Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Ο Νίκος Μακράκης στο πλευρό του Μ. Κοκολάκη για μια «Μεγάλη Γόρτυνα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Όλοι μαζί θα για μια «Μεγάλη Γόρτυνα»


«Ένας ακόμα πολλά υποσχόμενος υποψήφιος ήρθε κοντά μας για να στηρίξει τον τόπο μας, να δώσει αγώνα μαζί μας για να πάμε την Γόρτυνα ψηλά. Νίκο Μακράκη καλώς ήρθες στην Παρέα μας και καλή επιτυχία», η δήλωση του Μιχάλη Κοκολάκη.

Η ανακοίνωση του Νίκου Μακράκη:

Αγαπητοί μου συνδημότες. Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την κάθοδο μου στην εκλογική αναμέτρηση των επερχόμενων εκλογών. Μέσω της συνεργασία μου με τον εκλογικό συνδυασμό, ” Μεγάλη Γόρτυνα”, υπό τον Μιχάλη Κοκολάκη ευελπιστώ να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Τέλος θα ήθελα να δηλώσω ότι πραγματικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα τα οποία χωρίς συνεργασία και σκληρή δουλειά θα διογκωνονται εις βάρος των μελλοντικών γενεών.

ΥΓΕΙΑ

Ο εμβολιασμός σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενήλικο ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από λοιμώδη νοσήματα


Οι πρόσφατες επιδημίες ιλαράς που εμφανίσθηκαν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας, καθώς και ο αυξημένος αριθμός εισαγωγών σοβαρών περιστατικών γρίπης σε ΜΕΘ και θανάτων κατά τη φετινή περίοδο γρίπης, κάνει ακόμα πιο έντονη την ευθύνη αλλά και την ανάγκη για ενίσχυση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Αυτό αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, τονίζοντας πως ο εμβολιασμός είναι μέτρο ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο των νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως και σε εργαζόμενους σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Η εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, υπαγορεύει την εφαρμογή εντατικών προγραμμάτων εμβολιασμού για 10 νοσήματα προτεραιότητας, σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών με τη συνεργασία μεγάλων οργανισμών αρωγής όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου κ.α.», αναφέρει ο ΕΟΔΥ που τονίζει πως ο εμβολιασμός σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και αναγνωρίζεται ευρέως ως μια από τις πιο επιτυχημένες και οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας παγκοσμίως.

Από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενήλικο ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από λοιμώδη νοσήματα όπως διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα, μηνιγγιτιδοκοκκικές και πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, ηπατίτιδα Α και Β, γρίπη, γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και λοιμώξεις από HPV. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως σχεδόν 20 εκατομμύρια μη εμβολιασμένα ή μερικώς εμβολιασμένα παιδιά.

Η υγειονομική θωράκιση της Ευρώπης έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια σοβαρά πλήγματα επισημαίνει ο ΕΟΔΥ και τονίζει πως οι εμβολιασμοί αποτελούν βασικό μέτρο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και επικαιροποιημένα εμβολιαστικά προγράμματα, τόσο στην κάλυψη του παιδικού όσο και του εφηβικού και του ενήλικα πληθυσμού. Τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών/Εφήβων/Ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Η ορθή ενημέρωση και διαμόρφωση των σωστών αντιλήψεων των πολιτών σχετικά με τη χρησιμότητα των εμβολίων αποτελεί προτεραιότητα, για την οποία όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργασθούν προκειμένου οι προσπάθειες για την πρόληψη των νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό να είναι αποτελεσματικές» καταλήγει ο ΕΟΔΥ και μας καλεί κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών που είναι φέτος στις 24-30 Απριλίου σας προσκαλεί σε δράση ενημέρωσης κοινού με σύνθημα «Τα εμβόλια μας προστατεύουν όλους».

Ειδικότερα, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στην Αθήνα, στον πεζόδρομο της Ερμού, στη συμβολή με την οδό Νίκης, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00-15.00, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα και τη σημασία του εμβολιασμού. Αντίστοιχα, ο περιφερειακός ΕΟΔΥ Β. Ελλάδας θα πραγματοποιήσει διανομή ενημερωτικού υλικού σε δομές υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΥΓΕΙΑ

25 χρόνια λειτουργίας του Ωνασείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα 25 χρόνια λειτουργίας του Ωνασείου πραγματοποιήθηκαν 45.680 επεμβάσεις καρδιάς και 160 μεταμοσχεύσεις


H προοπτική για το μέλλον, που δεν είναι άλλη από το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο και το Ωνάσειο Παίδων, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζεται στον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο το 2018 συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας.

Οι στόχοι της δωρεάς είναι:

α. να αυξηθεί η μεταμοσχευτική δραστηριότητα την πρώτη πενταετία, ώστε να μειωθεί δραστικά η μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό και το κόστος που αυτή συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία

β. να προαχθούν η γνώση και οι ικανότητες των Ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών μέσω της μετεκπαίδευσης και της συνεργασίας με κορυφαίους γιατρούς από το εξωτερικό

γ. ειδικά για τα παιδιά, στόχος είναι να προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική συμπεριλαμβανομένων των μεταμοσχεύσεων σε αυτόνομη μονάδα σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες των παιδιών

δ. η ανάπτυξη του Εθνικού Κέντρου Αριστείας και Ιατρικής Καινοτομίας στους τομείς Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έναρξη λειτουργίας του Ωνασείου και μέχρι το τέλος του 2018, πραγματοποιήθηκαν 45.680 επεμβάσεις καρδιάς, 160 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, 137.448 πράξεις στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και 33.599 πράξεις στο Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο. Ο συνολικός αριθμός ιατρικών επισκέψεων στα πρωϊνά και εξωτερικά ιατρεία ανήλθε στις 871.604. Η σημασία όμως των στατιστικών έγκειται στο γεγονός ότι η λειτουργία του Ωνασείου αναχαίτισε το κύμα φυγής των Ελλήνων Καρδιοπαθών προς το εξωτερικό για αναζήτηση θεραπείας και συνέβαλε στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς τους Έλληνες γιατρούς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ

Στην «Μεγάλη Γόρτυνα» η Μαρία Χαμαλάκη – Φροσυνάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από τη «Μεγάλη Γόρτυνα του υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη


Μια “Μεγάλη Γόρτυνα” Νέων ανθρώπων που θέλουν την αλλαγή και την ευημερία στον Τόπο τους. Η Χαμαλάκη – Φροσυνάκη Μαρία ήρθε στην όμορφη παρέα μας για να δώσει και αυτή τον Αγώνα της για την Αλλαγή στον Τόπο μας.

Η αναγγελία της Μαρίας:

Η εγκατάλειψη στον τόπο μας είναι γεγονός, κάποια πράγματα δεν διαπραγματεύονται, θεωρούνται αυτονόητα όπως είναι το Νερό, οι δρόμοι, η ασφάλεια μας. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να συμμετέχω και εγώ ενεργά στον Αγώνα του υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη, για μια Νέα και “Μεγάλη Γόρτυνα”.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη