Τα γέλια και η προσμονή της εκδρομής έδωσαν τη θέση τους στην κατήφεια και τον προβληματισμό για δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους στο νομό Ηρακλείου, που ουσιαστικά έμειναν “ξεκρέμαστοι” από το Ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της πολυήμερης εκδρομής τους στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα μάλιστα με το cretalive.gr, οι περίπου 60 μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και οι συνοδοί τους επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου από το Λιμάνι και μόλις στις 6.00 το απόγευμα κάποιοι εξ αυτών ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι η αναχώρηση …δεν θα γίνει καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα εισιτήρια του πλοίου- παρά το γεγονός ότι είχε προεισπραχθεί από το γραφείο ένα ποσό που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν μαθητές που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα μόλις λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη για τις 20:15 συνάντησή των εκδρομέων στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Σημειώνεται ότι κάποια από τα παιδιά θα ταξίδευαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχαν και προγραμματισμένες επαφές στην Κωνσταντινούπολη με εκεί φορείς της εκπαίδευσης

Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις, με τους υπευθύνους του σχολείου να δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις. Μάλιστα ο Διευθυντής του Σχολείου βρέθηκε άμεσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει για τα όσα έγιναν.

Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο αν τα παιδιά, που όπως είναι φυσικό δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους, θα μπορέσουν τελικά να πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους.