) άργησε κατά μία πενταετία να αντιληφθεί ότι δεν γίνονταν οι συνεδριάσεις… Γιατί δεν το είχε καταγγείλει από το 2014;;; Έχει τεράστια ευθύνη σ’ αυτό…

Κατά δεύτερον με την ανάληψη των καθηκόντων σας, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα των σχολείων μας.

Επίσης, σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφέρεται ότι οι Καθαρίστριες των σχολείων είναι απλήρωτες για τον Ιούνιο και όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν απαντήσεις για αυτά τα ζητήματα και να καταβληθούν οι οφειλές τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με απειλές από Δημοτικούς Συμβούλους και Διευθυντές για το αν θα έχουν δουλειά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπότε η Ε.Ι.Υ. Ηρακλείου οφείλει να μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά τους Διευθυντές σχολείων που απείλησαν τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Οφείλουμε ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς “ΦΑΙΣΤΟΣ” να γνωρίζουμε την αλήθεια για τυχόν απειλές και εκβιασμούς από εκπαιδευτικούς, οπότε θα πάρουμε ανάλογη θέση κι εμείς, διαφορετικά θα το θεωρήσουμε “κατευθυνόμενο” δημοσίευμα…

Πάντως θεωρούμε ως μη ενδεδειγμένη την εμπλοκή των σχολείων σε παραταξιακές διενέξεις και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις της απελθούσας Σχολικής Επιτροπής στις κατηγορίες σας, καθώς και τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον όσο γίνεται καλύτερο τρόπο λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής από το Σεπτέμβριο που θα αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή τη διοίκηση του Δήμου Γόρτυνας…

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη