Connect with us

ΘΕΜΑ

Με δόσεις τα χρέη προς το Δήμο Χερσονήσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ρύθμιση υποβάλει ο Δήμος Χερσονήσου τους οφειλέτες και χαρίζει τους τόκους στους καλοπληρωτές


Με το άρθρο 110 του Ν.4611/2019  δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Νόμου δηλ. έως τις 17/07/2019.

Στη παρούσα ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών με  απαλλαγή, των κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και των προστίμων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

Αριθμός Δόσεων με ποσοστό απαλλαγής προσαυξήσεων-τόκων:

Εφάπαξ καταβολή → απαλλαγή 100%
2 έως 24 δόσεις → απαλλαγή 80%
25 έως 48 δόσεις → απαλλαγή 70%
49 έως 72 δόσεις → απαλλαγή 60%
73 έως 100 δόσεις → απαλλαγή 50%

Ο Δήμος Χερσονήσου καλεί τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εντάξουν στη ρύθμιση οφειλές παλαιότερων χρόνων, που δεν έχουν βεβαιωθεί ακόμη και να ωφεληθούν από τις διατάξεις της ρύθμισης, να προσέλθουν στο δημαρχείο στην πρώην Αμερικάνικη βάση Γουρνών, έως τις 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 και να υποβάλλουν δηλώσεις καταβολής τελών για τα διαστήματα που οφείλουν, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων κλπ. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η άμεση βεβαίωσή τους και κατ΄ επέκταση η υπαγωγή τους στη ρύθμιση.

Ειδικότερα, για τη βεβαίωση τελών διαμονής παρεπιδημούντων και εκδιδομένων λογαριασμών, ο αιτών υποβάλλει μαζί με την αίτηση βεβαίωσης τα εξής, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά:

  1. Δήλωση Τελών ανά τρίμηνο/μήνα (όπως υποβάλλεται η δήλωση Φ.Π.Α.)
  2. Δηλώσεις Φ.Π.Α.
  3. Ισοζύγια (Ομάδα 7)
  4. Βιβλία Εσόδων
  5. Εικόνα TAXISnet
  6. Λοιπά δικαιολογητικά ειδικών περιπτώσεων (π.χ. Χονδρική πώληση, μίσθωση, υποκαταστήματα κ.λπ.)

Πληροφορίες για αβεβαίωτες οφειλές: Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας, τηλ: 2813404620.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ήδη βεβαιωμένων οφειλών ή αυτών που θα βεβαιωθούν, θα υποβάλλεται στα ταμεία του Δήμου Χερσονήσου το αργότερο μέχρι και 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 (τελική ημερομηνία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου στα τηλέφωνα: 2813404625, 2813404626, 2897340029.

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Τουρνουά μπάσκετ στο κέντρο των Μοιρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία των Μοιρών – έναντι Δημαρχείου


Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία των Μοιρών, του Δήμου Φαιστού.

Στο τουρνουά θα γίνει διαγωνισμός δεξιοτήτων στα τρίποντα, νοκ αυτ, βολές κ.α

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στην παρακάτω φόρα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Η Κρήτη χρειάζεται αυτό το έργο, χρειάζεται τον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

“Αν θέλουμε να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους πρέπει να πληρώνουμε διόδια, με μια προφανώς λελογισμένη τιμή, όπως γίνεται και στους ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες, αυτό ισχύει για όλους τους δρόμους της χώρας και για τον ΒΟΑΚ”


Το αυτονόητο που διατύπωσε χθές στον #ΣΚΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλαδή να γίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης ένας σύγχρονος από κάθε άποψη αυτοκινητόδρομος, είναι η ευκαιρία να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, που δεν γίνεται να μην υπάρχει σε αυτήν την συζήτηση και το θέμα των διοδίων.

Σημειωτέον , στις 4 Απριλίου 2018 ξεκίνησε επίσημα ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση, στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Το σύστημα αναμένεται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο καθεστώς με τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων και η χρέωση των χρηστών θα γίνεται ηλεκτρονικά και ανάλογα μόνο της διανυθείσας απόστασης.

Η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια που στερείται σύγχρονου, ασφαλούς, λειτουργικού οδικού δικτύου , αντίστοιχου με άλλες Περιφέρειες της χώρας, ΠΑΘΕ, Εγνατία , Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός κλπ.

Χρόνιες οι ευθύνες του Κεντρικού Κράτους, των κυβερνήσεων & συνολικά του πολιτικού συστήματος, κοινοβουλευτικών προσώπων αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Έχει τρέξει αρκετός χρόνος χωρίς αποτέλεσμα στο παρελθόν. Με τον ανάλογο λαϊκισμό φυσικά.

Η Κρήτη χρειάζεται αυτό το μεγάλο έργο.
Και το έργο για να γίνει χρειάζεται πολιτική βούληση, μεθοδικότητα, ταχύτητα στις αποφάσεις & πραγματισμός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη