Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ο άνθρωπος που θα υποβληθεί σε ολική μεταμόσχευση… κεφαλιού.

Αυτός είναι ο Ρώσος που αποφάσισε να υποβληθεί στην πρώτη ολική μεταμόσχευση κεφαλιού στην ιστορία. Άγνωστο αν θα επιβιώσει μετά την επέμβαση που θα γίνει από έναν αμφιλεγόμενο γιατρό (Vid)


 

Το μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα της ιστορίας ή το μεγαλύτερο φιάσκο μέχρι σήμερα. Ένας Ρώσος αποφάσισε πως θέλει να υποβληθεί σε ολική μεταμόσχευση κεφαλιού χωρίς να γνωρίζει αν καταφέρει να επιβιώσει.

Ο Βαλερί Σπιριντόνοφ λοιπόν δηλώνει στη Daily Mail πως είναι έτοιμος να παραδοθεί στα χέρια του αμφιλεγόμενου Σέρτζιο Καναβέρο. Ο Καναβέρο από τη δική του μεριά, ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον αποκεφαλίσει κυριολεκτικά και να “κολλήσει” το κεφάλι του σε ένα νέο, υγιές σώμα.

Ο 30χρονος Σπιριντόνοφ είναι μηχανικός υπολογιστών.

“Η απόφασή μου είναι οριστική”. Ο Ρώσος άνδρας πάσχει από την σπάνια γενετική ασθένεια που καλείται Werdnig-Hoffman, μια νόσο μυϊκής ατροφίας, και θέλει πλέον να έχει την ευκαιρία για μια νέα ζωή προτού πεθάνει.

“Φυσικά και φοβάμαι. Δεν είναι όμως μόνο τρομακτικό, αλλά και πολύ ενδιαφέρον” απαντά σε σχετική ερώτηση.

“Θα πρέπει ωστόσο να καταλάβετε ότι δεν έχω και πολλές επιλογές. Αν δεν δοκιμάσω αυτή την ευκαιρία που μου δίνετε, η μοίρα μου θα είναι πολύ λυπηρή. Κάθε χρόνο η κατάστασή μου χειροτερεύει”, συμπληρώνει.

Ο ίδιος θα δεχθεί σώμα αλλά η διαδικασία ονομάζεται “μεταμόσχευση κεφαλιού”.

Ο Ιταλός γιατρός Καναβέρο δήλωσε στο CNN πως έχει λάβει πολλά e-mail και επιστολές από ανθρώπους που ζητούν να υποβληθούν σε αυτή την επέμβαση.

Οι πρώτοι ασθενείς στους οποίους θα δοκιμαστεί η μέθοδος του, θα είναι άνθρωποι που πάσχουν από ασθένεια μυών.

head2

Αναφέρει δε πως έχει ονομάσει την διαδικασία HEAVEN, αρκτικόλεξο για τον όρο “εγχείρηση αναστόμωσης κεφαλιού”. Η αναστόμωση αφορά στην χειρουργική σύνδεση δύο μελών. Ο Δρ. Καναβέρο επιμένει πως όλες οι απαραίτητες τεχνικές για την μεταμόσχευση ενός κεφαλιού σε σώμα δότη υπάρχουν ήδη.

Πάντως, η πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού πιθήκου διεξήχθη πριν από 45 χρόνια ενώ μια βασική επέμβαση διεξήχθη πρόσφατα σε ποντίκι στην Κίνα.

Οι επικριτές του Καναβέρο τον αποκαλούν Φρανκενστάιν.

Το κόστος της 36ωρης εγχείρησης, έχει εκτιμηθεί τέλος, στα 7,5 εκατομμύρια λίρες.

Το “μαγικό υλικό” του Δρ. Καναβέρο

Σημειώνεται ότι το νέο σώμα θα προέλθει από έναν δότη μοσχεύματος που είναι εγκεφαλικά νεκρός, αλλά κατά τα άλλα υγιής. Και στους δύο το κεφάλι θα αποκοπεί από τον νωτιαίο μυελό.

Στη συνέχεια, το κεφάλι του ασθενούς θα τοποθετηθεί στο σώμα του δότη και θα “κολληθεί” με κάτι που αποκαλεί ο Καναβέρο “μαγικό συστατικό”, μία ουσία που μοιάζει με κόλλα και ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, για να ενωθούν οι δύο άκρες του νωτιαίου μυελού.

Οι μύες και οι αρτηρίες θα ραφτούν, προτού ο ασθενής τεθεί σε κώμα για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να μην κουνιέται καθόλου, ώστε το κεφάλι και το σώμα να ενωθούν αποτελεσματικά.

Όταν ξυπνήσει ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί, να νιώσει το πρόσωπό του και ακόμη και να μπορεί να μιλήσει με την ίδια φωνή, ενώ ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα βοηθήσουν ώστε να μην απορριφθεί το νέο μόσχευμα.

Σε διαφορετική εξέλιξη, θα μιλάμε για το απόλυτο φιάσκο της ιατρικής που θα επιφέρει καταιγισμό καταγγελιών και νέων δημοσιευμάτων.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Χουριέτ: “Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δύο όχθες” Με το πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο “Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δύο όχθες” η Χουριέτ με...