Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μοναξιά και την Ενεργό Γήρανση» – Θεατρικές παραστάσεις για την Γ΄ Ηλικία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για την «Μοναξιά και την Ενεργό Γήρανση» – Δωρεάν Θεατρικές παραστάσεις για την Γ΄ Ηλικία


Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια σχεδιασμού και οργάνωσης  Κοινωνικών Δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση του Κοινωνικού της Προγράμματος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Μοναξιά και Ενεργός Γήρανση».

Η ημερίδα, με την στήριξη της Π.Ε. Λασιθίου και του Δήμου Ιεράπετρας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιεράπετρας (Δημοκρατίας 31) την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00-14:00.

Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν στελέχη των Κοινωνικών Φορέων που ασχολούνται με το αντικείμενο, επιστημονικοί συνεργάτες, καθώς και το ευρύ κοινό, για να ενημερωθούν σχετικά με τις επιπτώσεις της μοναξιάς στα άτομα Τρίτης Ηλικίας , τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της Γήρανσης και την αξία της ενεργούς γήρανσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη σε δηλώσεις της για την υλοποίηση-στόχο της ημερίδας ανέφερε: «Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας βιώνουν σήμερα σε μεγάλο βαθμό  συναισθήματα μοναξιάς και με το δεδομένο ότι ο ηλικιωμένος άνθρωπος τείνει να γίνεται λιγότερο ευέλικτος με το πέρασμα του χρόνου, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τελικά την απομόνωσή του.

Η προώθηση της ενεργού γήρανσης συνεπάγεται τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών ώστε οι ηλικιωμένοι, γυναίκες και άνδρες, να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι από τις κοινωνικές δομές και το κράτος, το οποίο έχει την υποχρέωση να τους στηρίζει και να διασφαλίζει γι’ αυτούς, τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς, εξαλείφοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό, προάγοντας  την ενεργό συμμετοχή στην οικογενειακή ζωή και την κοινωνία».

 

Πρόγραμμα ημερίδας-«Μοναξιά και ενεργός γήρανση»

10:00-11:00     ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

11:00-11:30     ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ :κ. ΘΕΑΝΩ ΒΡΕΝΤΖΟΥ- ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ,

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής

11:30-11:45   1. ΜΟΝΑΞΙΑ  ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Συμεών Παναγιωτάκης, Παθολόγος Γηρίατρος- Επιμελητής Α΄ Παθολογικής  Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ν.Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη»

11:45-12:00

2.ΑΝΟΙΑ – ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος Εταιρείας Ν.Alzheimer και Συναφών

Διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη»

12:00-12:30  Διάλειμμα

12:30-12:45

3.ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Εμμανουήλ Φαζάκης, Ψυχίατρος- Δ/ντης Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου.

12:45-13:00

4.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Γιάννης Χλιαουτάκης , Καθηγητής  Κοινωνιολογίας  Τμήμα Κοινωνικής  Εργασίας ΑΤΕΙ Κρήτης

13:00-13:15

5.ΓΗΡΑΝΣΗ -ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ : ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Διονύσης Μπαλούρδος, Οικονομολόγος, Δημογράφος,

Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

13:15-14:00  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις από την Περιφέρεια για τους ωφελούμενους κλειστών & Ανοικτών Δομών Γ΄ Ηλικίας  στην Περιφέρεια Κρήτης

Η  Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος 2018 προχωρά στην υλοποίηση της Κοινωνικής Δράσης «Δωρεάν Θεατρικές Παραστάσεις για την Γ΄ Ηλικία» στη Περιφέρεια Κρήτης.

Η  Κοινωνική Δράση έχει σκοπό να υποστηρίξει μια ιδιαίτερα Ευάλωτη Κοινωνική Ομάδα που είναι οι  Ηλικιωμένοι  οι οποίοι βιώνουν κοινωνική απομόνωση και μοναξιά,  καταστάσεις που υποσκάπτουν την ψυχική και την σωματική τους υγεία.

Η ενθάρρυνση για την  συμμετοχή τους αυξάνει τις κοινωνικές σχέσεις και επαφές κατά  συνέπεια την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 7 (επτά) Θεατρικές παραστάσεις  στην Περιφέρεια Κρήτης σε κεντρικές πόλεις ώστε να συμμετέχουν  όλοι  Δήμοι ανά Περιφερειακή Ενότητα  στη Περιφέρεια Κρήτης με το έργο των Ρέππα –Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Α/Α ΠΟΛΕΙΣ/ΔΗΜΟΙ ΘΕΑΤΡΟ / ΑΙΘΟΥΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ
1  ΤΖΕΡΜΙΑΔΟΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΟΡΕΑΔΗ 07/07/2018 7-9μμ
2 ΣΗΤΕΙΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ 08/07/2018 7-9μμ
3 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΖ ΕΟΤ  12 /07/2018 7-9μμ
4 ΡΕΘΥΜΝΟ(Δ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ,

ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΜΑΡΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ)

ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 21/07/2018 7-9μμ
5 ΜΟΙΡΕΣ (Δ ΦΑΙΣΤΟΥ, ΓΟΡΤΥΝΑΣ) ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δ. ΦΑΙΣΤΟΥ 28/7/2018 7-9μμ
6 ΧΑΝΙΑ ( Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, ΚΑΝΤΑΝΟΥ- ΣΕΛΙΝΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΣΦΑΚΙΩΝ,ΓΑΥΔΟΥ) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ 15/09/2018 7-9μμ
7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ( Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ,

ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ,  ΒΙΑΝΝΟΥ,

ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ )

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΑΣΤΟΡΙΑ 28/09/2018 7-9μμ

 

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΘΕΜΑ

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιών Δέκα θα διεξάγει εκτάκτος εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού  συμβουλίου που  θα γίνουν αυτή την  Κυριακή 25 Αύγουστου στο πνευματικό κέντρο του Χωριού μας και ώρα 12:00 το πρωϊ…

Παρακαλούνται όλοι οι συγχωριανοί να δώσουν το παρόν .

Επίσης όσοι επιθυμούν και Θέλουν να είναι στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου μας μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους έως σήμερα το Σάββατο στις 20:00 το απόγευμα στον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ Καπαρουδάκη Ιωάννη τηλ.επικοινωνίας 6975203028 …
        Ο Πρόεδρος                                       Γραμματέας 
Καπαρουδάκης Ιωάννης                Καταχανάκης Αναστάσιος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στο 2ο Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

Η θεατρική ομάδα “Θέατρο Δίχως Όνομα” στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών Δήμου Φαιστού παρουσιάζει το έργο του Νότη Περγιάλη “Ηχώ και Νάρκισσος”


Το έργο βασίζεται στο μύθο του Νάρκισσου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της Ελληνικής Μυθολογίας. Πρόκειται για έναν ωραίο νέο από τη Βοιωτία, ο οποίος θαύμαζε την ομορφιά του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην ακούει τη φωνή της Ηχούς, που τον καλούσε να τον προστατεύσει.

Ο Νάρκισσος θεωρείται σύμβολο του εγωισμού, της ματαιοδοξίας και της αλαζονείας. Το έργο αποτελεί μια απόπειρα νουθεσίας προς όλους τους Νάρκισσους που επηρεασμένοι από την λατρεία απέναντι στον εαυτό τους, αγνοούν τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και καταλήγουν σε μοιραία λάθη.

Συντελεστές:

Νάρκισσος : Σταύρος Νικολούδης
Ηχώ: Ιωάννα Κακούρη
Εμψυχώτρια- Αφηγήτρια: Ιφιγένεια Γρινιαράκη

Ήχος-Φώτα: Αριστοτέλης Αλεβυζάκης
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Ζαχαριουδάκη

Πληροφορίες:
Πότε: 26 Αυγούστου
Ώρα: 21.00 , Διάρκεια: 30 λεπτά
Πού: Αλσύλιο Κούλε
Είσοδος δωρεάνΧορηγός: ΦΑΙΣΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο νέα Summer camp στην ανάσα του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών εβδομαδιαίων προγραμμάτων


Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα τα οποία υποστήριξαν 8 μόνιμοι συνεργάτες του Μουσείου και δύο έκτακτοι, ο Ραβέλ και η Μυρτώ, τα labrador μουσειοπαιδαγωγοί, που ενθουσίασαν! Επιστήμονες επισκέφθηκαν τα προγράμματα του Μουσείου και απάντησαν στις ευφάνταστες ερωτήσεις των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να είναι περίεργα και παρατηρητικά!

Το Μουσείο μιαν ανάσα πριν την έναρξη του σχολικού έτους επανέρχεται με δύο ακόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές της Α΄ έως και Γ΄ Δημοτικού.  Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους  στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία! Οι «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα» ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους σε εποχές πέρα από την ιστορία και τους συστήνουν γίγαντες με περίεργα χαρακτηριστικά!    

Αναλυτικά οι ενότητες και οι ημερομηνίες

Προσχολική ηλικία (Προνήπια και Νήπια)

«Η Ευτέρπη και ο αυλός της»

σχεδιασμός-υλοποίηση: Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου 

Η μούσα της μουσικής παίρνει το μαγικό αυλό της και καλεί τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στο εργαστήριαυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της  μούσας της μουσικής, ανακαλύπτοντας παράλληλα ζώα και φυτά του νερού, του αέρα και της γης! Η Ευτέρπη ξετυλίγει τον μίτο της παρέα με τα μουσικά όργανα, τα δέντρα και τα τζιτζίκια που είναι οι πιστοί σύντροφοί της, και θα μας οδηγεί να εξερευνήσουμε από την αρχή τους ήχους του αέρα που θα γίνουν μελωδίες, τα συστατικά του νερού που θα δώσουν τη χροιά και τα υλικά της γης που θα βγάλουν μουσικές μέσα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι.

Εβδομάδα υλοποίησης:

2 – 6 Σεπτεμβρίου 2019

A΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού
«Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα»  Πόσα μυστήρια ακόμη θα ανακαλύψουμε γι’ αυτά τα θηρία; Πολλά! Ξέρετε πόσα περίεργα χαρακτηριστικά έχει ο Θεριζινόσαυρος (Therizinosaurus cheloniformis), ο Αμαργάσαυρος (Amargasaurus cazaui) ή ο διάσημος T-Rex; Ξέρετε πώς ζήσανε, πώς κυριάρχησαν σ’ όλη τη Γη και πώς τελικά εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι γίγαντες; Πραγματικό μυστήριο! Αφού τα ανακαλύψουμε όλα αυτά με ηλεκτρονικά, κινητικά και θεατρικά παιχνίδια, θα μασκαρευτούμε με Δεινοσαυροκαπέλα που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας! Λέτε να τους μοιάσουμε;Εβδομάδα υλοποίησης:2 – 6 Σεπτεμβρίου 2019

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα Προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή Συμμετοχής: 90 € ανά παιδί

Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης / αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80 € ανά παιδί

Απαιτείται αποπληρωμή του προγράμματος 1 εβδομάδα πριν από την έναρξή του. Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποδοχή του ΜΦΙΚ στο τηλέφωνο 2810 393630 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 – 15:00

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων
Στέλλα Χαιρέτη

Έκθεση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης 
τηλ. : +30 2810 393630
E mail : info@nhmc.uoc.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη