Connect with us

ΘΕΜΑ

Ο Μιχάλης Κοκολάκης για την ένσταση του Νικόλαου Σχοιναράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Σχοιναράκης - Κοκολάκης

Ανακοίνωση της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα»


Με μεγάλη απογοήτευση, αλλά χωρίς την παραμικρή έκπληξη, διαπιστώσαμε, μετά την επίδοση της περίφημης ένστασης, ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, αποφάσισε να δείξει για ακόμα μια φορά πόσο πολύ περιφρονεί τους Γορτύνιους πολίτες και την βούλησή τους, καθώς και πόσο πολύ υποτιμά τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Όχι, δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Σχοιναράκης κατέθεσε (μια εντελώς αβάσιμη) ένσταση, αδιαφορώντας πλήρως για το συντριπτικό μήνυμα που έστειλαν οι Γορτύνιοι πολίτες με την ψήφο τους, αναθέτοντας την διοίκηση του δήμου στην παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», με ποσοστό που προσεγγίζει το 70%. Και… οι πέτρες γνωρίζουν πλέον τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, την τακτική της λάσπης και τα επικοινωνιακά κόλπα στα οποία καταφεύγει ο κ. Σχοιναράκης, προκειμένου να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και να κρύβει την πολιτική ανικανότητά του.  

Αντιθέτως, έκπληξη (θετική τότε), είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του κ. Σχοιναράκη στις 4 Ιουνίου 2019, με την οποία όχι μόνο αναγνώριζε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αλλά ευχόταν και κάθε επιτυχία στον νέο δήμαρχο, Μιχάλη Κοκολάκη! Όπως φαίνεται, η παραπάνω ανακοίνωση ήταν απλώς μια… καλή παρένθεση για τον κ. Σχοιναράκη, που, συνειδητοποιώντας ότι πλησιάζει η ώρα να εγκαταλείψει την θέση του δημάρχου, ξαναβρήκε τον παλιό «καλό» εαυτό του και έδειξε την εμπάθειά του προς τον επικεφαλής της παράταξής μας, αφού ούτως ή άλλως δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή την διαδικασία.

Ο κ. Σχοιναράκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η ένσταση που κατέθεσε, εις βάρος της νέας δημοτικής αρχής, δεν έχει καμία απολύτως βάση και δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Είναι ξεκάθαρο από την νομοθεσία ότι η διάταξη την οποία – τάχα – επικαλείται αφορά μόνο σε ενεργές συμβάσεις και όχι σε συμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί 14 χρόνια πριν! Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν τα, εκλεγμένα και μη, μέλη της παράταξής του επικροτούν αυτή την ενέργεια, που δείχνει την εμπάθεια του απερχόμενου δημάρχου ή αν την καταδικάζουν, δείχνοντας σεβασμό στην ετυμηγορία του εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, στον απερχόμενο δήμαρχο ότι δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα τον συμβολαιογραφικό τίτλο του ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, όπως έχει δεσμευθεί. Περιμένουμε από τον κ. Σχοιναράκη να εξηγήσει, επιτέλους, στους πολίτες της Γόρτυνας πώς και γιατί επένδυσε δημόσιο χρήμα σε ένα ακίνητο που δεν ανήκει στον δήμο μας. Υπάρχουν, τελικά, λογικές και πειστικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ή ο κ. Σχοιναράκης θα αποχωρήσει από την θέση του δημάρχου κατοχυρώνοντας στην συνείδηση των πολιτών τον τίτλο του «πολιτικού απατεώνα» και πιθανόν του κοινού απατεώνα; 

Ελπίζουμε ότι, έστω και τώρα, ο κ. Σχοιναράκης θα αντιληφθεί ότι στις χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα οι εκλογές κρίνονται στις κάλπες, με την ψήφο των πολιτών και όχι σε αίθουσες δικαστηρίων…

ΘΕΜΑ

Βρήκαν τους περιπατητές που χάθηκαν σε φαράγγι

Δημοσιεύτηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 15 τουριστών που διέσχισαν σήμερα το φαράγγι του Αγίου Παύλου, όπως φαίνεται αποπροσανατολίστηκαν


Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη, οι Ελληνοκαναδοί βγήκαν από το φαράγγι στη θέση Σελούδα με δύο μεγάλες βάρκες και μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων.

Από εκεί, δύο γυναίκες η μία τραυματισμένη στο πόδι και η άλλη με θερμοπληξία, ταχύτατα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σφακίων ώστε να δεχτούν τη φροντίδα των γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν τόσο το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr πληροφορίες, οι περιπατητές δεν είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους επαρκή ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να ξεμείνουν και να ζητήσουν βοήθεια.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δυσεύρετη και ακριβή η φοιτητική κατοικία λόγω Airbnb

Δημοσιεύτηκε

στις

Γονείς και φοιτητές έρχονται για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωποι με την αύξηση των μισθωμάτων των ακινήτων αλλά και με το φαινόμενο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης (πχ: Airbnb) το οποίο καλά κρατεί


Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να βρίσκεται προ των πυλών χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές ετοιμάζονται να αφιερώσουν μέρες και ώρες στην εύρεση της ιδανικής κατοικίας, ώστε να βρουν το κατάλληλο γι’ αυτούς σπίτι που θα περάσουν τα χρόνια των σπουδών τους.

      Στην Αττική, η εξεύρεση φοιτητικής στέγης, όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ άνθρωποι της αγοράς ακινήτων, αποτελεί βραχνά για γονείς και φοιτητές, καθώς εξαιτίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης τα ενοίκια έχουν «πάρει» φωτιά.

      Την τελευταία πενταετία, σημειώνουν άνθρωποι της αγοράς, οι τιμές των ακινήτων προς μίσθωση έχουν αυξηθεί κατά 20% συνολικά, ενώ σε σχέση με το 2018 στην Αττική τα ακίνητα παρουσιάζουν αυξήσεις από 10-15% στις περισσότερες περιοχές, ειδικότερα όπου υπάρχει έντονα το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

      Περιοχές όπως Κουκάκι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Μετς, Κολωνάκι τα σπίτια είναι δυσεύρετα, επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και αν εντοπιστούν, τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, ενώ περιοχές που παλαιότερα τα σπίτια είχαν προσιτό ενοίκιο, όπως το Αιγάλεω πλέον δεν μπορείς να βρεις σπίτι φθηνότερο από 240 με 250 ευρώ. 

      Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη καθώς τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη φέτος είναι αυξημένα τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, ενώ λειτουργούν και ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που το ενοίκιο φτάνει τα 500 ευρώ το δωμάτιο με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

      Η έλλειψη διαμερισμάτων στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άνθρωποι της αγοράς ακινήτων, και οι υψηλές τιμές οδηγούν τους φοιτητές να αναζητήσουν στέγη στους περιφερειακούς δήμους, δίνοντας βαρύτητα στην κατασκευή του σπιτιού, την θέρμανση και τις αστικές συγκοινωνίες.

      Το ίδιο δύσκολο για να βρουν στέγη οι φοιτητές είναι και στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας που φιλοξενούν σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει και επάρκεια σε σπίτια, αλλά και τα ενοίκια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

      Σε πόλεις όπως Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ρόδος, Ξάνθη, Βόλος και Κοζάνη τα σπίτια είναι λίγα και για το λόγο αυτό τα ενοίκια έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, λένε οι ειδικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αντίθετα Πάτρα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη οι φοιτητές θα βρουν πιο εύκολα σπίτια και σε καλύτερη τιμή ακόμα και σε σπίτια που είναι ποιοτικά αναβαθμισμένα.

     Διαβάστε στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ την έρευνα που έκανε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη φοιτητική στέγη και τις τιμές των ενοικίων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ρόδο, Ξάνθη, Βόλο και Κοζάνη. Για την έρευνα συνεργάστηκαν οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αλ. Γούτα, Ι. Καρδάρα, Κυρ. Κορτέσης, Απ. Ζώης, Μ. Τζώρα, Αντ. Νομικός, Μιχ. Λαμπαθάκης, Λ. Παπαδημητρίου, Ηλ. Παπαδημητρίου, Σπ. Κουταβάς και Λ. Μαστής.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιών Δέκα θα διεξάγει εκτάκτος εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού  συμβουλίου που  θα γίνουν αυτή την  Κυριακή 25 Αύγουστου στο πνευματικό κέντρο του Χωριού μας και ώρα 12:00 το πρωϊ…

Παρακαλούνται όλοι οι συγχωριανοί να δώσουν το παρόν .

Επίσης όσοι επιθυμούν και Θέλουν να είναι στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου μας μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους έως σήμερα το Σάββατο στις 20:00 το απόγευμα στον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ Καπαρουδάκη Ιωάννη τηλ.επικοινωνίας 6975203028 …
        Ο Πρόεδρος                                       Γραμματέας 
Καπαρουδάκης Ιωάννης                Καταχανάκης Αναστάσιος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη