Connect with us

Super Deals

Μεγάλη τουριστική επένδυση 408 εκατ. ευρώ από Ρώσων στην Ελούντα

Δημοσιεύτηκε

στις

Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece


Σε γρήγορες διαδικασίες περνούν πλέον, μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, των οποίων οι φάκελοι έχουν κατατεθεί από χρόνια. Η ανάγκη για αξιοποίηση αυτών των επενδύσεων κρίνεται επιτακτική, διότι θα διατεθούν χρήματα σε νέες κατασκευές κάτι που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πέραν του γεγονότος ότι τέτοιες επενδύσεις αυξάνουν και τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενέκρινε λοιπόν, ομόφωνα κατόπιν αξιολόγησης και εισηγήσεως από την Enterprise Greece, την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων μίας άμεσης ξένης επένδυσης ύψους 408,49 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του τουρισμού.

Πρόκειται για μια επένδυση που έχει ενταχθεί στη διαδικασία Fast Track. Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ MIRUM HELLAS με ρωσικά κεφάλαια, προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση η οποία στοχεύει στην δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία “ELOUNDA HILLS” στο Άγιο Νικόλαο, Το σχέδιο “ELOUNDA HILLS” περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.

Από το συνολικό κόστος της επένδυσης των 408,49 εκατομμυρίων ευρώ, τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Ήδη η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ MIRUM HELLAS λειτουργεί στην περιοχή Τοπλού, μια μονάδα με 17 παραθεριστικές κατοικίες, με την ονομασία “Tsifliki Villas”, με πολλές από αυτές να έχουν ήδη πωληθεί.

Το επενδυτικό αυτό έργο προβλέπεται να επιφέρει μια σειρά από άμεσες και έμμεσες, θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

news247.gr

Super Deals

Σεμινάριο: «Βασικές δεξιότητες Barista»

Δημοσιεύτηκε

στις

Σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση  των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Ενότητες Σεμιναρίου:

•Ιστορία  & Τύποι καφέ

•Καφεόδενδρα & Ανατομία καρπού

 • Ζώνες καλλιέργειας, υψόμετρα και εδάφη

•Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας

•Αραμπικα – Ρομπουστα,

  • Καβούρδισμα

•Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο

•Νερό & Γάλα

•Μύλοι & Ρύθμιση άλεσης καφέ

• •Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας

•Πάτημα – tamping

• Μηχανή  & Εκχύλιση εσπρέσο

• Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα

•Συνεργασία & Καθαριότητα

•Ασφάλεια και υγιεινή

Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Χρόνος Διεξαγωγής 20 διδακτικές ώρες Δευτέρα 23/09/19,Τρίτη 24/09/2019, Τετάρτη 25/09/2019 και Πέμπτη 26/09/19 από 09:00π.μ έως 13:15π.μ

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητής: Αργύρης Λυράκης, εγάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται σαν υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop», έως και σήμερα.  Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy,2012 Bar – Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.A

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810 302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Σεμινάριο Photoshop στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» – Έναρξη 24/9/2019


Θέλετε να μάθετε πως εξαφανίζονται οι ρυτίδες σας; Πως μπορείτε να «πειράξετε» τα χρώματα σας ή (γιατί όχι…) να βελτιώσετε και το σχήμα του προσώπου σας; Με το photoshop όλα γίνονται! Αρκεί να ξέρετε να το χειρίζεστε…

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers αλλά και σε οποιονδήποτε έχει χόμπι τη φωτογραφία.

Ενότητες σεμιναρίου:• Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία• Γνωριμία με τα εργαλεία του photoshop• Επεξεργασία χρωμάτων• Επιλογή αντικειμένων και η επεξεργασία τους• Effects• Formats αποθήκευσης αρχείων

Διάρκεια σεμιναρίου: 28 διδακτικές ώρες.  κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 24/09 έως και 08/10/2019 και ώρα 18:00μμ-21:15μμ

Κόστος σεμιναρίου: 160€* ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. *Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά. *Παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός 

Εισηγητής: Ο Χαρίλαος Γρηγορέλης είναι επαγγελματίας γραφίστας με πολυετή προϋπηρεσία σε computer graphics, 3d animation και μοντάζ. Επίσης διατηρεί δική του εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ – Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Η Κρήτη στο “Sustainable FOOD TOURISM”

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι χώρες- εταίροι και επιχειρηματιες από άλλες 7 Ευρωπαϊκές χώρες ( Σλοβενία, Κροατια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο , Πορτογαλία( ο οικοδεσπότης) )


Οι Τεχνικες Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλειου μαζι με Κρητικους επιχειρηματιες που δραστηριοποιούνται στο γαστρονομικό τουρισμό συμμετείχαν στο τελευταίο δειθνες συνέδριο με τίτλο “Sustainable FOOD TOURISM” του Ευρωπαϊκού προγράμματος MEDFEST – Culinary heritage experiences https://katartisi.gr/programmata-eu/371-medfest-gastronomiki-klironomia που πραγματοποιήθηκε στην Ταβιρα της Πορτογαλιας στης 05.09.19.

 Ο σκοπός του συνεδριου ήταν να παρουσιάσει τα αποτελεματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος που είχαν ως στόχο να βελτιώσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, τους τρόπους να δημιουργηθει ένας βιώσιμος γαστρονομικός τουρισμός όλο τον χρόνο και η διαφύλαξη της γαστρονομικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Επειδή οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες για την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς στα κράτη του Μεσογειακού Χώρου είναι διάσπαρτες και ασύνδετες, το πρόγραμμα MEDFEST χρησιμοποιήσε μια μοναδική προσέγγιση με σκοπό την ενσωμάτωση διατροφικής κληρονομιάς των χωρών της Μεσογείου σε μία αειφόρο τουριστική προσφορά.

Η μεθοδολογία του MEDFEST βασίζεται σε ένα συμμετοχικό σχεδιασμό δράσεων, όπου τρείς κύριες ομάδες εμπλεκόμενων (παραγωγοί, τουριστικοί οργανισμοί, οι ασκούντες πολιτική) ασχοληθηκαν και ανέλαβαν την ευθύνη για τις δράσεις του MEDFEST από την αρχή έως το τέλος έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Με εκτίμηση, Τεχνικες Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη