Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Κ. Σέγκος δίνει μήνυμα στήριξης στο Νικόλαο Σχοιναράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Η επίσημη κοινοποίηση της υποψηφιότητας του αντιδήμαρχου Κόφινα Κωνσταντίνου Σέγκος
δίνει μήνυμα Νικής Ενότητας και Στήριξης στο δήμαρχο Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναρακης


Μετά την θριαμβευτική εκδήλωση εγκαινίων στο Ασήμι και την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης του βιολογικού του Ασημίου ο Δήμαρχος Γόρτυνας Ν. Σχοιναράκη δήλωσε:

Ο Κωνσταντίνος Σέγκος είναι ένας επιτυχημένος αντιδήμαρχος και εμπειρος αυτοδιοικητικός.
Ανέλαβε δύσκολες καταστάσεις τα κατάφερε.
Σταθερός στις αξίες του δεν πρόδωσε την ψήφο των δημοτών, δεν εγκατέλειψε στα δύσκολα και συνεχίζει να αγωνίζεται ακούραστα. Ανέλαβε καυτά θέματα όπως ο βιολογικός του Ασημιου.

Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά από μποϊκοτάζ και περίεργες συμπτώσεις.

Σήμερα όμως δίνετε τέλος στην παραπληροφορηση και τα ψέματα που κάποιοι σκόπιμα διέρρεαν εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ο Αντιδήμαρχος Κ. Σέγκος έδωσε το μήνυμα:

Ενωμένοι στο Ασήμι και στον Κόφινα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα !!!!
Επίσης ανέλαβε τα σφαγεία του Ασημίου και με σωστή διαχείριση σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία μεταφοράς τους στο Δήμο (καθώς και του προσωπικού) απαλλαγμένα από τα “βάρη” του παρελθόντος.
Σημαντική είναι επίσης η συμβολή του σε έργα όπως:
αγροτική οδοποιία, άρδευση, διάνοιξη γεωτρήσεων, κατασκευή λιμνοδεξαμενή κ.α

«Ο Κωνσταντίνος Σέγκος, απέδειξε πως είναι μαχητής του τόπου του, του τόπου μας.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μαζί, και με όλους τους συναδέλφους και τοπικούς αυτοδιοικητικούς της Γόρτυνας, θα εργαστούμε σε νέες βάσεις, για την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Κόφινα και της παράκτιας ζώνης του, την ανάδειξη της μεγαλης ιστορικής θρησκευτικής αξίας αέρας μονής Κουδουμα κ.α .

Μαζί θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης, με χρηματοδότησεις που έχουμε ήδη κατορθώσει να διασφαλίσουμε (απο περιφέρεια Κρήτης, αναπτυξιακά προγράμματα, υπουργείο Εσωτερικών) και καλύπτει κενά και αιτήματα των κατοικών του Κόφινα. Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη του τόπου μας. Καλή επιτυχία».

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

14ο Αντιρατσιστικό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, το 14ο Αντιρατσιστικό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων


Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις, εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και συλλογική κουζίνα με γεύσεις της Μεσογείου. Την Κυριακή, εξάλλου, στις 7 το απόγευμα στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Παλαιόχωρας θα πραγματοποιηθεί μεταφεστιβαλική εκδήλωση με τίτλο «Για μία θάλασσα ειρήνης». Η εκδήλωση γίνεται προς ενημέρωση για την κατάσταση στην κεντρική Μεσόγειο, ως κίνηση συμπαράστασης προς πρόσφυγες και αλληλέγγυους ανά την Ευρώπη σε μία περίοδο ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και ως εκδήλωση μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την θάλασσα.
14o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων/Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πρόγραμμα

Σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκαν η Λουΐζα και η Σοφία, από τη συνέλευση του Αντιρατσιστικού, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και να καλέσουν τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΥΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΥΤΗΝ ΑΝΕΜΙΖΩ, ΑΥΤΗΝ ΥΠΑΡΧΩ
Γ. Ρίτσος

Από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα Χανιά. Για έναν κόσμο ο οποίος χωράει πολλούς κόσμους, για να σπάσουμε τα σύνορα που μας διχάζουν, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, γιατί χρέος μας είναι η ανατροπή των πολιτικών που υποτιμούν τις ζωές των ανθρώπων και τις ανάγκες τους, για μια όμορφη ζωή, για να πετάξουμε κόντρα στον καιρό, να πετάξουμε μαζί. Έχουν περάσει χρόνια 14, μα δεν έχει εκλείψει ούτε ένας λόγος για να σταματήσουμε να διεκδικούμε την ισότητα και την ελευθερία μας, δηλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητά μας. Έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, την ποικιλομορφία, την ίδια τη ζωή. Το φεστιβάλ ελπίζουμε να αποτελέσει και φέτος μία μεγάλη συνάντηση αντιρατσιστικών, μεταναστευτικών, κινηματικών, πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και κάθε κοινωνικά/πολιτικά/πολιτισμικά ευαισθητοποιημένου ανθρώπου. Το φεστιβάλ μάς προσκαλεί να ξαναπιάσουμε το νήμα, μας δίνει την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά μαζί πέρα από την «κανονικότητα» και το δρόμο που στρώθηκε με διαψεύσεις, απογοήτευση και κατήφεια. Με συζητήσεις, εργαστήρια και ακόμα περισσότερες πολιτιστικές/πολιτισμικές δράσεις, προσδοκούμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη γιορτή για τα Χανιά, για όσους περνούν από αυτόν τον μικρό τόπο, για τους φτωχούς, για τους πρόσφυγες/μετανάστες, για τους καταπιεσμένους, για όλες/όλους εμάς, για μια νέα μορφή ελπίδας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20/9/2019

– 19:00, «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…» (Μπέρτολτ Μπρέχτ)
Ομιλητές: Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης από τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό (ΠΑΚΣ) και ο Χαλίλ Καραπασάογλου, Τουρκοκύπριος ποιητής και αντιρρησίας συνείδησης.
– 19.30, «Ιστορίες και δράσεις αστέγων»
Προβολή το ντοκιμαντέρ “Σολωμός” της Βίκης Αρβελάκη και συζητάμε με τη σκηνοθέτιδα.
Γνωρίζουμε το παλαιοπωλείο-βιβλιοπωλείο των αστέγων, το οποίο στεγάζεται στην οδό
Πειραιώς 132, στην Αθήνα και συζητάμε με τον Λεωνίδα Κουρσούμη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, συλλέγουμε
βιβλία και μικροαντικείμενα σε καλή

Μουσική
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2019

21:00 Vip Club, funk-reggae
21:30 Change house, rock
22:00 Al hanim Trio, ανατολίτικη ήχοι σε τζαζ εκτελέσεις
23:00 Brak, low-bap επιρροές σε hip-hop ήχο

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/2019
21:00 Northwaves, rock
21:30 Planet None, rock
22:00 Yovel, black metal
23:00 Bάσω Βασιλειάδου και η παρέα της,παραδοσιακό και σμυρναίικο γλέντι

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2019
17.30-19.00
«Της φαντασίας ράδιο»
Παιδικό εργαστήρι από το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων (ΚΡαΧ)
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηλικίες 8 και άνω.
19.00, «Φέρτε το μπλουζάκι σας!»
Εργαστήρι δημιουργίας με στάμπες. Φέρνουμε μαζί μας μονόχρωμα μπλουζάκια και τα
γεμίζουμε με στάμπες που κατασκευάζουμε εκεί.
Σοφία Βασιλειάδου, Ανέτα Βροντουλάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/2019

17:30-19.00, Εργαστήρι πηλού
Λερώνουμε τα χέρια μας με λάσπες και κατασκευάζουμε μικρά αντικειμενα. Χριστίνα.

19.00, Εργαστήρι εικαστικών
Με χρώματα, πινέλα και ξυλομπογιές, χαρτόνια και φαντασία ζωγραφίζουμε και κατασκευάζουμε. Νεφέλη Σουλλακέλη, Νίκος Τσιρκινίδης

19:30-20:30, Θεατρικό «Καραβάκι από Χαρτί»

Αγαπητοί θεατές,
Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε έχει δημιουργηθεί με πολύ κόπο, αλλά και ευχαρίστηση. Είναι ένα έργο που αρκετές φορές μας συγκίνησε και μας έφερε δάκρυα στα μάτια. Μέσα στην παράσταση υπάρχουν πολλές μαρτυρίες αληθινών ανθρώπων που πάλεψαν για τη ζωή τους. Το αν κέρδισαν ή όχι θα το κρίνετε εσείς. Είναι μια παράσταση που κατάφερε να αγγίξει την ψυχή μας και μας έκανε να βιώσουμε εμπειρίες οδυνηρές αλλά και ευχάριστες. Ελπίζουμε, μέσα από την καρδιά μας, να καταφέρουμε να σας μεταφέρουμε τα συναισθήματα και τα μηνύματα που οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ακούσετε. Μακάρι να καταφέρουμε να γίνουμε η φωνή τους!! Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων, θεατρική ομάδα του ΓΕΛ. Ελ. Βενιζέλου

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Στο φεστιβάλ φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας των Marouf Mahmoudi και Sayed Ahmadzia Ebrahimi.
Παράλληλα με τις εκθέσεις θα πραγματοποιηθεί προβολή ολιγόλεπτων βίντεο με τίτλο
«Lucky Vulnerables» 9Τυχεροί ευάλωτοι) του Sayed Ahmadzia Ebrahimi. 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα προαγωγής και αυτοβοήθειας Χανίων θα είναι στο πάρκο με ξύλινα επιτραπέζια παιχνίδια από διάφορες γωνιές του κόσμου.
ΣΚΑΚΙ
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ και τις δύο μέρες στο πάρκο θα υπάρχουν ελεύθερες σκακιέρες και προπονητές σκάκι, Αθλητικός Όμιλος Κύδων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9: 
Μεταφεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιοχώρα 
Μεταφεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιοχώρα
«Για μία θάλασσα ειρήνης»
Εκδήλωση ενημέρωσης-αλληλεγγύης-μνήμης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη