Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέοι ορίζοντες για τους απόφοιτους αγρότες του ΚΕΚΑΓΕΠ

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέους τρόπους οργάνωσης, λειτουργείας, παραγωγής και ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αγρότες που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (ΚΕΚΑΓΕΠ), το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί ήδη το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε Ηράκλειο και Μοίρες


Απόφοιτοι του Κέντρου, συνοδευμένοι από εκπαιδευτές και στελέχη της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ AE, έλαβαν μέρος σε τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βόρεια Ελλάδα και επισκέφθηκαν αρχικά την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων, τη μεταποίηση και την εξωστρέφεια.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στην εταιρεία LUCIA’S FARM, που εξειδικεύεται στην παραγωγή ντομάτας με τη μέθοδο της υδροπονίας και είδαν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μεγάλων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία παραγωγής φύλλου και πίτας ΑΛΦΑ στην Κοζάνη και η συνάντηση με τον ιδρυτή της κ. Αθανάσιο Κουκουτάρη, ο οποίος τους εξήγησε πως «χτίζεται» μια επιχείρηση και πως οργανώνεται η παραγωγική διαδικασία και το εξαγωγικό της εμπόριο.

Στην ίδια περιοχή είδαν πως λειτουργούν στην πράξη οι συνεταιρισμοί Κρόκου και Βελβεντού, οι οποίοι έχουν επιτύχει την καθιέρωση brand name για τη ζαφορά και τα ροδάκινα/νεκταρίνια, αντίστοιχα, μαθαίνοντας για την αξία της συνεργασίας και τα οφέλη των παραγωγών.

Τέλος, επισκέφθηκαν το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και γνώρισαν τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης μιας οικογενειακής επιχείρησης όταν είναι εξειδικευμένη και οργανωμένη σε σωστές βάσεις.

Οι αγρότες της Κρήτης μοχθούν σκληρά για να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν αρκεί στις μέρες μας, πρέπει να γίνουν συνεργασίες για να υπάρξει σταθερή παραγωγή, ποιότητα και τελικά ανταμοιβή για τους αγρότες, τόνισε ο κ. Δημήτρης Βατσιθανός, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ που συνόδευε την αποστολή του ΚΕΚΑΓΕΠ.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΚΑΓΕΠ πρόκειται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο νέους κύκλους μαθημάτων για αγρότες, σε Ηράκλειο και Μοίρες, με στόχο να εισάγει τους ενδιαφερόμενους στις αρχές, της οργανωμένης παραγωγής, της λειτουργίας της αγοράς και της σύγχρονης γεωργίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΚΑΓΕΠ παρέχονται στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Web: www.katartisi.gr, Τηλ: 2810-302730 e-mail: info@katartisi.gr.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ σε 821 δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Αφορά πληρωμές σε 821 δικαιούχους


Σε πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αναλυτικά, από τις 12/2/2019 έως τις 14/2/2019 ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε σε 821 δικαιούχους το ποσό των 2.582.270,39 ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν, μεταξύ άλλων, ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δασώσεις και τη βιολογική κτηνοτροφία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Έρχεται το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν


Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, θα διεξαχθεί το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής – Super Market.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει, επιπλέον, συναντήσεις ξενοδόχων με επαγγελματίες, βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό, πλην του αγροδιατροφικού, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν και οι δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να γίνουν μέχρι την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ημερίδα με θέμα το extra παρθένο ελαιόλαδο Εμπάρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου


Συντονισμένες προσπάθειες για την ανάδειξη και προώθηση του extra παρθένου ελαιόλαδου Εμπάρου «ΝΑΜΑ ΕΜΠΑΡΟΥ» αναλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει την 1η Ημερίδα με θέμα «ΝΑΜΑ ΕΜΠΑΡΟΥ» το Σάββατο 23/2/2019 και ώρα 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Εμπάρου.

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του extra παρθένου ελαιόλαδου Εμπάρου σε chef, διευθυντές και υπεύθυνους προμηθειών Ξενοδοχείων της Κρήτης και η ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου της Εμπάρου και να δοθεί η δυνατότητα δοκιμής του.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥ ολοκλήρωσε  την κατασκευή ιδιόκτητου Τυποποιητηρίου και είναι σε θέση να τυποποιεί το εξαιρετικό τοπικό ελαιόλαδο σε ποικίλες συσκευασίες, καλύπτοντας τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς.

Η Ημερίδα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού για την ανάδειξη και προώθηση του εξαιρετικού ελαιόλαδου της περιοχής στην τοπική και διεθνή αγορά και θα συνεχιστεί με συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου.

Θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Βιάννου, ο συγγραφέας κ. Νίκος Ψιλάκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

10:30  –  Προσέλευση

11:00  Γιώργος  Περογιαννάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΑΡΟΥ

11:10  – Παύλος Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου

11:20  – Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

11.30 –  Νίκος Ψιλάκης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

11:40  – Τάσος Κουρουπάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

11.50  – Μιχάλης Βαμιεδάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Ηρακλείου

12:00Μανώλης Γελασάκης,  Επόπτης Δακοκτονίας Δ/νσης Γεωργίας, Περιφέρειας Κρήτης

12:10Μανώλης Φραγκάκης,  Πρόεδρος Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου

12:20 Μανώλης Μιχελινάκης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου  Ένωσης Ηρακλείου

12:30Αριστείδης Ψαράκης, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ  ΕΜΠΑΡΟΥ

Ερωτήσεις / Παρατηρήσεις

Δοκιμή του «Εμπάρου Νάμα» & επίδειξη συσκευασιών

Παραδοσιακό γεύμα και λήξη ημερίδας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη