Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για τις καντίνες στην νήσο Χρυσή

Δημοσιεύτηκε

στις

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης για τις καντίνες στη Χρυσή


Ουδεμία αρμοδιότητα έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για τη δημοπράτηση και τη λειτουργία των καντινών και των παραλιών στη νήσο Χρυσή δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης σε τοποθέτησή του με αφορμή την υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί.

Όπως δήλωσε «Η ευθύνη δημοπράτησης τόσο των καντινών όσο και των παραλιών δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, επομένως ως Δήμος δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Βεβαίως και οι υπηρεσίες μας έχουν προχωρήσει στους σχετικούς ελέγχους, ως και όφειλαν, και έχουν εκδώσει αποφάσεις σφράγισης, όμως για τις διαδικασίες δημοπράτησης είναι αρμόδια η Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας.

Η μόνη αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας στη νήσο Χρυσή είναι η καθαριότητα για την οποία παρόλες τις έγκαιρες ενέργειές μας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών άμεσα, παρατηρούνται καθυστερήσεις λόγω του σύνθετου γραφειοκρατικού καθεστώτος και ζητημάτων που ο ανάδοχος εργολάβος έχει να διαχειριστεί.

Κατά συνέπεια, είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Ιεράπετρας σε ό,τι εμπίπτει στην ευθύνη του, ως μια από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δεν αδρανεί αλλά ενεργεί για ό,τι έχει αρμοδιότητα, στο πλαίσιο πάντα ενός καθεστώτος που χρόνια τώρα δηλώνουμε ότι δεν προσφέρει ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευελιξία αλλά ούτε και τη δυνατότητα να συμβάλουμε άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην προστασία και διαφύλαξη της νήσου Χρυσής.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η διαχείριση της νήσου Χρυσής απαιτεί από την Πολιτεία πρακτικά και οργανωμένα βήματα, στοχοθεσία, οργάνωση, προγραμματισμό και επιτέλους ένα συγκεκριμένο, άρτιο και ρεαλιστικό για τις ανάγκες της καθεστώς.

Αυτό πιστεύουμε και αυτό διεκδικείται από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τον Δήμο τόσο με το αίτημά μας για σύσταση Φορέα Διαχείρισης, θέμα για το οποίο δυστυχώς η πολιτεία έως και σήμερα αδιαφορεί, όσο και με την πρόσφατη πρόταση της Δ/νσης Δασών Λασιθίου – η οποία έχει και την υπηρεσιακή ευθύνη προστασίας της Νήσου Χρυσής και της Νήσου Μικρονήσι, ως αναδασωτέων περιοχών όπως ορίζεται στην υπ’ αριθμόν 2576/2001 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης ΦΕΚ 896/22.10.2001 – για τον καθορισμό χώρων χρήσης και την παραχώρησή τους στον Δήμο Ιεράπετρας.

Σε κάθε περίπτωση, με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά φοροδιαφυγής, αλλά και τα διάφορα προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν, γίνεται εμφανέστατη για μια ακόμη φορά η ανάγκη ενεργοποίησης κρατικού σχεδιασμού για την προστασία μιας περιοχής που μάλιστα ανήκει στο δίκτυο natura 2000.

Εμείς για μια ακόμη φορά φωνάζουμε ότι:

Πρέπει να υπάρξει κρατικός σχεδιασμός.
Πρέπει να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός.
Πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο καθεστώς προστασίας αυτού του τόπου.

Δεν μπορεί μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, όπως η Χρυσή να είναι έρμαιο στα χέρια της κρατικής πολιτικής και αντικείμενο μεμονωμένων και περιστασιακών κατά περιόδους ελέγχων.

Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταθέσει τις προτάσεις του και περιμένουμε από το Κράτος να ανταποκριθεί στην πρότασή μας για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης για τη νήσο Χρυσή.

Μέχρι τότε θέλοντας να προστατεύσουμε ένα τόπο υψηλής περιβαλλοντικής αξίας για τον Δήμο Ιεράπετρας:

1.Ολοκληρώσαμε και καταθέσαμε τη μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
2. Ενεργοποιήσαμε το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας για τη νήσο Χρυσή
3. Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης
4. Χρηματοδοτήσαμε τη μελέτη προστασίας του δάσους στη Χρυσή
5. Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε τακτικούς ελέγχους για παραβάσεις
6. Πραγματοποιήσαμε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας
7. Προχωρήσαμε στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για τον χώρο αποβίβασης
8. Συνεργαστήκαμε με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Δασική Υπηρεσία, Λιμεναρχείο, Αρχαιολογία, Αστυνομία, Λιμενικό Ταμείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α. προκειμένου να δοθούν λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα

ΘΕΜΑ

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος Νίκος Δερμιτζάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον αγνοούμενο Νίκο Δερμιτζάκη


Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, όταν ένας κάτοικος της περιοχής βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα, ένα πτώμα, ενημερώνοντας άμεσα την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας καθώς και ιατροδικαστής για την πρώτη αυτοψία.

Μετά από έρευνες τις Αστυνομίας το πτώμα ανήκει στον 82χρονο Νίκο Δερμιτζάκη που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή των Γουρνών στις 9 Ιουνίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Είχε κρύψει στα απόκρυφά της την ηρωίνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν, στο Ηράκλειο ένα ζευγάρι και συγκεκριμένα 42χρονη και 33χρονος  κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η 42χρονη με τον 33χρονο και στη συνέχεια τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στους δύο ημεδαπούς, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις κατά τις οποίες προέκυψε ότι η 42χρονη είχε αποκρύψει σε σημείο του σώματος της και συγκεκριμένα στον πρωκτό μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 78 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

13 συλλήψεις στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία


Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» κατά το χρονικό διάστημα από το 15 έως 16.06.2019, δεκατρείς (13) αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 51 ετών και συγκεκριμένα (8) άνδρες και (5) γυναίκες, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ολλανδίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Συρίας και Ιράκ προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη