Connect with us

ΘΕΜΑ

Ο Νίκος Πελεκανάκης πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο σημερινό συμβούλιο, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας εκλέχτηκε ο Νίκος Πελεκανάκης


Τον Νίκο Πελεκανάκης πρότεινε και εκλέχτηκε από την παράταξη της «Μεγάλης Γόρτυνας», ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε από την Παράταξη «Ανανέωση Τώρα» του Νικόλαου Σχοιναράκη, ο Σκουλάς Νεκτάριος και από την παράταξη «ΕΛΛΩΤΙΣ» του Σταύρου Ξυλούρη ο Κωνσταντίνος Πυρουνάκης εκλέχτηκε Γραμματέας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη Οικονομική Επιτροπή στο Δήμο Γόρτυνας:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη:

Κουμιανάκης Γεώργιος

Δεσδενάκης Αθανάσιος

Αναπληρωματικά Μέλη:

Σταματάκης Γεώργιος

Φωτάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος:

Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος:

Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος:

Ξυλούρης Σταύρος

Αναπληρωματικό Μέλος:

Ξυλούρης Κων/νος

Αμέσως μετά ακολούθησε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Γόρτυνας:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη:

Σταματάκης Γεώργιος

Μαυρίδης Στυλιανός

Αναπληρωματικά Μέλη:

Δεσδενάκης Αθανάσιος

Πελεκανάκης Νικόλαος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος:

Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος:

Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος:

Τσατσάκης Αβραάμ

Αναπληρωματικό Μέλος:

Πηρουνάκης Κων/νος

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν έπεφτε καρφίτσα από πολίτες που την είχαν κατακλείσει.

Παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης.

Η ομιλία του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, αξιότιμοι κύριοι αντιδήμαρχοι, κυρία αντιδήμαρχε, αξιότιμοι κύριοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων που είστε σήμερα εδώ, συνδημότισσες και συνδημότες που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας…

Ως προσωρινός δήμαρχος, σας καλωσορίζω όλους και εύχομαι να έχουμε μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική θητεία, προς όφελος της κοινωνίας μας. Όπως έχουμε δεσμευτεί ως νέα δημοτική αρχή, σε αυτή την νέα δημοτική περίοδο, ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας στην λήψη των αποφάσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, για τους στόχους που έχουμε θέσει και για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, θα είναι κομβικός. Το δημοτικό συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο όργανο, έχοντας την δύναμη και το κύρος που πηγάζει από την εμπιστοσύνη των πολιτών σε όλους εμάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Όλοι μαζί, καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες, σημαντικές, καθοριστικές για το μέλλον του τόπου μας. Αποφάσεις που θα βάλουν τον δήμο μας σε νέες ράγες, θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την μετεξέλιξή του σε έναν δήμο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Σε αυτή την νέα πορεία που έχει ξεκινήσει στον δήμο μας, απαιτείται η συνεργασία όλων, ιδιαιτέρως στα κρίσιμα, στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Προφανώς, υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Προφανώς, δεν συμφωνούμε σε όλα, δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις, τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι με καλή διάθεση, με ειλικρίνεια, με αμοιβαίο σεβασμό και με διάλογο, θα καταφέρουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας και συνεννόησης και να δώσουμε απαντήσεις στους προβληματισμούς, τα ερωτήματα και τις αγωνίες των δημοτών μας.

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όλες τις άλλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ μας, οφείλουμε, αυτή την ώρα, να τις παραμερίσουμε, για το καλό του τόπου μας.

Σε ό,τι αφορά στην δική μου παρουσία στην θέση του δημάρχου, θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, ακολουθώντας πιστά την πορεία που έχει χαράξει ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Θα παραμείνω σε αυτή την θέση για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη, διασφαλίζοντας ότι ο δήμος Γόρτυνας θα λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Ως τότε, θα εργαστώ σκληρά, με όλες τις δυνάμεις μου, για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και μια γόνιμη θητεία σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και, ειδικότερα, στα μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και στα μέλη των επιτροπών που εκλέγονται σήμερα.

Σας ευχαριστώ».

Η δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικολάου Πελεκανάκη:

«Ευχαριστώ το Σώμα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Συγχαρητήρια και καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, στα μέλη του Προεδρείου και των Επιτροπών».

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη