Ο Νίκος Δασκαλάκης με καταγωγή από την Μεσαρά περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Κατάρ
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, και η Αίγυπτος έχουν επιδεινώσει τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, καθώς το κατηγορούν ότι υποστηρίζει ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά και το Ιράν.
Το Κατάρ από την πλευρά του, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους, χαρακτηρίζει αβάσιμους.
Ο Μεσαρίτης Δασκαλάκης Νίκος που βρίχνετε αυτό τον καιρό στο Κατάρ, με δημοςίευςή του στο facebook περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί εκεί:
“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τα μηνύματα συμπαράστασης που φίλοι έστειλαν για την κατάσταση που βιώνουμε στο Κατάρ. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω και να διευκρινήσω τα παρακάτω για να σταματήσει η παραπληροφόρηση:
1) Τα ράφια των σουπερ μάρκετ άδειασαν από γάλα, ρύζι, κονσερβες και ζάχαρη το απόγευμα του συμβάντος. Την επόμενη μέρα τα ράφια ήταν πάλι γεμάτα και ο κόσμος λιγοστός στους διαδρομους των σουπερμάρκετ καθώς είχαν “επιτεθεί” σε αυτά την προηγούμενη μέρα.
2) Δεν υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς με καταναλωτικά προϊόντα. Οι εισαγωγές γίνονται από χώρες που διαθέτουν τέτοια προϊόντα και κατά 90% δεν αφορούν χώρες του Κόλπου. Ας παραδεκτούμε λοιπόν την έλλειψη χουρμάδων στην αγορά.
3) Ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και των Εμιράτων είναι κλειστός. Αυτό σημαίνει ότι η δυτική πλευρά της χώρας είναι αποκλεισμένη αεροπορικά. Οι πτήσεις γίνονται από το Βορρα παρακάμπτοντας τις συγκεκριμένες χώρες μέσω Ιράν και Τουρκίας. Για αυτό το λόγο η πτήση προς και από την Αθήνα ίσως να διαρκεί λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό.
4) Ενδεχόμενο επίθεσης από γειτονικές Αραβικές χώρες είναι εξαιρετικά χαμηλή αυτην την στιγμή. Περι το 87% του πληθυσμού της χώρας είναι διαφορετικής εθνικότητας. Αν οποιαδήποτε χωρα επιχειρήσει πολεμική ενέργεια, θα έρθει αντιμέτωπη με κυβερνήσεις των εθνικοτήτων που μένουν εδώ. Προς το παρόν καμιά οδηγία δεν έχει εκδοθεί για εγκατάληψη της χώρας από καμία κυβέρνηση.”