Connect with us

ΚΡΗΤΗ

O Αρναουτάκης επιβλέπει τα έργα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσκεψη Αρναουτάκη στο έργο του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος που παραδίνεται στην κυκλοφορία το αργότερο την Κυριακή των Βαΐων


Το έργο στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος που ξαναδίνετε και πάλι στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο 23 Απριλίου, το αργότερο την Κυριακή 24 Απριλίου, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με τον διευθυντή του ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) Γιώργο Αγαπάκη, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, και τον ανάδοχο του έργου.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ θα συνεχιστούν από το Νοέμβριο του 2016 και αναμένεται το έργο με προϋπολογισμό 63 εκ. ευρώ να έχει παραδοθεί στη τελική μορφή του το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη στο εργοτάξιο του έργου όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη της σημαντικής οδικής παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ.

Μάλιστα ο διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να γίνει το έργο για την παράκαμψη της κυκλοφορίας στη παλιά εθνική οδό που είχε σαν αποτέλεσμα την επίσπευση των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ (Το έργο της παράκαμψης χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με 250.000 ευρώ).

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για όλα τα μεγάλα έργα-υποδομές της Κρήτης.

erga-7

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εξέλιξη των εργασιών στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος ανέφερε: «Τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν και το τμήμα του ΒΟΑΚ δίνεται και πάλι στη κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο το αργότερο την ερχόμενη Κυριακή. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί συνολικά το έργο το πρώτο εξάμηνο του 2018, είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι ρυθμοί υλοποίησης είναι γρήγοροι. Θέλω να συγχαρώ τον ΟΑΚ τα στελέχη του που έχουν την ευθύνη του έργου, τον ανάδοχο, γιατί καταφέραμε για άλλη μια φορά να αποδείξουμε ότι με την καλή συνεργασία-συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών μπορούμε να ολοκληρώνουμε έργα που έχουν τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την εξυπηρέτηση του».

Ο Διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης από την πλευρά του επεσήμανε: «Το έργο Γούρνες-Χερσόνησος στον ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που εκτελείται σήμερα στη Κρήτη. Ότι δουλειά κάναμε σε ένα μήνα δεν κάναμε σε 6 μήνες, γιατί με την εκτροπή της κυκλοφορίας γίνανε πάρα πολλές εργασίες. Όλοι οι στόχοι που βάλαμε για την εκτέλεση των εργασιών επιτεύχθηκαν. Η διαδικασία μάλιστα της εκτροπής της κυκλοφορίας στη παλιά εθνική πέτυχε με την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, έργο που μας βοήθησε στη βελτίωση της βατότητας της παλιάς εθνικής οδού. Η εκτροπή έγινε ομαλά και ο στόχος επιτεύχθηκε. Από το Νοέμβριο του 2016 και μετά θα μπούμε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου ώστε να παραδοθεί τέλος του 2017 αρχές του 2018. Ο δρόμος του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος θα ανοίξει για τους οδηγούς το Σάββατο του Λαζάρου το αργότερο την Κυριακή των Βαΐων το μεσημέρι».

Συνολικά το έργο του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος έχει μήκος 10 περίπου χιλιόμετρα, ο προϋπολογισμός του είναι 63 εκ. ευρώ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών

arnaoutakis-erga

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επερχόμενη συνάντηση του στην Αθήνα με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη υπογράμμισε:

«Πριν από λίγο είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό τον κ. Σπίρτζη με τον οποίο τις επόμενες ημέρες θα έχω συνάντηση στην Αθήνα για όλες τις μεγάλες υποδομές της Κρήτης. Στόχος είναι να ξεκινήσει το έργο Εξάντη-Πάνορμο που είναι ενταγμένο στη νέα Προγραμματική Περίοδο, θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις συνολικά στον ΒΟΑΚ, την επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου που βρίσκεται σε καλό δρόμο, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και τον ΝΟΑΚ που δεν ξεχνάμε. Επίσης η γέφυρα Χαμέζι-Σητεία που χρειάζεται να δοθεί η έγκριση χρηματοδότησης για να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί το έργο» και πρόσθεσε: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι η υλοποίηση της πρόταση μας να γίνει ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια ή να προταθεί στο «πακέτο Γιούνγκερ» και πάλι χωρίς διόδια. Με τον Υπουργό θα εξετάσουμε ακόμη τις εξελίξεις που υπάρχουν για τον δρόμο της Μεσαράς όπου αναμένεται η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου που θα εγκρίνει τη σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο το επόμενο δίμηνο. Επίσης μια σειρά άλλων μικρότερων έργων για τα οποία έχει την ευθύνη η Περιφέρεια και είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, ώστε να μπορούν την επόμενη τριετία να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν».

erga-8

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στον ΒΟΑΚ Χανίων όπου και εκεί εκτελούνται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης για την οδική ασφάλεια.

ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Έχουν την στήριξη της Περιφέρειας


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» Μιχάλη Κοκολάκη και Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία και η στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης συζήτησε θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους συγκεκριμένους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επεσήμαναν ότι η καλή συνεργασία που υπήρχε με την Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Από το Αρνεμ της Ολλανδίας με αγάπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά είναι καταπληκτικές!!! – Μια από αυτές είναι και αυτή και για αυτό φρόντισε η φίλη μας από την Ολλανδία Netty te Kulve!!

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο!! Έχει βοηθήσει και άλλες φορές πότε με τρόφιμα, πότε με είδη μπεμπέ, αναπηρικά καροτσάκια κλπ!! Και το ότι η βοήθεια είναι εκτός συνόρων έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή σημασία!!!

Και επειδή με το messenger μπορείς να δεις ακριβώς πότε έχεις την πρώτη επικοινωνία με κάποιον/α …..η ημερομηνία πάει ακριβώς 4 χρόνια πίσω…19 Σεπτεμβρίου 2015!!! Απλά ένα μεγάλο RESPECT από όλους εμάς στην Κίτρινη Αποστολή!!

ΥΓ: Έστειλε και τρούφες για του εθελοντές της ομάδας μας!! Ευχαριστούμε πολύ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη