Την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο της Μεσαράς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης


Όπως διαπιστώθηκε παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν προκύψει, αρκετά ικανοποιητική είναι η πρόοδος των εργασιών γεγονός που προεξοφλεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό έχει τεθεί από την τρίτη εργολαβία του έργου η οποία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2019. Συγκεκριμένα κατά την περιοδεία του επισκέφτηκε τα σημεία στα οποία την παρούσα χρονική στιγμή εκτελούνται έργα όπως:

• Είσοδος Αγίας Βαρβάρας (αρχή του έργου) όπου κατασκευάζεται ημικόμβος.
• Το σημείο όπου κατασκευάζεται η παράκαμψη που εξυπηρετεί κινούμενους από Αγίας Βαρβάρας προς Πανασό, Γέργερη και Πάνω Ρίζα. Όπως ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου η παράκαμψη θα είναι έτοιμη σε περίπου 1,5 μήνα.
• Επίσης εργασίες εκτελούνται στην γέφυρα του Πανασού καθώς και στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης κοντά στον Απομαρμά.

Στην περιοδεία του έργου συμμετείχαν και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κ. Αγαπάκης Γεώργιος, καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας του έργου.