Connect with us

ΘΕΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ασήμι

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ημερίδα διοργάνωσε η παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη


Η παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου κ. Μιχάλη Κοκολάκη «Μεγάλη Γόρτυνα» στα πλαίσια της σύνταξης του εκλογικού προγράμματός της για τη διοίκηση του Δήμου Γόρτυνας ξεκινάει έναν μεγάλο κύκλο διαβούλευσης με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες με σκοπό την κατάρτιση ενός άρτιου κι εφαρμόσιμου προγράμματος που θα συμβάλει στη δίκαιη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ευρυπίδη Κουκιαδάκη να αρχίζει την εσπερίδα επισημαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζει το νησί.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΓεωΤΕΕ παραρτήματος Κρήτης Διδάκτορας Αλέξανδρος Στεφανάκης που ανάπτυξε το θέμα “Το νερό πηγή ζωής και ανάπτυξης”.

Αμέσως μετά τον κ. Στεφανάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γέργερης κ. Πολύδωρας Αναστασάκης, ο οποίος εξήγησε στους παρευρισκόμενους το πετυχημένο μοντέλο διαχείρισης νερού που έχουν στη Γέργερη.

Το τελευταίο θέμα της ημερίδας είναι η ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση όπου ο πολιτικός μηχανικός Θοδωρής Δουλουμπέκης ανάπτυξε το θέμα για να γίνει κατανοητό στους πολίτες την σχέση της διαχείριση του νερού με την τεχνολογία.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης μίλησε στους πολίτες και τους διαβεβαίωσε πως στο μέλλον θα υπάρχουν και άλλες συζητήσεις, με τον πολίτες.

Στο φινάλε της εσπερίδας τον λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε ότι αφορά το νερό και πρότειναν λύσεις στον υποψήφιο δήμαρχο.

Τα συμπεράσματα του διαλόγου θα παρουσιαστούν σε ηλεκτρονικό περιοδικό και θα αποτελέσουν τη βάση του εκλογικού προγράμματος της παράταξης.

  1. Σύγχρονα έργα υποδομής σε ένα ευρωπαϊκό Δήμο – Πέμπτη 7.2 – Κόφινα.
  2. Ο Δήμος Γόρτυνας σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας – Τετάρτη 13.2 – Ρούβας.
  3. Χτίζοντας έναν κοινωνικό Δήμο – Πέμπτη 21.2 – Αγία Βαρβάρα.
  4. Η ταυτότητα της Γόρτυνας στην Ευρώπη – Πέμπτη 7.3 – Γόρτυνα.

Μπορείτε επίσης να στέλνετε τις ιδέες και προτάσεις σας ηλεκτρονικά μέσω

Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

Στις επόμενες ώρες θα δημοσιευθούν και τα βίντεο της ημερίδας.

ΘΕΜΑ

Εκδήλωση μνήμης στην Πόμπια για τον στρατηγό Γ. Κατεχάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 80 χρόνια από το θάνατο του στρατηγού Γεωργίου Κατεχάκη


Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε, 19/4/2019, εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου ευεργέτη του Σχολείου της Πόμπιας, στρατηγού Γεωργίου Κατεχάκη, με αφορμή τα 80 χρόνια από το θάνατό του.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας μπροστά στην προτομή του Στρ. Κατεχάκη στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους:
– κ. Ανδρέας Λενακάκης, υποδιευθυντής 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, φιλόλογος – ιστορικός με θέμα: «Βιογραφικά του Γ. Κατεχάκη».
– κ. Ζωγραφάκης Γιώργος, συνταξιούχος δάσκαλος – συγγραφέας με θέμα: «Η δράση του Κατεχάκη στο Μακεδονικό Αγώνα».
Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, ο πρώην κοινοτάρχης Πόμπιας κ. Ντελιδάκης Χριστόφορος, ο κ. Σπυριδάκης Δημήτριος, πρώην Γυμνασιάρχης Πόμπιας και η κα Αλιφιεράκη Πολύμια απόγονος του Στρ. Κατεχάκη.

Ακόμα παρευρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ξηρουδάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Φουστανάκης, η κα. Πετρακογιώργη Μαρία, εκπρόσωπος της αντιστασιακής ομάδας Γ. Πετρακογιώργη «Ο Ψηλορείτης» τέως Δήμαρχος και υποψήφια Δήμαρχος, ο κ Γρηγόριος Νικολιδάκης υποψήφιος Δήμαρχος, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Γ’ Ζώνης Μεσαράς, κ. Βασιλάκης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θωμάς Μερλέμης, ο Σύλλογος Βρακοφόρων προς τιμή του Καπετάν Μιχ. Κόρακα, γονείς και μαθητές.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της.

Ακόμα ευχαριστούν για την χορηγία των εδεσμάτων τους όλες τις επιχειρήσεις. ´

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης: Γυμνάσιο Λύκειο Πόμπιας, Πολιτιστικό Σύλλογος Πόμπιας, Τοπική Κοινότητα Πόμπιας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Webtv

Μειωμένο το ύψος ενίσχυσης ανά δικαιούχο η Εξισωτική Αποζημίωση

Δημοσιεύτηκε

στις

Έως τις 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων


Με την πρόσκληση του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά µειονεκτήµατα» (Εξισωτική Αποζημίωση) για το έτος 2019 να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επεξεργασίας της, το ΥΠΑΑΤ –προκειμένου να μη χαθεί χρόνος– καλεί τους ενδιαφερόμενους αγρότες να προετοιμάζονται, μια και η υποβολή των αιτήσεων συμπίπτει χρονικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, και άρα έως τις 15 Μαΐου.

Φέτος, η Εξισωτική θα καταβληθεί με βάση τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών και, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», αν και ο προϋπολογισμός του μέτρου αναμένεται ακόμη και αυξημένος σε σχέση με πέρσι, εντούτοις η ενίσχυση προς τον κάθε παραγωγό θα είναι μειωμένη περίπου κατά 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόσκληση θα δημοσιευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε θα γίνουν και επισήμως γνωστές οι λεπτοµέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης, τους ελέγχους, και τις µειώσεις-κυρώσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Εντοπίστηκε νεκρός ο 65χρονος στο Χουδέτσι

Δημοσιεύτηκε

στις

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση ενός ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή του Χουδετσίου


Ο άτυχος 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν από τις 8 το βράδυ σε αγροτική τοποθεσία του Χουδετσίου.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος φέρει τραύμα στο κεφάλι, το οποίο μένει να διευκρινιστεί πως  προήρθε το τραύμα

Ο άτυχος αγρότης το πρωί ξεκίνησε για τις αγροτικές εργασίες και αργούσε να επιστρέψει και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα.

Άμεσα κάλεσαν τις αρχές και ξεκίνησε επιχείρηση αστυνομικών με συνεργασία ανδρών της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, καθώς και εθελοντών, όπου εντόπισαν το αυτοκίνητο του και περίπου στις 8 βρέθηκε η σορός του.

Η νεκροψία – νεκροτομή θα δείξει από που προήρθε το τραύμα που του στοίχισε τη ζωή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη