Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ο Κινέζος μεγιστάνας και ο κρητικός ταξιτζής

Η ιστορία μας ξεκινά μέσα σε ένα ταξί στην Κρήτη


Κινέζος μεγαλοεπιχειρηματίας επιβιβάστηκε σε αυτό από την περιοχή του Χίλτον με προορισμό το κέντρο της Αθήνας για να πάει σε μία σημαντική συνάντηση προκειμένου να διερευνήσει τις επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν σε συγκεκριμένο κλάδο.

Δυστυχώς όμως, αφού έφθασε στον προορισμό του και κατέβηκε από το ταξί, άφησε τον χαρτοφύλακα του, που περιείχε και έναν υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας, στο κάθισμα. Ο οδηγός του ταξί συνέχισε τον δρόμο του με προορισμό το αεροδρόμιο. Αφού έφθασε στο «Ελ.Βενιζέλος» για να πάρει μία άλλη προγραμματισμένη κούρσα, είδε τα υπάρχοντα του κινέζου επιχειρηματία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ενήργησε ως ένας σωστός επαγγελματίας. Θεώρησε καθήκον του να παραδώσει τον φάκελο και τον υπολογιστή στον κάτοχό του. Κάλεσε ένα συνάδελφό του για να τον αντικαταστήσει και επέστρεψε στην Αθήνα στα γραφεία της εταιρείας όπου είχε αφήσει τον κινέζο επιχειρηματία.

Παρέδωσε τα πράγματα στη γραμματέα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας την οποία είχε επισκεφθεί ο κινέζος και έφυγε για να συνεχίσει την εργασία του χωρίς να αφήσει τα στοιχεία του. Ο κινέζος μόλις πήρε την τσάντα του με ό,τι πολύτιμο είχε μέσα, ρωτούσε να μάθει πού μπορεί να βρει τον οδηγό για να τον ευχαριστήσει.

Μετά από ενέργειες των φίλων του και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου που διέμενε, τις οποίες συντόνισε ο οικονομικός σύμβουλος και συνεργάτης του επιχειρηματία Γιώργος Ξηραδάκης, βρέθηκε ο Κρητικός αυτοκινητιστής Γιάννης Μπαντουράκης, που κάνει την δουλειά αυτή σχεδόν 25 χρόνια τώρα.

Κινέζος μεγιστάνας «έφαγε τον κόσμο» να βρει έναν Κρητικό ταξιτζή


O Wong Ching με τον Γιώργο Ξηραδάκη

Ο Κινέζος επιχειρηματίας κ. Wong Ching είναι ένας από τους γνωστούς κινέζους επενδυτές στην χώρα του αλλά και στο εξωτερικό. Είναι γόνος σπουδαίας οικογένειας και μέλος της 10ης και 11ης Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού καθώς επίσης και μέλος των επιτροπών Κοινωνικών, Νομικών και Οικονομικών θεμάτων. Είναι επίσης Πρόεδρος της Asia Brands Association και CEO της Gongbao Investment Group.

Ο κ. Wong με χαρά δέχθηκε το τηλεφώνημα του φίλου και συνεργάτη του για την ανεύρεση του οδηγού του ταξί και επικοινώνησε με το protothema.gr με σκοπό να κοινοποιήσει την πίστη του για την ομολογουμένως αγαστή συνεργασία των Ελλήνων με τους κινέζους.

Ο κ. Wong είπε ότι τέτοιες συμπεριφορές αναδεικνύουν τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο λαών και βεβαίως γίνονται περισσότερο σημαντικές σαν ένδειξη, την στιγμή που η Ελλάδα περνάει μία από τις πιο βαθιές και δύσκολες οικονομικές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ χώρα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο εχέγγυο για όλους τους φίλους μου κινέζους επενδυτές για να πιστέψουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα τώρα που υπάρχει ανάγκη. Ο κ. Wong δήλωσε ότι θεωρεί αυτήν την στιγμή την Ελλάδα, μία πραγματική φίλη χώρα για τους κινέζους πέρα από το πολιτιστικό και στο οικονομικό επίπεδο και τους Έλληνες έτοιμους αποδέκτες και σωστούς διαχειριστές των νέων επενδύσεων που μπορούν να γίνουν. «Το παράδειγμα συμπεριφοράς του Γιάννη πρέπει να το μάθουν όλοι» μας δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι είναι χαρούμενος που έρχεται συχνά στην χώρα τόσο σαν επισκέπτης όσο και σαν επιχειρηματίας.

Τον Κρητικό από το Καστέλι Γιάννη Μπαντουράκη συνάντησε το protothema.gr μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του κυρίου Wong, γνωστό επιχειρηματικό σύμβουλο κ. Γιώργο Ξηραδάκη, και μίλησε με λόγια απλά και σταράτα: «Εγώ την δουλειά μου έκανα όπως πιστεύω ότι κάνει η πλειοψηφία των συναδέλφων μου. Ήταν πολύ συγκινητικό ότι ο κινέζος επιχειρηματίας έψαξε να με βρει και να με ευχαριστήσει. Τον διαβεβαίωσα ότι αν έπρεπε να κάνω κι άλλα τόσα χιλιόμετρα για να του παραδώσω τα πράγματά του, θα το έκανα». Ο κ. Wong κάλεσε τον Γιάννη να συναντηθούν στην επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Creta

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για ένα οδηγό ταξί Μπορούν οι μικροέμποροι να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη; «Ναι» είπε το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, χαρακτηρίζοντας έναν οδηγό...

Creta

«Χρωστάω πάνω από 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ. Ο λόγος που οι οφειλές μου έφτασαν στο σημείο αυτό, οφείλεται αφενός στο ό,τι ο τζίρος της...