Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης από τη ΔΕΘ: Ανοίγουμε τον διεθνή βηματισμό μας στην επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται το Σάββατο και την Κυριακή ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης


Το πρωί ο κ. Ματαλλιωτάκης επισκέφτηκε περίπτερα της Έκθεσης δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περίπτερα που είχαν σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τα σώματα ασφαλείας και την καινοτομία.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Ματαλλιωτάκης «η ΔΕΘ, που απευθύνεται στο κοινό και όχι μόνο σε εξειδικευμένους επισκέπτες, συνδέει τους κόσμους της οικονομίας, της επιστήμης και της καινοτομίας, με την κοινωνία, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να δουν πίσω από τους τοίχους των επιχειρήσεων ,των δημόσιων υπηρεσιών, των πανεπιστημίων και των πολιτισμικών φορέων και συλλόγων την προσπάθεια που καταβάλλουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά προκειμένου να ξεφύγει η χώρα μας από την κρίση που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια.. Η ΔΕΘ στην ουσία συνδέει την κοινωνία με κάθε λογής προσπάθεια και δράση και γι αυτό είναι ένα επίτευγμα μοναδικό».

«Είναι σημαντικό, συνέχισε με έμφαση ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου, που κάθε χρόνο αυτή την εποχή η Θεσσαλονίκη γίνεται το βήμα επικοινωνίας των πολιτικών αρχηγών με τον λαό μας καταθέτοντας τις απόψεις και τα προγράμματά τους για τη νέα σεζόν».

Από την περιήγηση του στη ΔΕΘ ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης διαπίστωσε τη μεγάλη επιθυμία των νέων , των ανθρώπων των δημοσίων υπηρεσιών, της τέχνης, του πολιτισμού και των επιστημών, αλλά και των επιχειρηματιών, να παρακολουθήσουν το βράδυ την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Περιμένουν να ακούσουν από τον πρόεδρο μας, από το βήμα της ΔΕΘ, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ματαλλιωτάκης, τα κεντρικά σημεία της πολιτικής πρότασης της ΝΔ που θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, θα δημιουργήσουν δουλειές για τους Έλληνες και θα φέρουν το κράτος σε συνθήκες κανονικότητας. Πιστεύουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική της ΝΔ και είναι σίγουροι ότι είναι η κατάλληλη για να βελτιώσει τη ζωή τους και να δώσει λύσεις για το μέλλον της νέας γενιάς».

Τέλος αναφερόμενος στην Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης ο Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι «ο εθνικός εκθεσιακός φορέας γίνεται το «όχημα» για όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν την υλοποίηση εξωστρεφών δράσεων.

Είναι προφανές πως η ΔΕΘ που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι αυτή που ανοίγει τον διεθνή βηματισμό της, διευρύνει την εξωστρέφεια της, προσελκύει την καινοτομία και την πρωτοπορία, θωρακίζει την βιωσιμότητα της και προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία σε όλη τη χώρα» καταλήγει ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου.

ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Έχουν την στήριξη της Περιφέρειας


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη παρουσία του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» Μιχάλη Κοκολάκη και Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία και η στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης συζήτησε θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους συγκεκριμένους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επεσήμαναν ότι η καλή συνεργασία που υπήρχε με την Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Από το Αρνεμ της Ολλανδίας με αγάπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά είναι καταπληκτικές!!! – Μια από αυτές είναι και αυτή και για αυτό φρόντισε η φίλη μας από την Ολλανδία Netty te Kulve!!

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο!! Έχει βοηθήσει και άλλες φορές πότε με τρόφιμα, πότε με είδη μπεμπέ, αναπηρικά καροτσάκια κλπ!! Και το ότι η βοήθεια είναι εκτός συνόρων έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή σημασία!!!

Και επειδή με το messenger μπορείς να δεις ακριβώς πότε έχεις την πρώτη επικοινωνία με κάποιον/α …..η ημερομηνία πάει ακριβώς 4 χρόνια πίσω…19 Σεπτεμβρίου 2015!!! Απλά ένα μεγάλο RESPECT από όλους εμάς στην Κίτρινη Αποστολή!!

ΥΓ: Έστειλε και τρούφες για του εθελοντές της ομάδας μας!! Ευχαριστούμε πολύ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη