Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου συμμετέχει στο πρόγραμμα EmfaSEAs

Η Emfasis Non-Profit είναι ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων, οι οποίοι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαρκή παρουσία στο πεδίο, εφαρμόζοντας τη Μεθοδολογία του Social Streetwork (Κοινωνική Εργασία στο δρόμο)

Στόχος της Emfasis Non-Profit είναι η στήριξη, η ανακούφιση και η ενδυνάμωση ευάλωτων συνανθρώπων μας, που βρίσκονται  ή απειλούνται από την αστεγία ή βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.

Από τον Μάρτιο 2023 και για έναν χρόνο τα ειδικά κλιμάκια της Emfasis Non-Profit καταγράφουν ανάγκες, σχεδιάζουν προγράμματα και  ταξιδεύουν σε τέσσερις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ένα Πρόγραμμα Εθνικής Εμβέλειας & Ωφέλειας , με την ονομασία EmfaSEAs. Το EmfaSEAs, υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Η Ρόδος, η Εύβοια, η Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο), αλλά και η Σαλαμίνα, αποτελούν τους σταθμούς της εμβέλειάς. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η επαφή και η συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ενασχολούνται με την ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμών στις περιοχές αυτές. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η ανταλλαγή εμπειριών, η καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πεδίο και η μετάδοση της μεθοδολογίας Streetwork. Στο πλαίσιο διεξαγωγής των παραπάνω  έχουν σχεδιαστεί διαδραστικά βιωματικά εργαστήρια, καθώς και ποικίλες δράσεις ψυχοκοινωνικού κι ενδυναμωτικού χαρακτήρα.

Για την  Emfasis Non-Profit, Η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των οργανώσεων και φορέων, συμβάλλει ενεργά σε ένα κλίμα συνέργειας, συνένωσης και αλληλεγγύης.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής των εκπροσώπων τής Emfasis Non-Profit ήταν ο Δήμος Αγίου Βαισλείου όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη.

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά μας, σήμερα να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο μας, την κα. Μαρία Καρρά Συνιδρύτρια της Οργάνωσης Emfasis Non-profit και τον κ. Γεώργιο Χρυσανθίδη υπεύθυνο ψυχοθεραπευτικών δράσεων  όπου και μας παρουσίασαν εκτενέστερα το Πρόγραμμα EmfaSΕΑs.» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου και συνέχισε:

«Συζητήσαμε από κοινού σημαντικές δράσεις και ενέργειες που θα λάβουν χώρα στην επόμενη φάση του Προγράμματος στον Δήμο μας όπως: ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των Δημοτών σχετικά με την Εθελοντική Προσφορά, καταγραφή βασικών λειτουργικών αναγκών για την βέλτιστη εφαρμογή των προγραμμάτων ανακούφισης, όπως π.χ. το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α. Στο πρόγραμμα συνεργασίας, θα συμπεριληφθούν και ψυχαγωγικές δράσεις ενδυνάμωσης για το δίκτυο ωφελούμενων του Δήμου, με την συμμετοχή Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων. 

Προσδοκώντας στην εκπλήρωση των όσων συζητήσαμε, ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του Προγράμματος EmfaSeas με την Υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για μια κοινωνία των πολιτών που με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση προωθεί την ενεργή συνέργεια για το καλό όλων.»

Σχετικά με το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών με δράση στην Ελλάδα καθώς και την υλοποίηση Προγράμματος Υποτροφιών. Η κοινωφελής δράση του Ιδρύματος έχει πανελλαδική εμβέλεια και διατομεακή κάλυψη, δίνοντας έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, και υποτροφίες με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας. Το Ίδρυμα δεν παρέχει δωρεές σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εξαίρεση αποτελεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών).

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Τού εμφανίστηκε ως χρηματιστής και του υποσχέθηκε επενδύσεις με υψηλά κέρδη Περισσότερα από 60.000 ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό Ηρακλειώτη που, με...

ΚΡΗΤΗ

Σώα βρέθηκε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Μαΐου, η 48χρονη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί από το Βαθύπετρο Αρχανών το απόγευμα του...

ΚΡΗΤΗ

Δήλωση Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων “Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό για τους μαθητές και τις μαθήτριες...

ΚΡΗΤΗ

Ενισχύεται ο «στόλος» του Δήμου Γόρτυνας Με ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, που θα συμβάλλει στην άμεση αναβάθμιση της λειτουργίας του τομέα Καθαριότητας και στην...