Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια γροθιά οι Αμαριώτες για την συναυλία στο Φουρφουρά

Αγκαλιασμένοι από την αγάπη των Αμαριωτών η συναυλία αλληλεγγύης στον Φουρφουρά


    Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η συναυλία αλληλεγγύης στον Φουρφουρά, που σκοπό είχε  την ενίσχυση του «Συσσιτίου Εμπεριστάτων». Μιας κοινωνικής δομής που λειτουργεί με την ευθύνη του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

    Η μουσική εκδήλωση «αγκαλιάστηκε» από εκατοντάδες αμαριωτών, και όχι μόνο, που κατέκλισαν το χώρο της εκδήλωσης θέλοντας να  ενισχύσουν με κάθε τρόπο την προνοιακή αυτή δομή που καλύπτει, εδώ και πολλά χρόνια, τις ανάγκες της περιοχής.

       Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ειρηναίος, θέλοντας δημόσια να ευχαριστήσει τον κ. Αντώνιο Μανωλιτσάκη και την εταιρία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ, επέδωσε τιμητική πλακέτα για την ουσιαστική προσφορά της εταιρίας με τα προϊόντα της στις δύο επισιτιστικές δομές της Ι. Μητροπόλεως. Παράλληλα καλωσόρισε και ευχαρίστησε τόσο τους κατοίκους όσο και τους παραθεριστές που παραβρέθηκαν για το αγκάλιασμα της εκδήλωσης αυτής αλλά και για τη στήριξη γενικότερα του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους συνεργάτες του, τους μουσικούς, και τους χορευτές για την εθελοντική παρουσία τους.

      Αναλυτική αναφορά έγινε από τον π. Εμμανουήλ Διαμαντάκη, υπεύθυνο της εκδήλωσης, για τη συμβολή του Μεγάλου Χορηγού, της εταιρίας ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ, όλων γενικά των χορηγών και των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης αλλά και των κοινωφελών Ιδρυμάτων, των Φορέων, των Ενοριών και Συλλόγων της περιοχής που ενισχύουν τη δομή αυτή καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Τέλος παρουσίασε στο κοινό τους μουσικούς και τους χορευτές.

    Στην μουσική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς δύο μουσικά σχήματα. Η Βούλα Στρατάκη και οι συνεργάτες της, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα ενώ στη συνέχεια το λόγο είχε το μουσικό σχήμα των Γιώργου και Νίκου Στρατάκη και των συνεργατών τους.

       Οι δέκα συνολικά μουσικοί που συμμετείχαν στη συναυλία έδωσαν ο καθένας το δικό του στίγμα σε μια μείξη μουσικών ακουσμάτων που ενθουσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο ενώ οι  χορευτές της αμαριώτικης παρέας, με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους Μανώλη Καριλάκη και Παύλου Πωλιουδάκη έδωσαν τον δικό τους παλμό εντυπωσιάζοντας με την εμφάνιση τους αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού.

    Ο θεσμός πια της «Συναυλίας Αλληλεγγύης» στο Αμάρι αποτελεί ένα τρόπο απόδειξης της αγάπης και της ένθερμης στήριξης των κατοίκων στην κοινωνική δράση που επιτελείται στη περιοχή από την τοπική Εκκλησία.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Μάλλον την οσμή φαίνεται να μεταφέρουν οι δυνατοί άνεμοι απο τις πληγήσες περιοχές Οσμή καπνού που μοιάζει με αυτή που προέρχεται απο καμμενο πλαστικό...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτη η συναυλία της Μαρίνας Σάττι στις Αρχάνες Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζεται με επιτυχία το «Φεστιβάλ...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης συναυλία με τίτλο: «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου...

Themata

Μπες και εσύ να ψηφίσεις – Η ψήφος σου μετράει Tο Νηπιαγωγείο Φουρφουρά συμμετέχει στο Bravo Schools, τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17...