Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Να έρθει η στιγμή που κάθε αδέσποτο θα έχει ένα σπίτι

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη νέα δημοτική Αρχή έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, αλλά και δημοτικού κτηνιατρείου, οι φιλόζωοι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων


Είναι οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ένωσης Εργαζομένων, που νυχθημερόν πασχίζουν να σώσουν και να προστατεύσουν τα άστεγα ζώα. Ασταμάτητα, 24 ώρες το 24ωρο, σε συνεργασία και με άλλους εθελοντές, προσφέρουν ιατρική φροντίδα, φαγητό και νερό σε ζώα που ζουν στο δρόμο. Παράλληλα, φιλοξενούν σε προστατευμένο χώρο, που τους έχει παραχωρηθεί από ιδιωτικό φορέα, ζώα κακοποιημένα, άρρωστα, εγκαταλελειμμένα, ζώα που έχουν αφαιρεθεί από τους κηδεμόνες τους για κοινωνικούς λόγους.

Βαθύτερη επιθυμία τους είναι, «ο Δήμος να αποκτήσει το δικό του χώρο φύλαξης ζώων, αλλά και το δικό του δημοτικό κτηνιατρείο. Αν και υπήρξε κάποια απόπειρα κατά το παρελθόν, κάποια συμφέροντα δεν άφησαν να ολοκληρωθεί», επισημαίνει η εργαζόμενη του Δήμου Αθηναίων, Μάτζυ Μορφέτα, και συμπληρώνει: «Επί δημαρχίας Καμίνη, ουδεμία συνεργασία υπήρξε με τους φιλόζωους. Ελπίζουμε, η νέα δημοτική Αρχή -ευτυχώς, έχουν εκλεγεί φιλόζωοι δημοτικοί σύμβουλοι σε όλες τις παρατάξεις- με τη γνωστή ευαισθησία του νέου δημάρχου, να δημιουργήσει έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα. Επίσης, να υλοποιηθούν πολλά επιμορφωτικά φιλοζωικά προγράμματα στα σχολεία. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον. Παράλληλα, να πραγματοποιηθούν δράσεις που να προωθούν την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων».

Όπως διευκρινίζει η κυρία Μορφέτα, τα αδέσποτα ζώα, όσο κι αν τα φροντίζουν οι φιλόζωοι, δεν παύουν να είναι εκτεθειμένα στους κινδύνους. Η εικόνα ζώων που ζουν στο δρόμο «δεν τιμά την πόλη και τη χώρα μας».

Τα άστεγα ζώα είναι «ανοιχτή πληγή» για τους φιλόζωους, που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν ανθρώπους, να αποκτήσουν ένα ζωάκι από καταφύγια ή φιλοζωικούς οργανισμούς. Ή να διασώσουν κάποιο από το δρόμο, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους. Αλλά, «ένα θα δώσεις, πέντε θα έρθουν», τονίζει η κυρία Μορφέτα.

Οι φιλόζωοι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έχουν στο πλευρό τους κτηνιάτρους που τους κάνουν καλύτερες τιμές, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν στο ζωάκι την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται, καθώς τα έξοδα επιβαρύνουν την τσέπη τους.

Δεν φροντίζουν μόνον τα ζώα που φιλοξενούν στο χώρο που διαθέτουν, αλλά καθημερινά επισκέπτονται τετραποδάκια που έχουν εντοπίσει στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο Σπύρος, ο Πρίγκιπας, ο Βαγγέλης, ο Face και η Μπουμπού είναι σκύλοι που βρέθηκαν στο δρόμο και τώρα ζουν υπό την προστασία των εργαζομένων στην έδρα της Διεύθυνσης. Είναι οι σκύλοι που καλημερίζουν, κάθε μέρα, τους εργαζόμενους και τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα, καθώς οι πόρτες είναι ανοιχτές για τα τετραποδάκια.

«Ελπίζουμε να έρθει η στιγμή που κάθε ζώο θα έχει ένα σπίτι, και κάθε σπίτι ένα ζώο», μας λέει η κυρία Μορφέτα. Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς.

Όποιος θέλει να υιοθετήσει ένα πλάσμα που ζει στο χώρο φιλοξενίας της Φιλοζωικής Ένωσης Εργαζομένων στη Διεύθυνση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, μπορεί να επικοινωνήσει με το αρμόδιο Τμήμα Αστικής Πανίδας, τηλ. 210/32.39.201.

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα κάνουν μάθημα στα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις


Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fysagogi@dide-v-ath.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 και τη συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες στην εγκύκλιο 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

«Δένουν» κάβους τα πλοία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου


Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εντός τετραετίας θα λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

«Μέσα στην τετραετία θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην μονάδα μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων


Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

Παράλληλα άφησε αιχμή κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών». Σημείωσε ακόμη ότι όσο εντυπωσιακό είναι το έργο στο Ελευθεροχώρι τόσο εξοργιστικό είναι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην χώρα. 

Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τους παράγοντες του έργου, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και πρόσθεσε ότι είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες περιφέρειες. Σημείωσε δε, απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη Ιονίων, Ρόδη Κράτσα, που βρισκόταν εκεί ότι αποτελεί και ένα μέτρο σύγκρισης για την Κέρκυρα. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο περιφερειάρχης κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, και έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντίθετα στην Κέρκυρα υπήρξε αδράνεια με τη γνωστή συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και στην Αττική, και δείχνει ότι γενικότερα οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν όπως έπρεπε.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη μονάδα στο Ελευθεροχώρι είπε ότι το έργο λειτουργεί και λειτουργεί καλά, θα πρέπει ακολούθως να ολοκληρωθούν οι σταθμοί μεταφόρτωσης και όλοι οι δήμοι να στέλνουν τα απορρίμματά τους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ίδια σύσκεψη σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο έργο και το μόνο που βραβεύθηκε από την ΕΕ. Σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου υπάρχουν από το ΕΣΠΑ 930 εκατ. ευρώ που είναι συμβολαιοποιημένα για παρόμοια έργα και πρέπει μέχρι το 2021 να συμβολαιοποιηθούν για να μην χαθούν. Το συγκεκριμέο στο Ελευθεροχώρι δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος από την πλευρά του σημείωσε ότι τα ΣΔΙΤ εξασφαλίζουν ποιότητα ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, και είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής (και βουλευτής Ιωαννίνων) Κώστας Τασούλας έκανε μία ιστορική αναδρομή λέγοντας ότι το πρώτο έργο που βραβεύθηκε διεθνώς στη χώρα δεν ήταν η μονάδα, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά το φράγμα του Μαραθώνα το 1931 επί Ελευθερίου Βενιζέλου που ήταν επίσης σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Αλλά μετά, πρόσθεσε, «αυτό τον δρόμο τον ξεχάσαμε».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην δήλωσή του σημείωσε ότι το έργο δείχνει ότι έχει αλλάξει μία σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων και επίσης δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί μέσω των ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη