Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Νέα ηλεκτρονική γιγαντοοθόνη στο Παγκρήτιο

Παρουσία Περιφερειάρχη και Αντιδημάρχου η τοποθέτηση στο Παγκρήτιο της νέας ηλεκτρονικής γιγαντοοθόνης

Στο Παγκρήτιο στάδιο έγινε σήμερα η τοποθέτηση του νέου ηλεκτρονικού πίνακα -γιγαντοοθόνη LED MATRIX διαστάσεων 13×6 παρουσία του Περιφερειάρχη  Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη του Αντιδημάρχου Ηρακλειου-Προέδρου της Ανάπτυξης Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και στελεχών του σταδίου.

Η παλαιότερη οθόνη, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς αντικαταστάθηκε μετά  από 16 χρόνια και ο προϋπολογισμός προμήθειας και εγκατάστασης της νέας οθόνης  είναι 150.000,00 €, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη. Ο κ. Βαρδαβάς ανέφερε, ότι το συγκεκριμένο έργο όπως και άλλα που έχουν υλοποιηθεί και άλλα που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αναβαθμίζουν την λειτουργία του Παγκρήτιου σταδίου.

Στις υποδομές και στο έργο της αναβάθμισης του Παγκρήτιου σταδίου σε συνεργασία με τον Δήμο, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης αλλά και ο Αντιδήμαρχος επισήμαναν, ότι η αναβάθμιση της λειτουργίας του σταδίου είναι προς όφελος των αθλουμένων, των θεατών και που παράλληλα το στάδιο είναι σε θέση να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Ειδικότερα ο κ. Αρναουτάκης στην δήλωση του, πρόσθεσε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα ως Περιφέρεια Κρήτης που μέσα από την συνεργασία μας με τον Δήμο Ηρακλείου ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που βάζουν από την UEFA μπαίνει στον πίνακα Led Matrix. Συνεχίζουμε αυτή την συνεργασία και με τα υπόλοιπα έργα και θεωρούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτά τα οποία αναλάβαμε ως Περιφέρεια και ως Δήμος Ηρακλείου ολοκληρώνονται.»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Σταδίου με την προμήθεια και την εγκατάσταση των πιο σύγχρονων υλικοτεχνικών υποδομών».

Τεχνικά χαρακτηριστικά LED Τεχνικά χαρακτηριστικέ LED MATRIX Παγκρητίου Σταδίου

To μήκος τη νέας οθόνης LED  είναι 13 Χ 6 μέτρα,  είναι έγχρωμη και   αποτελείται από εικονοστοιχεία (pixels) σε διάταξη 780   x 360 με απόσταση κέντρου εικονοστοιχείου  (pixel pitch) 16mm.  Κάθε εικονοστοιχείο αποτελείται από τρία (3) LEDs (1R-1G-1B) με περισσότερες από 100.000 ώρες λειτουργίας ενώ υποστηρίζει aspect ratio των video 16:9.

Η φωτεινότητα των εικονοστοιχείων είναι τουλάχιστον 7.000 nits (cd/m2) και  ρυθμίζεται αυτόματα ή χειροκίνητα μέσω ειδικού λογισμικού και μέσω φωτοευαίσθητου αισθητήρα (sensor) που βρίσκονται ενσωματωμένοι στον πίνακα και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτισμού και μπορεί να επιτυγχάνει γωνίες ανάγνωσης 120° . Η κατανάλωση της οθόνης είναι χαμηλή  για εξοικονόμηση ενέργειας με ενδεικτική τιμή < 19 KW.

Η οθόνη είναι εφοδιασμένη με ειδικά οριζόντια σκίαστρα (flyer) σε κάθε pixel για άριστη αναγνωσιμότητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Όλα τα μεταλλικά μέρη να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Η οθόνη LED λειτουργεί ως video wall για την προβολή ζωντανού βίντεο, διαφημίσεων, εικόνων, μηνυμάτων, κλπ. καθώς επίσης και ως κλασσικός ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων για αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου μέσω κατάλληλου λογισμικού και χειριστηρίων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του σημείου τοποθέτησης και της συνεχούς έκθεσης της οθόνης σε υγρασία, ανέμους, βροχή, ήλιο και άλατα (λόγω της θάλασσας) η οθόνη είναι απολύτως στεγανή, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN60529, με ελάχιστο βαθμό προστασίας IP65 (και στην μπροστά και την πίσω πλευρά). Επίσης μπορεί να λειτουργεί  σε θερμοκρασία από -20°C έως +60°C.

Για τον χειρισμό της οθόνης έχουν προβλεφθεί ειδικά λογισμικά και εξοπλισμός ενώ για την διασφάλιση της λειτουργίας της έχει προβλεφθεί και εφεδρικός εξοπλισμός λειτουργίας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Εκκενώθηκε το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου μετά την αποκόλληση τμήματος του Βορειοανατολικού στεγάστρου, ως αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων που πνέουν στο νησί τις...

Creta

Την σύμβαση για την αναβάθμιση θέρμανσης των νερών στο δημοτικό κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Την σύμβαση για την αναβάθμιση του...

Themata

Το μηχάνημα αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους αθλούμενους Στην συνέχιση της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους αθλούμενους πολίτες του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα...

Themata

Για τη διοργάνωση ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα, τα Σκόπια και η Σεντ Ετιέν Κατατέθηκε χθες στην UEFA από την ΕΠΟ ο φάκελος υποψηφιότητας...

Creta

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, η ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου, ξεκινά τον Ιανουάριο του προσεχούς έτους και ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια Με...

Themata

Να επιστρέψει η Εθνική Ποδοσφαίρου άμεσα στο Παγκρήτιο ζητά ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έχει τρία αποτελέσματα και στο...

Sports

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Creta

Κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά Με έξι οχήματα και 20 άνδρες και με πεζοπόρα τμήματα, κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά που είχε εκδηλωθεί το...