Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμος Χερσονήσου στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.)


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με κεντρικό θέμα: «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης» που πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Απριλίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης. Το θέμα του 4ου Συνεδρίου εστιάζει στον επιστημονικό διάλογο που αναπτύσσεται στο χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής δράσης γενικότερα μέσα από την επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν σε τρεις άξονες: δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες.

Αναλυτικότερα, επικεντρώθηκε στη σύνδεση των απαιτήσεων για προγραμματικές αντιλήψεις και κοινωνικές αναλύσεις, με σύγχρονες απόψεις σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και ανισοτήτων και παράλληλα στην αξιολόγηση ευκαιριών διαλόγου, δράσεων, πρωτοβουλιών αλλά και έργων που ενισχύουν την ικανότητα του ατόμου και τις δημόσιες πολιτικές στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε με δύο εισηγήσεις, στη θεματική ενότητα: «Έρευνα, Εκπαίδευση και Καινοτομία». Στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Οικολογικές Εφαρμογές» την Παρασκευή 27 Απριλίου οι κκ Μιχάλης Τζαγάκης (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών), Σοφία Υφαντή (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών) και Ευτυχία Ανδριανού (Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου) εισηγήθηκαν το θέμα: «Η συνεισφορά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την ανάδειξη καλών πρακτικών από την χρήση αειφορικών συστημάτων ενέργειας. Η περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου» και το Σάββατο 28 Απριλίου η δεύτερη συγγραφική ομάδα, αποτελούμενη από τα στελέχη, κ. Μαρία Ξυπάκη (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών), κ. Θεονύμφη Σκυβαλάκη (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών) και κ. Ευτυχία Ανδριανού (Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου) εισηγήθηκε το θέμα:

«Η ενδοϋπηρεσιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των υπηρεσιακών στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάδειξη καλών πρακτικών από την χρήση εσωτερικών συστημάτων και διαδικασιών εκπαίδευσης. Η περίπτωση του Δήμου Χερσονήσου.»

«Τα τρία πολύ επιτυχημένα συνέδρια, που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα το Ι.Α.Κ.Ε. στο Ηράκλειο και στα οποία συμμετέχει ο Δήμος Χερσονήσου, δίνουν την ευκαιρία ανάπτυξης γόνιμου επιστημονικού διαλόγου υψηλού επιπέδου μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται δυνατότητες και προοπτικές «χτίζοντας» γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ετήσιο διεθνές συνέδριο του ΙΑΚΕ αποτελεί πλέον θεσμό, μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που αναπτύσσει προβληματισμούς, ανοίγει γόνιμες συζητήσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επιστημονικής επάρκειας,»

δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης.
Το συνέδριο παρακολούθησε πλήθος συνέδρων, πανεπιστημιακών, ερευνητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών, από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις επόμενες μέρες τα πρακτικά του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους στην επίσημη ιστοσελίδα του Ι.Α.Κ.Ε. http://iake.weebly.com

ΘΕΜΑ

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε

στις

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες, στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν στη μια τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά


Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σημείωσε ότι «όλη τη νύχτα οι έρευνες δεν θα κοπάσουν. Στο σημείο θα παραμείνουν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος».

Μέχρι αυτή την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται: «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης,ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυτοκίνητο παρέσυρε 14χρονο στο Γάζι

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανήλικος παρασύρθηκε από όχημα και τραυματίστηκε έξω από την είσοδο της πόλης του Γαζίου


Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το 14χρονο αγόρι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και τραυματίστηκε.

Άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε τον 14χρονο και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία του 14χρονου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυτή είναι η οικογένεια που αγνοείται στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις ανθρώπους. Το εύρημα στην παραλία – Οι εκκλήσεις τους λίγο πριν από την εξαφάνιση


Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και προσπάθησαν να διασχίσουν τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε εξάρτημα αυτοκινήτου στη θάλασσα όπου καταλήγει το ρέμα του Γεροπόταμου. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το «Διαsosτε τη Μεσαρά», επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα ανήκει σε όχημα ίδιας μάρκας με αυτό των αγνοουμένων.

Έτσι, οι έρευνες έχουν ενταθεί στο θαλάσσιο σημείο, ενώ σκάφος του Λιμενικού συνεχίζει τις αναζητήσεις στη θάλασσα και δυνάμεις έρευνας βρίσκονται και στην κοίτη του ποταμού, για την ανεύρεση των τεσσάρων ατόμων.

Πρόκειται για μία 30χρονη, τον 29χρονο σύζυγό της, την 58χρονη μητέρα και την 21χρονη αδελφή της, που επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια. To ζευγάρι μάλιστα, έχει και ένα μωρό μόλις ενός έτους, το οποίο έμεινε χθες βράδυ με τη μητέρα του 29χρονου.

Τα αγνοούμενα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή του Ηρακλείου, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Άγιο Νικόλαο, το ζευγάρι και από τις Αρχάνες η μητέρα με τη μικρή της κόρη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά την επιστροφή τους έχασαν το δρόμο και βρέθηκαν στο ύψος «Τρία Αστέρια», όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

Η οδηγός είχε προλάβει να καλέσει την Αστυνομία. Στην κλήση που έγινε στις 0:52 και διήρκησε 13 δευτερόλεπτα, η 30χρονη είπε «ελάτε, γιατί πνιγόμαστε», ενώ στις 0:55 ο σύζυγός της τηλεφώνησε εκ νέου στο 100 και είπε ότι βρίσκονται κοντά στο «Αυγερινός live».

«Σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, στα 52 δευτερόλεπτα του τηλεφωνήματος.

Την ίδια στιγμή η άλλη αδελφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ενημέρωσε πως η οικογένειά της βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να πνιγεί.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και σε αυτές συμμετείχαν 40 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και ένα σκάφος.

Ο Ν.Λαγουδάκης σημείωσε στη συνέχεια πως «η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα drone και ένα ελικόπτερο ελικόπτερο Agusta-Bell.

Ant1news.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη