Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Με τον Όμιλο”ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Παραδοσιακού Καραβιού από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” (www.Aetogiannis.gr) είναι προσκεκλημένος – για πολλοστή χρονιά – από το Δήμο Ηρακλείου να παρουσιάσει, αφιλοκερδώς όπως πάντα,  την Παράδοση της Κρήτης στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Παραδοσιακού Καραβιού στην Πλατεία Ελευθερίας.


 

Η Εκδήλωση ξεκινά την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 6.30μμ και ολοκληρώνεται γύρω στις 11μμ ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ομίλου περιλαμβάνει:

6.30 – 8.00 μμ Παραδοσιακή Μουσική από τα παιδιά – εφήβους μουσικούς Μανώλη Πετράκη, Χάρη Καστελλάκη, Γιώργο Φαρσαράκη και Γιώργο Μπαλτζάκη. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες παιδιών & εφήβων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ”.

8.45 – 11.00 μμ  Ομάδα Ενηλίκων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, κάλαντα & δρώμενα των παραδοσιακών Χριστουγέννων της παλιάς Κρήτης. Συνοδεύει το συγκρότημα “ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΝΑΥΤΕΣ” (Γιώργος Ρασούλης, Αντώνης Αντωνιάδης, Δημήτρης Μανουσάκης, Μύρων Χαιρέτης)

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του “Χωριού του Άη Βασίλη” στην πλ. Ελευθερίας ο Όμιλος “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” διοργανώνει εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, ανοικτά μαθήματα Χορού, Ομάδες Χορογυμναστικής και πολλά άλλα δρώμενα με θέμα “Παίζουμε και χορεύουμε για τα Χριστούγεννα”.

Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα του Ομίλου στην Πλ. Ελευθερίας περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

6-8 μμ Θεατρικό Παιχνίδι (“Μια μαντινάδα για τον Άη Βασίλη”)

8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

5-7 μμ Θεατρικό Παιχνίδι (“Ξεροτήγανα & Κρητικές Λιχουδιές για τον Άη Βασίλη”)

7-8 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA
9-10 μμ μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
5-7 μμ Θεατρικό Παιχνίδι (“Κρητικά Παιχνίδια με τον Άη Βασίλη”)
7-8 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί
8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA
9-10 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου 2014 έως 10 Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση στον Τύπο και στο www.Aetogiannis.gr  για τις δραστηριότητες του Ομίλου “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” που θα πραγματοποιηθούν στο “Χωριό του Άη Βασίλη”.

AET_6290

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές προς Όλους και με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

 

Συγκέντρωση Ρούχων, Τροφίμων κλπ για Συσσίτια και Κοινωνικά Παντοπωλεία

Οι εκδηλώσεις γίνονται με επιπλέον σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), σχολικά είδη και  παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (Σαπούνια, Χαρτικά, Καθαριστικά κλπ) τα οποία θα δοθούν στην Διακονία της Αρχιεπισκοπής και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων & Περιφέρειας.

Εθελοντές του Ομίλου τα συγκεντρώνουν στο Στέκι του Ομίλου στην πλ. Ελευθερίας και τα παραδίδουν, την επόμενη μέρα, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, στα Συσσίτια και στις άλλες δομές (Περιφέρειας – Δήμου – Εκκλησίας) για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη!

Η επιλογή των κοινωνικών φορέων που ενισχύει ο Όμιλος προέκυψε μετά από κοπιαστική έρευνα και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η παρουσία κοινωνικών λειτουργών αλλά και η αξιοπιστία διανομής, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι η βοήθεια που θα παρασχεθεί θα καταλήξει σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα γίνεται παρουσίαση φωτογραφιών και ενημέρωση για τον «Ξενώνα Αγάπης» του Ομίλου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

AET_6320

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τεράστια επιτυχία η βιωματική δράση «Στα σκοτεινά στην Κρήτη» στο Παγκρήτιο Στάδιο η οποία είχε στόχο...

Themata

Καντάδες με άλογα, γλέντια, δρώμενα, εκδρομές & αποκριάτικοι Χοροί   Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” ( www.Aetogiannis.gr )  προσκαλεί τα μέλη του, τους...

Themata

Ο “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” – Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού www.Aetogiannis.gr είναι καλεσμένος στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή Γιώργου Βιτώρου την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 στις...

Themata

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7μμ πραγματοποιείται Εκδήλωση Ενημέρωσης για την αξία και τα οφέλη της Προσφοράς στον Συνάνθρωπο μέσα από τον...