Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μπαρ με… λάδι στην 25η Natural & Organic Products

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Natural & Organic Products Europe 2018 (22 & 23 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για 25η χρονιά, συγκεντρώνοντας 746 εκθέτες


Από τους 746 εκθέτες (60% ήταν εκθέτες από Μ. Βρετανία και το 40% από 92 χώρες του κόσμου) και προσελκύοντας 10.561 επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου, από τους οποίους οι 1.468 ήταν από χώρες εκτός Μ. Βρετανίας, όπως Ισπανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, ΗΠΑ και Δανία.

Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, εφέτος συμμετείχαν 78 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των βιολογικών και φυσικών τροφίμων & καλλυντικών, οι οποίες εκφραζόταν είτε μέσα από την παρουσία των Περιφερειών Ηπείρου & Νοτίου Αιγαίου, ή μέσω του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων – ΔΗΩ ή ανεξάρτητα με ιδία οικονομική κάλυψη των περιπτέρων.

Παράλληλα, για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της RECO EXPORTS διοργανώθηκαν οι παρακάτω δράσεις οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για τον σχεδιασμό νέων και πιο στοχευμένων δράσεων.

Για όλο το διήμερο λειτούργησε το 1ο και μοναδικό μπαρ Ελληνικού ελαιολάδου (Greek Olive Oil Bar), από τον αναγνωρισμένο γευσιγνώστη ελαιολάδου Οδυσσέα Βλαχάβα. Ο στόχος του ήταν η ενημέρωση του απαιτητικού αγοραστικού της Αγγλίας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών έξτρα παρθένων ελαιολάδων σε συνδυασμό με την αρμόνια γεύσης και φαγητού των διαφόρων ποικιλιών.

Την Κυριακή 22 Απριλίου, διοργανώθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών προϊόντων “TASTE OF GREECE” με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας του Λονδίνου, στο VIP Lounge της έκθεσης στόχος του οποίου ήταν να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα των εκθετών μέσα στον σαλόνι των αγοραστών.
-Διαφήμιση-

Γενικότερα, η Natural & Organic Products Europe αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση για την Μεγάλη Βρετανία προσφέροντας στις Ελληνικές επιχειρήσεις την δυνατότητα να:

  • Γνωρίσουν τους μεγαλύτερους διανομείς και χονδρεμπόρους της Μ.Βρετανίας
  • Προβάλλουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες αγοραστές
  • Βρουν Αντιπροσώπους και Διανομείς για τα προϊόντα τους
  • Λανσάρουν νέα προϊόντα σε ολόκληρο τον κλάδο
  • Κλείσουν νέες συμφωνίες
  • Γνωρίσουν τον ανταγωνισμό και την προστιθέμενη αξία του
  • Προβληθούν σε ΜΜΕ της Μ. Βρετανίας

Η έκθεση διοργανώνεται από την Diversified Communications, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης επιχειρηματικών εκθέσεων στον κόσμο και η RECO EXPORTS, στηρίζοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ σε 821 δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Αφορά πληρωμές σε 821 δικαιούχους


Σε πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αναλυτικά, από τις 12/2/2019 έως τις 14/2/2019 ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε σε 821 δικαιούχους το ποσό των 2.582.270,39 ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν, μεταξύ άλλων, ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δασώσεις και τη βιολογική κτηνοτροφία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Έρχεται το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν


Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, θα διεξαχθεί το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής – Super Market.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει, επιπλέον, συναντήσεις ξενοδόχων με επαγγελματίες, βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό, πλην του αγροδιατροφικού, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν και οι δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να γίνουν μέχρι την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ημερίδα με θέμα το extra παρθένο ελαιόλαδο Εμπάρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου


Συντονισμένες προσπάθειες για την ανάδειξη και προώθηση του extra παρθένου ελαιόλαδου Εμπάρου «ΝΑΜΑ ΕΜΠΑΡΟΥ» αναλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει την 1η Ημερίδα με θέμα «ΝΑΜΑ ΕΜΠΑΡΟΥ» το Σάββατο 23/2/2019 και ώρα 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Εμπάρου.

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του extra παρθένου ελαιόλαδου Εμπάρου σε chef, διευθυντές και υπεύθυνους προμηθειών Ξενοδοχείων της Κρήτης και η ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου της Εμπάρου και να δοθεί η δυνατότητα δοκιμής του.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥ ολοκλήρωσε  την κατασκευή ιδιόκτητου Τυποποιητηρίου και είναι σε θέση να τυποποιεί το εξαιρετικό τοπικό ελαιόλαδο σε ποικίλες συσκευασίες, καλύπτοντας τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς.

Η Ημερίδα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού για την ανάδειξη και προώθηση του εξαιρετικού ελαιόλαδου της περιοχής στην τοπική και διεθνή αγορά και θα συνεχιστεί με συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου.

Θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Βιάννου, ο συγγραφέας κ. Νίκος Ψιλάκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

10:30  –  Προσέλευση

11:00  Γιώργος  Περογιαννάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΑΡΟΥ

11:10  – Παύλος Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου

11:20  – Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

11.30 –  Νίκος Ψιλάκης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

11:40  – Τάσος Κουρουπάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

11.50  – Μιχάλης Βαμιεδάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Ηρακλείου

12:00Μανώλης Γελασάκης,  Επόπτης Δακοκτονίας Δ/νσης Γεωργίας, Περιφέρειας Κρήτης

12:10Μανώλης Φραγκάκης,  Πρόεδρος Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου

12:20 Μανώλης Μιχελινάκης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου  Ένωσης Ηρακλείου

12:30Αριστείδης Ψαράκης, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ  ΕΜΠΑΡΟΥ

Ερωτήσεις / Παρατηρήσεις

Δοκιμή του «Εμπάρου Νάμα» & επίδειξη συσκευασιών

Παραδοσιακό γεύμα και λήξη ημερίδας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη