Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ο Πεζοπορικός Όμιλος και ο Δήμος Ηρακλείου πάνε πεζοπορία

Δύο πεζοπορίες την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τον Πεζοπορικό Όμιλο και το Δήμο Ηρακλείου


Με δύο πεζοπορίες, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, συνεχίζεται η συνεργασία του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου με τον Δήμο Ηρακλείου. Οι πεζοπορίες είναι  διαβαθμισμένης δυσκολίας: μία 3ωρη (πράσινη), που απευθύνεται σε αρχάριους και μία 7ωρη (κόκκινη), που απευθύνεται σε έμπειρους  πεζοπόρους.

Φρούριο Τεμένους – Προφήτης Ηλίας

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει μέσα από τον οικισμό του Προφήτη Ηλία. Θα γίνουν στάσεις σε διάφορα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, μέσα στον οικισμό, και μετά μέσω μονοπατιού που ξεκινά μέσα απ’ το χωριό, ο προορισμός θα είναι το φρούριο της Ρόκας, το εσωτερικό στο κάστρο του Νικηφόρου Φωκά. Θα επιχειρηθεί ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του κάστρου,  όπου βρίσκεται η Ακρόπολη και η θέα είναι μαγευτική. Στη συνέχεια η πεζοπορία θα συνεχιστεί νότια και περιμετρικά του υψώματος της Ρόκας, καταλήγοντας πάλι μέσα στον οικισμό του Προφήτη Ηλία όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Ώρες πορείας : 3 ώρες
Επικεφαλής : Αλέξανδρος Πρατικάκης
Αναχώρηση στις 9:00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

«Αμπελοχώρια» του  Δήμου Ηρακλείου:   Φρούριο Τεμένους – Προφήτης Ηλίας  Καλογρές – Γιούχτας – Ανεμόσπηλια

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη πεζοπορία στα «Αμπελοχώρια» του  Δήμου Ηρακλείου. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει μέσα από τα  μονοπάτια της  αρχαίας Λυκάστου και του ιστορικού φρουρίου Ρόκα (Κανλί Καστέλι) του Νικηφόρου Φωκά  (σημερινό χωριό: Προφήτη Ηλίας)  ατενίζοντας τον ορεινό όγκο του μοναδικού Γιούχτα, το μικρό Γιουχτάκι και μεγάλο μέρος της πεδιάδας της περιοχής.

Προσπερνώντας ιστορικά εκκλησάκια, ελαιώνες και αμπελώνες της επαρχίας Τεμένους καθώς και  τον ποταμό Γιόφυρο οι πεζοπόροι θα ανηφορίσουν  στον οικισμό Καρνάρι του Δήμου Αρχανών. Αφού βαδίσουν κάτω από τον ορεινό όγκο και τα  γκρέμια της  δυτικής πλευράς του Γιούχτα και κάτω από τα βλέμματα των μοναδικών γυπαετών της περιοχής, θα γίνει ανάβαση ως το εκκλησάκι της κορφής του Αφέντη Χριστού από το απόκρημνο και δύσβατο μονοπάτι του παλαιού καθολικού μοναστηριού των Καλογραιών. Στην κορφή  απολαμβάνουν την μοναδική θέα και συνεχίζουν στη βόρεια κορυφογραμμή του Γιούχτα. Η πεζοπορία θα τελειώσει  στο βορειοδυτικό άκρο του Γιούχτα,  στο μινωικό ιερό: « Ανεμόσπηλιο» .

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους καθώς μέρος της ανάβασης θα γίνει σε κάθετο και απόκρημνο μονοπάτι.

Ώρες πορείας : 7 ώρες
Επικεφαλής : Γεωργία Μακράκη
Αναχώρηση στις 7:30 π.μ.  από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ.

Πληροφορίες –εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή, ώρα 8-10μμ, στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25, τηλ. 2810- 344588 και στην ιστοσελίδα: www.pezoporikos.gr όπου υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να δηλώσουν βλάβες με δυο τρόπους Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων...

ΚΡΗΤΗ

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Μια λέξη μόνο: Ευχαριστούμε» Τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου το απόγευμα...

Creta

Ευχές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Δεκαπενταύγουστο Ο εφετινός Δεκαπενταύγουστος βρίσκει τον τόπο μας αντιμέτωπο ακόμη με τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσεως, που...

Themata

Την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας έδειξαν οι πολίτες του Ηρακλείου κατά τρόπο συγκινητικό καθώς η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου...