Connect with us

People

O Κων/νος Καδιανάκης υποψήφιος με τον Μανώλη Αλιφιεράκη

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μανώλη Αλιφιεράκη


Γεννήθηκε το 1981, παντρεμένος με 2 παιδιά και κατοικεί στο Πετροκεφάλι Μοιρών.

Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Κρήτης, γνωρίζει 1 ξένη γλώσσα, με επιπλέον εκπαίδευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Καδιανάκης ΑΕ, εταιρία με προϊόντα Άρδευσης, Γεωργικών Μηχανημάτων και Εφοδίων, Ύδρευσης, Θέρμανσης, Κλιματισμός, Ειδών Υγιεινής, Πλακιδίων.

Σε συλλογική δράση έχει αποτελέσει πρόεδρος του Π.Σ. Πετροκεφαλίου, ιδρυτικό μέλος Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς, Μέλος Δ.Σ. κ Οικονομικός Επόπτης ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου,.

Η Ενασχόληση με το Επιμελητήριο

Αποτέλεσα μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου την περίοδο 2012-2017. Κατά την διάρκεια της θητείας μας, παρά τις συνεχόμενες πολιτικές και οικονομικές διακυμάνσεις καταφέραμε να κρατήσουμε τον θεσμό του επιμελητηρίου σε υψηλό επίπεδο με παρεμβάσεις αλλά και δράσεις καινοτόμες και πρωτοπόρες Μερικές από αυτές είναι:

Το ετήσιο Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών Προϊόντων στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, με την συμμετοχή αρκετών Μεσσαρίτικων επιχειρήσεων.

Η Δημιουργία Brand name «Κρητικά Χέρια», μια πιστοποίηση σε Κρητικές επιχειρήσεις που δημιουργούν αυθεντικά χειροποίητα προϊόντα με στόχο την διάδοση και την ανάδειξη της Κρητικής ποιότητας κ παράδοσης

Δημιουργία Δικτύου Προώθησης Κρητικού Τυριού

Δημιουργία Κόμβου Επιχειρηματικότητας (HUB) σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, που στόχο έχει την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και την καινοτόμο αναβάθμιση των υφιστάμενων επιχειρήσεων.
Εκσυγχρονισμός των ΚΕΚ Τεχνικών Σχολών του επιμελητηρίου, με 9 πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένες αίθουσες κ περισσότερες από 40.000 ανθρωποώρες Κατάρτισης σε 100 διαφορετικά προγράμματα ανά έτος.

Δημιουργία ηλεκτρονικού κόμβου προβολής μελών επιμελητηρίου, ίδρυση καταδυτικών πάρκων, γραφείου εξωστρέφειας κ εξαγωγών, αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιριακών δομών επιμελητηρίου, δωρεάν νομική υποστήριξη στις επιχειρήσεις, λειτουργία κέντρου διαμεσολάβησης κ.α.

Πιο συγκεκριμένα για την περιοχή της Μεσσαράς

Δημιουργήθηκε το Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσαράς με σκοπό την εκπαίδευση και την μύηση της επιχειρηματικής νοοτροπίας και της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα.

Έχει ετοιμαστεί MasterPlan Αστερούσια, με στόχο την αναβάθμιση και ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της οροσειράς των Αστερουσίων.

Στήριξη της Γεωργικής έκθεσης Μεσσαράς με συμβουλευτική και οικονομική ενίσχυση, αλλά κ ενεργή παρουσία στον χώρο της έκθεσης παρέχοντας πληροφόρηση στους επισκέπτες με θέματα όπως οι εξαγωγές, προγράμματα ενίσχυσης, αλλά και εσπερίδες με θέματα τοπικής ανάπτυξης.

Πανελλήνια διεξαγωγή έρευνας για τις δομές εκπαίδευσης στην Γεωργία και την κατάσταση του Αγροτικού Τομέα με κέντρο ενδιαφέροντος την περιοχή της Μεσσαράς.

Εσπερίδες με θέματα όπως η ανάδειξη τοπικών προβλημάτων της επιχειρηματικότητας, ανάλυση κ προοπτικές της τότε οικονομικής περιόδου(2012) της χώρας μας, ενημέρωση προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρηματικότητας, αγροτική ανάπτυξη κ.α.

Παρεμβάσεις στα αντίστοιχα υπουργεία με θέματα όπως η διαμαρτυρία για το κλείσιμο των τοπικών καταστημάτων ΔΟΥ και ΙΚΑ, αύξηση εγκληματικότητας με στόχους επιχειρήσεις μέλη του επιμελητηρίου, ανάδειξη προβλημάτων που ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων μετά την δημιουργία του ΕΟΠΠΥ κ.α.

Έχει ξεκινήσει συζήτηση για το σημαντικό πρόβλημα ανομβρίας στην περιοχή της Μεσσαράς και με την νέα διοίκηση θα αποτελέσει προτεραιότητα, το επιμελητήριο να παίξει ένα συντονιστικό ρόλο μεταξύ των φορέων ώστε να βρεθούν άμεσες αλλά κ αειφόρες λύσεις.

Σημερινή εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη πρόοδο της τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον με νέες συνθήκες αγοράς αλλά κ τάσεις του καταναλωτικού κοινού. Οι δράσεις και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων μας φανερώνουν ένα νέο επιπλέον ρόλο που καλείται να ‘’παίξει’’ το Επιμελητήριο, την προετοιμασία κ την ένταξη των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα τις αγοράς αλλά και να παρέχει την γνώση σε αυτές να πρωτοπορήσουν.

Αυτή η πρωτοπορία μπορεί να έρθει μόνο μέσω συνεργασίας, συνεργασίας της πανεπιστημιακής, της ερευνητικής και τις επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο τη δημιουργία ενός πρότυπου και καινοτόμου υποστηρικτικού μοντέλου επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook