Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ο Νίκος Πελεκανάκης πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Γόρτυνας

Στο σημερινό συμβούλιο, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας εκλέχτηκε ο Νίκος Πελεκανάκης


Τον Νίκο Πελεκανάκης πρότεινε και εκλέχτηκε από την παράταξη της «Μεγάλης Γόρτυνας», ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γόρτυνας.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε από την Παράταξη «Ανανέωση Τώρα» του Νικόλαου Σχοιναράκη, ο Σκουλάς Νεκτάριος και από την παράταξη «ΕΛΛΩΤΙΣ» του Σταύρου Ξυλούρη ο Κωνσταντίνος Πυρουνάκης εκλέχτηκε Γραμματέας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη Οικονομική Επιτροπή στο Δήμο Γόρτυνας:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη:

Κουμιανάκης Γεώργιος

Δεσδενάκης Αθανάσιος

Αναπληρωματικά Μέλη:

Σταματάκης Γεώργιος

Φωτάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος:

Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος:

Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος:

Ξυλούρης Σταύρος

Αναπληρωματικό Μέλος:

Ξυλούρης Κων/νος

Αμέσως μετά ακολούθησε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Γόρτυνας:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη:

Σταματάκης Γεώργιος

Μαυρίδης Στυλιανός

Αναπληρωματικά Μέλη:

Δεσδενάκης Αθανάσιος

Πελεκανάκης Νικόλαος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος:

Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος:

Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος:

Τσατσάκης Αβραάμ

Αναπληρωματικό Μέλος:

Πηρουνάκης Κων/νος

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν έπεφτε καρφίτσα από πολίτες που την είχαν κατακλείσει.

Παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης.

Η ομιλία του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, αξιότιμοι κύριοι αντιδήμαρχοι, κυρία αντιδήμαρχε, αξιότιμοι κύριοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων που είστε σήμερα εδώ, συνδημότισσες και συνδημότες που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας…

Ως προσωρινός δήμαρχος, σας καλωσορίζω όλους και εύχομαι να έχουμε μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική θητεία, προς όφελος της κοινωνίας μας. Όπως έχουμε δεσμευτεί ως νέα δημοτική αρχή, σε αυτή την νέα δημοτική περίοδο, ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας στην λήψη των αποφάσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, για τους στόχους που έχουμε θέσει και για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, θα είναι κομβικός. Το δημοτικό συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο όργανο, έχοντας την δύναμη και το κύρος που πηγάζει από την εμπιστοσύνη των πολιτών σε όλους εμάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Όλοι μαζί, καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες, σημαντικές, καθοριστικές για το μέλλον του τόπου μας. Αποφάσεις που θα βάλουν τον δήμο μας σε νέες ράγες, θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την μετεξέλιξή του σε έναν δήμο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Σε αυτή την νέα πορεία που έχει ξεκινήσει στον δήμο μας, απαιτείται η συνεργασία όλων, ιδιαιτέρως στα κρίσιμα, στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Προφανώς, υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Προφανώς, δεν συμφωνούμε σε όλα, δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις, τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι με καλή διάθεση, με ειλικρίνεια, με αμοιβαίο σεβασμό και με διάλογο, θα καταφέρουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας και συνεννόησης και να δώσουμε απαντήσεις στους προβληματισμούς, τα ερωτήματα και τις αγωνίες των δημοτών μας.

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όλες τις άλλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ μας, οφείλουμε, αυτή την ώρα, να τις παραμερίσουμε, για το καλό του τόπου μας.

Σε ό,τι αφορά στην δική μου παρουσία στην θέση του δημάρχου, θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, ακολουθώντας πιστά την πορεία που έχει χαράξει ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Θα παραμείνω σε αυτή την θέση για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη, διασφαλίζοντας ότι ο δήμος Γόρτυνας θα λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Ως τότε, θα εργαστώ σκληρά, με όλες τις δυνάμεις μου, για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και μια γόνιμη θητεία σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και, ειδικότερα, στα μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και στα μέλη των επιτροπών που εκλέγονται σήμερα.

Σας ευχαριστώ».

Η δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικολάου Πελεκανάκη:

«Ευχαριστώ το Σώμα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Συγχαρητήρια και καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, στα μέλη του Προεδρείου και των Επιτροπών».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, στις 9/5/2022, ο κ. Σχοιναράκης, κατά την προσφιλή τακτική του, προκάλεσε ακόμα ένα επεισόδιο, με...

ΚΡΗΤΗ

Συμβολικός αποκλεισμός της παλαιάς Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών από τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού Στον συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών προχώρησαν...

ΚΡΗΤΗ

Προγραμματισμός σχολικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γέργερης Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γέργερης υποδέχεται και πάλι τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και σχολείων από...

ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμος Γόρτυνας συμμετέχει στον συμβολικό αποκλεισμό του παλαιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς Ο Δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού και...