Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Με θέμα την επιχειρηματικότητα η εσπερίδα στη Γέργερη

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατά σειρά διαβούλευση με τους πολίτες στη Γέργερη από την παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη «Μεγάλη Γόρτυνα»


Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη από τις 4 θεματικές εκδηλώσεις διαβούλευσης με τους πολίτες, της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, Μεγάλη Γόρτυνα.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΟΕΒ στη Γέργερη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη δύσκολη πρόσβαση στην έδρα του Δημοτικού διαμερίσματος του Ρούβα λόγω των έργων στο οδικό δίκτυο.

Στο καλωσόρισμα του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, επανέλαβε τη δέσμευσή του να λάβει υπόψη του τα συμπεράσματα αυτών των διαβουλεύσεων και να καταρτίσει ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και πέρα για πέρα εφικτό και βιώσιμο.

Εκπρόσωποι φορέων και επιστημόνων, εξήγησαν το ρόλο του Δήμου στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Το λόγο πήρε αρχικά ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης για θέματα τουρισμού, όπου ανάλυσε τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα και η διασύνδεσή του με τον τουρισμό δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα.

 

Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπαδάκης ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του Αγροτουρισμού, εξήγησε την όλη πορεία του με την δικιά του επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Αξό Μυλοποτάμου, και που μπορεί να βοηθήσει ο Δήμο σε αυτό.

 

Ο Βαφειάς Θύμιος, καταξιωμένος Λογιστής-Φοροτεχνικός εξήγησε στους παραβρισκόμενους τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αλέξης Κουτεντάκης, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης και ανέπτυξε το θέμα με την Συνεργασία Δήμων και Επιμελητηρίου με σκοπό τη διασύνδεση και προώθηση του επιχειρείν.

 

Η Κατερίνα Κοκολάκη, ταμίας στην Ιδαία Γη του Γυναικείου συνεταιρισμού Γέργερης, εξήγησε την επιτυχία που έχει ο συνεταιρισμός και πως μια παρέα γυναικών έγιναν επιτυχημένοι επαγγελματίες.

 

Ο Νίκος Σηφάκης, τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε για τις πετυχημένες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη Γέργερη

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις και προτάσεις με πρώτη να παίρνει το λόγο η Μαρία Σφακιανάκη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Μιχάλη Κοκολάκη.

 

Οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον και τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν κοινά. Η βαριά βιομηχανία του τόπου μας είναι οπωσδήποτε ο τουρισμός. Είναι αναγκαία, όμως , η διασύνδεσή του με τον πολιτισμό της περιοχής , το περιβάλλον , τις φυσιολατρικές διαδρομές και κυρίως με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. 

Ο ρόλος ενός Δήμου, ο οποίος στέκεται αρωγός στους πολίτες και τις δραστηριότητές τους,  είναι η προβολή και η προώθηση των παραπάνω.

Σε ότι αφορά επιχειρήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία , όλοι βρήκαν κοινό τόπο στο ότι χρειάζεται να υπάρχει μια σωστή επιχειρηματική ιδέα, καλή μελέτη και σχεδιασμός και φυσικά χρηματοδότηση.

Τόνισαν δε ότι ο Δήμος μπορεί να παίξει ρόλο πληροφόρησης μιας και είναι πιο κοντά στον πολίτη και να αποτελέσει τον κρίκο ανάμεσα στον επιχειρηματία και τους φορείς ενημέρωσης και χρηματοδότησης, όπως το επιμελητήριο και η περιφέρεια, αλλά και ιδιωτικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως venture capitals, crowd funding, incubators κλπ.

Τα συμπεράσματα της διαβούλευσης θα παρουσιαστούν σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Οι  δημότες μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προτάσεις τους:

E-Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

Τις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε στο cretanmagazine,gr, βίντεο από την εσπερίδα στην Γέργερη.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook