Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2014-2020»

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 5.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών», με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από ανέργους έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ της δράσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η δράση αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από 5.000 άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται κατωτέρω.

Η δράση υλοποιείται σε κύκλους ως εξής:

Ο πρώτος κύκλος αφορά τη δημιουργία 5.000 θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Οι επόμενοι κύκλοι θα αφορούν τις υπολειπόμενες θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τον α΄ κύκλο έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.

Ο κάθε επόμενος κύκλος θα προκηρύσσεται για τους ανέργους μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων του προηγούμενου κύκλου και για τους παρόχους/επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 16.500.000 ευρώ, τα οποία κατανέμονται:

Για το έτος 2021: 10.000.000 ευρώ.
Για το έτος 2022: 6.500.000 ευρώ.

Δικαιούχοι – επιχειρήσεις

Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη πρόσκληση, στη δράση εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Λοιπές επιχειρήσεις δύνανται να ενταχθούν στη δράση εφόσον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, με σχέση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας, απασχολείται μερικώς ή αποκλειστικά στο αντικείμενο του ψηφιακού μάρκετινγκ (δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα έτος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή ενός παρόχου/επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τον μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ημερολογιακά). Η ανωτέρω προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής της επιχείρησης στη δράση.

Στην προκήρυξη της δράσης αναφέρονται αναλυτικά οι επιλέξιμες επιχειρήσεις και οι προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει αυτές να πληρούν καθώς και οι μη επιλέξιμες επιχειρήσεις.

Ωφελούμενοι – άνεργοι

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι συνολικά 5.000 άνεργοι νέοι, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης τουλάχιστον 50 ωρών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) και διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τι χρηματοδοτείται

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η διάρκεια της δράσης ορίζεται στους έξι μήνες και καλύπτεται 100% από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος. Ο πάροχος/επιχείρηση υποχρεούται να διατηρεί μηνιαίο παρουσιολόγιο υπογεγραμμένο από τον ασκούμενο και τον ίδιο για κάθε ημέρα άσκησης. Οι παρουσίες δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνουν τις 22 ημέρες τον μήνα και τις 132 στο σύνολο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις/παρόχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Αναλυτικά στοιχεία της πρόσκλησης μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα: https://tinyurl.com/5852jznh.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 19/4/2021.

* Η κ. Μαίρη Πασπαλιάρη είναι στέλεχος της AMBIO A.E.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Ενημερωθείτε για τη προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ισπανία (13%), στην Ελλάδα (12,7%) και στην Ιταλία (9%) Τον Δεκέμβριο του 2021, το ποσοστό ανεργίας...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εβδομάδα πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ Περί τα 56,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε πάνω από 95.500 δικαιούχους στο πλαίσιο των πληρωμών που θα...

Themata

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους έως 29 ετών

Themata

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω Λήγει σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις...

Themata

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό βοήθημα προσφέρει ο ΟΑΕΔ – Δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος ύψους 2.400 ευρώ είναι οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ Το ειδικό...

Themata

Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου Την ολοκλήρωση της καταβολής των συντάξεων Ιουλίου, την πληρωμή...

Greece

Δείτε αναλυτικά τις πληρωμές σε όλες τις κατηγορίες Την πληρωμή αναδρομικών σε 10.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων (που αφορούν σε υποθέσεις υψηλής πολυπλοκότητας αναφορικά με...