Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εποικοδομητική συνάντηση με επίκεντρο τις δράσεις που υλοποιεί το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ  πραγματοποίησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά


Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Επίσης, έγινε αναφορά στις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους ν΄ αναπτυχθούν και να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό.

Συζητήθηκε επίσης η διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς  για την αποτελεσματικότερη στήριξη των επιχειρήσεων και την προώθηση των υπό υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης (EarlyWarning Europe) για το οποίο αποφασίσθηκε η διοργάνωση ημερίδας προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για τα οφέλη από την αξιοποίησή του.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου παροχής βοήθειας προς τους επιχειρηματίες, προκειμένου ν αντιμετωπίσουν ενδοεπιχειρηματικές προκλήσεις και προβλήματα, όπως η διαχείριση κρίσεων, η αδυναμία πληρωμών, η πτώχευση κα.

Το  Πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία COSME και  θα παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια στις  επιχειρήσεις ώστε να προβαίνουν εγκαίρως σε αναδιάρθρωση, ώστε να διασώζονται οι θέσεις εργασίας και να διατηρείται η αξία της, αλλά και να υποστηρίζονται οι  επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν, για να στέκονται ξανά στα πόδια τους πιο γρήγορα και να κάνουν μια νέα προσπάθεια έχοντας τη σοφία της εμπειρίας.

Για την επιτυχία των στόχων αυτών, στο πλαίσιο του προγράμματος:

Δημιουργείται  Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την έγκαιρη προειδοποίηση και μια δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Εφαρμόζεται  ολοκληρωμένη και καινοτόμος προσέγγιση για τον εντοπισμό, την επικοινωνία και την προσέγγιση των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο, με τη χρήση βάσεων δεδομένων και  δικτύων, για την  αναδιάρθρωσή τους σε πρώιμο στάδιο.
Παρέχεται  βοήθεια σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο, με τη δημιουργία, εργαλείων  διάγνωσης και αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων που δημιούργησαν τις δυσκολίες, Μητρώου Εθελοντών Μεντόρων  για την  παροχή  συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης κρίσεων, ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενθάρρυνσης των επιχειρηματιών, καθώς και νομικών συμβουλών για την αντιμετώπιση δυσχερειών ή την  πτώχευση και την δεύτερη ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Creta

Η πρόθεση στήριξης και επέκτασης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Κρήτης επιβεβαιώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της χώρας κ. David Dondua στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Ο Γεωργιανός διπλωμάτης...

Creta

Την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά περισσότερες επιχειρήσεις στον τομέα του...

Themata

Τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος λειτουργίας  της εταιρίας «ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ» και την ακύρωση της απόφασης για ανάκληση της παραχώρησης...

Themata

Επιστολή για τον Αναπτυξιακό Νόμο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση Παράταση δύο μηνών για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα προγράμματα «Επιχειρηματικότητα Πολύ...