Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ένα Μεσαρίτικο ελαιόλαδο στην 84η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 84η ΔΕΘ – Πρόταση για ίδρυση Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα στα Επιμελητήρια


Με πέντε επιχειρήσεις – μέλη του συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Επιμελητήριο Ηρακλείου, δηλώντας την παρουσία του με δικό του περίπτερο στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός των Βαλκανίων.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε προ μηνών το Επιμελητήριο Ηρακλείου και δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή:

  1. ΖΑΡΟΣ  AE  –  ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ NEΡΑ ΖΑΡΟΣ
  2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΝΩΙΚΗ ΓΗ – ΠΟΣΙΜΗ ALOE VERA
  3. ΗELLASFON NETWORKS SA       – ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
  4. Α & Γ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΟΕ  – VAFIS –  ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  5. ΤΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ   – ΚΡΑΣΙ

Η εταιρία του Α & Γ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΟΕ  – VAFIS –  ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, δραστηριοποιείται στο Σίβα του Δήμου Φαιστού και παράγει κορυφαίο ελαιόλαδο που προέρχεται από τον κάμπο της Μεσαράς.

Μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Α΄  Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη και στελέχη του φορέα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 84Ης ΔΕΘ και είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και αντιπροσωπίες άλλων Επιμελητηρίων, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης του ρόλου των Επιμελητηρίων, ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Κατά την καθιερωμένη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εγκρίθηκε η πρόταση για ίδρυση Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα στα Επιμελητήρια της χώρας την τρέχουσα περίοδο, για την οποία καθοριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Φραγκάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις στήριξης των αγροτών που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την ίδρυση των Δικτύων Ελαιόλαδου, Οίνου και Τυριού, της Σχολής Εκπαίδευσης Αγροτών (ΚΕΚΑΓΕΠ) και του Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων-μελών του και η ΔΕΘ παραμένει ένας θεσμός με επιχειρηματικές ευκαιρίες για μικρές και μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα, στηρίζει στην πράξη τον πρωτογενή τομέα, με δράσεις που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και η ενσωμάτωσή του στα Επιμελητήρια της χώρας θα  δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης σε όλους τους τομείς» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης καλώντας επιχειρηματίες και αγρότες του Ηρακλείου να συμμετέχουν στις δράσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

H 84η ΔΕΘ συγκεντρώνει και φέτος πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε παράλληλες εκδηλώσεις σχετικά με την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και τη διατροφή-γαστρονομία, αλλά και σε συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και δράσεις πολιτισμού. Σημειώνεται ότι η τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι φέτος η Ινδία.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΓΝΩΜΕΣ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει καταλάβει προνομιούχα θέση στο συλλογικό ασυνείδητο για δύο, κυρίως, λόγους του Αργύρη Αργυριάδη Τις επεισοδιακές πορείες κάθε πικραμένου (από...

Themata

Ένα όραμα δεκαετιών για τους συνεταιριστές της Κρήτης παίρνει επιτέλους «σαρκα και οστά» Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του παγκρήτιου συνεταιριστικού...

Themata

Το ελαιόλαδο έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου σύμφωνα με νέες κλινικές δοκιμές Στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε επίπεδο πρόληψης μπαίνει και...

Creta

Η πρόθεση στήριξης και επέκτασης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Κρήτης επιβεβαιώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της χώρας κ. David Dondua στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Ο Γεωργιανός διπλωμάτης...