Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Οι 41 υποψήφιοι για “Συν+Πράξη Δημοτών” και “Άμεση Δημοκρατία”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώσαμε τους 41 πρώτους υποψήφιους μας!- “Αναλαμβάνουμε μαζί την ευθύνη για το Ηράκλειο που ονειρευόμαστε”


Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας ότι θα εργαστούν για το κοινό καλό και την πρόοδο της πόλης, κάνοντας πράξη τους τη σύνθεση ομάδων και απόψεων και όχι τις διαιρέσεις, οι πρώτοι υποψήφιοι για τη “Συν+Πράξη Δημοτών” και την “Άμεση Δημοκρατία” δήλωσαν παρόντες στην εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου.  

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης τους καλωσόρισε στην κοινή προσπάθεια λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του αυξάνει την ευθύνη που νιώθει στους ώμους του. “Εκπροσωπώντας όλους εσάς, βλέποντας στα μάτια σας ότι τα κίνητρα της συμμετοχής σας στα κοινά δεν κρύβουν ιδιοτέλεια αλλά γνήσια αγάπη για την πόλη, δε μπορώ παρά  να συνεχίσω με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη την προσπάθεια μας προς τις εκλογές. Κανένας δε θα μπορούσε να προδώσει την αφοσίωσή σας! ”.

Προλογίζοντας την παρουσία- εκδήλωση, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Άμεση Δημοκρατία” Μόνα Αμανατίδου υπογράμμισε την πίστη της στον κοινό αγώνα και τη βεβαιότητα για νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. “Υπήρξαμε δίπλα στους Ηρακλειώτες σε δύσκολους καιρούς και περιστάσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διάθεση προσφοράς στην πόλη και ευρύτερα στην κοινωνία.” συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ.  Ινιωτάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στις αξίες και τις αρχές που προσδιορίζουν την αυτοδιοικητική μας κίνηση, τις οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα οι υποψήφιοι είχαν τον χρόνο να τις επεξεργαστούν και να τις “προσυπογράψουν”. “Εμείς είμαστε εδώ για τα μικρά και τα μεγάλα. Το κάλεσμά μας είναι ευρύ, προς όλες τις κοινότητες, τις ομάδες και τα σύνολα της πόλης. Πράξη μας είναι η πρόσθεση και κανάλι της επικοινωνίας μας ο δημοκρατικός διάλογος. Από τις γειτονιές και το κέντρο μέχρι τα χωριά και τον περιαστικό χώρο μιλάμε με παραδείγματα-που δείχνουν ότι υπάρχει ο τρόπος για μια καλύτερη ζωή, για υψηλότερη παραγωγή, για μια αρμονική διαβίωση μεταξύ μας. Τόσο η επίλυση των προκλήσεων της καθημερινότητας όσο και οι μακρόπνοες κατευθύνσεις που έχει ανάγκη ένας μεγάλος δήμος όπως το Ηράκλειο, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί ο κάθε δήμος. Το αυτοδιοικητικό κύτταρο είναι το κατεξοχήν πολιτικό κύτταρο. Εμείς θα μιλάμε πολιτικά και θα εφαρμόζουμε πολιτικές!”

Κοινό έδαφος της “Συν+Πράξης Δημοτών” και της “Άμεσης Δημοκρατίας” είναι ότι όλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ομάδες, συλλογικότητες, δημότες θα πρέπει συνεχώς να εξασκούμε τον δημοκρατικό διάλογο και να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κατάσταση επιμόρφωσης. Γι αυτό το κίνημα μας έχει πολιτικά και μορφωτικά χαρακτηριστικά. Ξεκινάμε με εμάς τους ίδιους την εκπαίδευση πάνω στις προύποθέσεις και τις εκφράσεις της δημοκρατίας και καθόμαστε στα θρανία της!

Οι υποψήφιοι του κοινού ψηφοδελτίου μας καλύπτουν όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση του δήμου, προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους και έχουν μια ποικιλότητα σε γνωσιακούς τομείς όπου θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με τις εμπειρίες τους. Μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο μας Πέτρο Ινιωτάκη συγκροτούν μια ομάδα πίστης και δύναμης!

Οι δημότες Ηρακλείου έκαναν τις δοκιμές τους τα προηγούμενα χρόνια. Την κόπωση της δημοτικής αρχής που κυβερνούσε επί τρεις τετραετίες, διαδέχτηκε μια άλλη δημοτική αρχή που απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ηρακλειώτη. Τώρα ο πήχυς έχει ανέβει ακόμη ψηλότερα και εμείς έχουμε πλέον το ύψος και την αυτογνωσία να τον τοποθετήσουμε ακόμη πιο πάνω!

Οι 41 υποψήφιοι για “Συν+Πράξη Δημοτών” και “Άμεση Δημοκρατία”

 

1. Μακρυλάκης ΔημήτρηςMSc Μηχ.Παραγωγής & Διοίκησης, Δ/ντης ΣΕΥΦΑΝΗ.
2. Φουρνάρος Γιάννης -Ηλεκτρονικός Μηχανικός (ΤΕ), Maitre d’hotel
3. Παυλάκη Έρη– Ελεύθερη Επαγγελματίας- Διεθνολόγος
4. Καραπιδάκης ΓιώργοςMSc Μηχ.Παραγωγής & Διοίκησης
5. Κοντού Κατερίνα– Καθηγήτρια Αγγλικών
6. Πετράκης Μιχάλης– Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής- Προπονητής Μπάσκετ
7. Ταταράκη Ντορίνα– Β’ Φυσικοθεραπείας/Εναλλακτική Θεραπεύτρια
8. Ζερβάκης Εμμανουήλ– Επιχειρηματίας
9. Διαλυνά Κατερίνα– Επιχειρηματίας
10. Μαγαλιός Νίκος– Εκπαιδευτής Προσωπικής Ανάπτυξης Bsc Διοίκηση Επιχειρήσεων
11. Χαιρέτης Ζαχαρίας– Πολιτικός Μηχανικός
12. Μακράκη Καλλιόπη– Ιδιωτική Υπάλληλος
13. Ζαμπουλάκης Γιάννης– Ιδιωτικός Υπάλληλος
14. Σκατζουράκης Αριστείδης– Μηχανολόγος Θερμουδ/κων και Ψυκτικών Εφαρμογών
15. Παπαδημητροπούλου Ελισάβετ– Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
16. Καλογεράκης Μιχάλης– Ερευνητής Ηλεκτρολόγος /Ηλ. Μηχανικός
17. Πετεινάκη Βασιλεία– ΜΑ Κοινωνιολόγος
18. Κολυβάκης Γρηγόρης– Αγρότης
19. Καμνάκη Χαρά– Αρχιτέκτονας/ Γραφίστρια  
20. Σκουλάς Νεκτάριος– Ιδιωτικός Υπάλληλος/Στιχουργός
21. Βελιδάκης Μανώλης– Μηχανολόγος Μηχανικός/ Ιδιοκτήτης Καταστήματος 3D Printing
22. Τσερβάκης Νεκτάριος– Ιδιωτικός Υπάλληλος-Σκηνοθέτης/Σεναριογράφος
23. Χαμαλάκη Μαρία– Ιδιωτική Υπάλληλος
24. Σπυριδάκη Κατερίνα– Ιδιωτική Υπάλληλος
25. Μανιαδάκης Μιχάλης– Οικοκαλλιεργητής/ Σχεδιαστής Αγροκτημάτων
26. Τζιράκη Χαρίκλεια– τ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο George Washington University
27. Κωνιός Κωνσταντίνος– Ιδιωτικός Υπάλληλος
28. Νταγιάννης Ιωάννης– Παιδίατρος/Νεογνολόγος
29. Ματαλλιωτάκη Δήμητρα– Εκπαιδευτικός
30. Λαγογιάννης Λεωνίδας– Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης
31. Καλαϊτζάκης Ελευθέριος– Τουριστικές Δραστηριότητες
32. Παπαδογιαννάκη Αντιόπη (Ντέπυ)Hotel Operation Manager
33. Κελαϊδής Ερρίκος– Μουσικολόγος
34. Αποστολάκης Σπύρος– Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών ΤΕΙ Κρήτης.
35. Δεμενεόπουλος Αλέξανδρος– Επιχειρηματίας
36. Γιαμνιαδάκης Ιωάννης– Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
37. Δαβάκης Παντελής– Ελεύθερος Επαγγελματίας
38. Τσερεβελάκης Γεώργιος– Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας
39. Κατζηλάκης Νίκος– Δημοσιογράργος/ Παραγωγός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
40. Κασωτάκη Μαρία– Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
41. Ζαμπετάκης Λεωνίδας- Εμπορικός Αντιπρόσωπος
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 19 Απριλίου στο cretanmagazine.gr

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα πιο σημαντικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που έγιναν σαν σήμερα 19 Απριλίου


Γεγονότα σαν σήμερα

 

1587: Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

Francis_Drake-Cadiz

 

1770: Ο άγγλος πλοίαρχος, Τζέιμς Κουκ, αντικρίζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.

1839: Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.

1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.

1906: Ολοκληρώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έλαβαν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα επιβιώσει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.

Mesolympiada

 

1909: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη βουλγαρική αυτονομία.

1912: Ανατινάσσεται έξω από τη Σμύρνη, με τορπίλη, το ατμόπλοιο «Τέξας», στο οποίο επέβαιναν περίπου 200 επιβάτες, οι περισσότεροι Έλληνες. Διασώθηκαν μόνο 71.

1936: Οι Άραβες της Παλαιστίνης με επικεφαλής τον Χατζ Αμίν Αλ Χουσεϊνί εξεγείρονται κατά των Βρετανών που διοικούν την περιοχή με εντολή της Κοινωνίας των Εθνών, επειδή κάνουν τα στραβά μάτια στην εγκατάσταση Εβραίων.

Haj_Amin_al-Husseini

 

1956: Με μια λαμπρή τελετή, ο πρίγκηπας Ρενιέ Γ’ νυμφεύεται την αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέις Κέλι στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Την προηγούμενη μέρα είχαν κάνει πολιτικό γάμο.

1961: Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1971: Στα αμερικανικά δικαστήρια παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος μιας δολοφονίας που συγκλόνισε το Χόλιγουντ. Ο Τσαρλς Μάνσον καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά για την ενορχήστρωση της δολοφονίας πέντε ατόμων μεταξύ των οποίων της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, συζύγου τότε του πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Charles_Manson-1971

 

1971: Η ΕΣΣΔ σημειώνει ακόμη μία πρωτιά στο διάστημα, με την εκτόξευση του διαστημικού σταθμού «Σαλιούτ».

Salyut_1

 

1989: Έκρηξη στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο Αϊόβα σκοτώνει 47 άτομα.

1991: Βόμβα που προοριζόταν για το αγγλικό προξενείο στην Πάτρα, εκρήγνυται στα χέρια εκείνου που τη μετέφερε, σκοτώνοντας τον μαζί με έξι έλληνες περαστικούς. Η βόμβα αποδίδεται σε Παλαιστινίους.

Patra-bomb-1991

 

1993: Στο Τέξας των ΗΠΑ, περισσότερα από 80 άτομα, εκ των οποίων 17 παιδιά, καίγονται σε πυρκαγιά που σημειώνεται στο κτίριο, όπου είχε οχυρωθεί για 51 μέρες ο ψευδοπροφήτης Ντέιβιντ Κορές, της αίρεσης των Δαβιδιανών, μαζί με 95 οπαδούς του.

1995: Στις ΗΠΑ, παγιδευμένο αυτοκίνητο με 450 κιλά εκρηκτικά, εκρήγνυται σε κυβερνητικό κτήριο της πόλης Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 168 άτομα, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά.

1997: Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πλήρη μυστικότητα, φτάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη.

2005: Ο 78χρονος Γερμανός καρδινάλιος, Γιόζεφ Ράτσινγκερ, εκλέγεται νέος πάπας, με το όνομα Βενέδικτος 16ος, διαδεχόμενος τον αποθανόντα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.

2011: Η 19η Απριλίου 2011 έφερε μία κοσμοϊστορική αλλαγή για την Κούβα. Ο Φιντέλ Κάστρο, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος του νησιού της Επανάστασης και τη θέση ανέλαβε ο αδερφός του Ραούλ.

2013:  Ο ύποπτος για την τοποθέτηση βομβών στον αιματηρό Μαραθώνιο της Βοστόνης , Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώνεται από πυροβολισμούς της αστυνομίας. Ο αδελφός του, Τζοχάρ Τσαρνάεφ , που είχε κρυφτεί σε μια βάρκα σε αυλή της Μασαχουσέτης, συλλαμβάνεται.

 

 

Γεννήσεις σαν σήμερα

 

1721 – Ρότζερ Σέρμαν, Αμερικανός, ο μοναδικός άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του και στις 4 βασικές πράξεις ίδρυσης του αμερικανικού κράτους (Άρθρα της Ένωσης, Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, Ομοσπονδιακά Άρθρα και Σύνταγμα)

1772 – Ντέιβιντ Ρικάρντο, άγγλος οικονομολόγος, από τους κορυφαίους της οικονομικής επιστήμης. (Θαν. 11/9/1823)

David_Ricardo

 

1793 – Φερδινάρδος Α’, αυτοκράτορας της Αυστρίας

1809 – Έμιλ Μπράουν, Γερμανός κλασικός αρχαιολόγος

1874 – Ερνστ Ρύντιν, Ελβετός ψυχίατρος, γενετιστής και ερευνητής, πρωτοπόρος στην έρευνα της γενετικής καταγωγής ψυχασθενειών και μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος

1877 – Όλε Έβινρουντ, Νορβηγός εφευρέτης, που κατασκεύασε τον πρώτο εξωλέμβιο κινητήρα σκαφών

Ole_Evinrude

 

1903 – Έλιοτ Νες, Αμερικανός αστυνομικός, επικεφαλής των “αδιάφθορων” του FBI

1928 – Αλέξις Κόρνερ, Βρετανός μουσικός

1933 – Τζέιν Μάνσφιλντ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1935 – Ντάντλεϊ Μουρ, Βρετανός ηθοποιός και μουσικός

1937 – Τζόζεφ Εστράντα, ηθοποιός και 13ος πρόεδρος των Φιλιππίνων

1942 – Άλαν Πράις, βρετανός κιμπορντίστας, με σπουδαία καριέρα στους Animals.

Alan_Price

 

1949 – Παλόμα Πικάσο, Γαλλοισπανίδα σχεδιάστρια & επιχειρηματίας, κόρη του Πάμπλο Πικάσσο

1954 – Τρέβορ Φράνσις, Βρετανός ποδοσφαιριστής, ο πρώτος του οποίου η μεταγραφή ξεπέρασε το ποσό του 1 εκατ. λιρών

1968 – Μσουάτι Γ’, βασιλιάς της Σουαζιλάνδης

1970 – Κέλι Χόλμς, Βρετανίδα αθλήτρια στίβου

1972 – Ριβάλντο, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής

1978 – Τζέιμς Φράνκο, Αμερικανός ηθοποιός

1987 – Μαρία Σαράποβα, Ρωσίδα τενίστρια

 

 

Θάνατοι σαν σήμερα

 

1054 – Πάπας Λέων Θ΄

1321 – Γεράσιμος Α΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

1689 – Χριστίνα, βασίλισσα της Σουηδίας

1824 – Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, Άγγλος ποιητής και φιλέλληνας, γνωστός ως Λόρδος Βύρωνας

1824 – Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής. (Γεν. 22/1/1788)

Lord_Byron

 

1882 – Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, πατέρας της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. (Γεν. 12/2/1809)

Charles_Darwin

 

1906 – Πιερ Κιουρί, Γάλλος φυσικός & νομπελίστας

1967 – Κόνραντ Αντενάουερ, γερμανός πολιτικός. Διετέλεσε πρώτος καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας από το 1949 έως το 1963, οδηγώντας τη νικημένη Γερμανία από την καταστροφή στο οικονομικό θαύμα. (Γεν. 5/1/1876)

Konrad_Adenauer

 

1974 – Αγιούμπ Χαν, πρόεδρος του Πακιστάν

1989 – Δάφνη ντι Μοριέ, Βρετανίδα συγγραφέας

1998 – Οκτάβιο Παζ, Μεξικανός συγγραφέας, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

2005 – Τζωρτζ Κοσμάτος, Έλληνας σκηνοθέτης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Η δήλωση του πλειοψηφών των εκλογών του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εκλογική διαδικασία του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου


Μετά τις εκλογές του συλλόγου ο πλειοψηφών τις διαδικασίας, Χουστουλάκης Στέλιος, δήλωσε πως ο αγώνας για την προστασία της χλωρίδας του τόπου μας είναι κοινός για όλους μας και δεν περισσεύει κανένας

Η ανακοίνωση του Χουστουλάκη Στέλιου:

Στη τελευταία εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας, το σύνολο σχεδόν των κυνηγών, με τη προσέλευση του, έδειξε το ενδιαφέρον του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι στο τόπο μας. Ως πλειοψηφών σύμβουλος εγώ και οι συνεργάτες μου θέλομε να ευχαριστήσουμε όλους του κυνηγούς που μας τιμήσατε με τη ψήφο σας και εμάς και τούς συνυποψηφίους μας. Για εμάς σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο αγώνας και τα προβλήματα για τη προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του τόπου μας είναι κοινός για όλους μας και δεν περισσεύει κανένας. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Σ’ας ευχαριστούμε και πάλι όλους σας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και σας υποσχόμαστε πως θα την τιμήσουμε στο έπακρον.

ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΥΓΕΙΑ

Αλλάζει η διαδικασία εκτέλεσης και αποζημίωσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι και η εκτέλεση αυτών από τους θεραπευτές θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποζημιώνονται


Συγκεκριμένα, για την εκτέλεση των πράξεων, ο δικαιούχος μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε θεραπευτή της επιλογής του, προσκομίζοντας την εκτύπωση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης. Το θεραπευτήριο, είτε αφορά φυσικό πρόσωπο είτε αφορά σε εταιρία, συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή και εμφανίζει την εγκεκριμένη από τους αρμόδιους ελεγκτές γνωμάτευση.

Για την αποζημίωση, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα λάβει από το θεραπευτήριο, εκτύπωση παραστατικού εκτέλεσης από την εφαρμογή στην οποία αναγράφονται πόσες και ποιες θεραπευτικές πράξεις εκτέλεσε. Η εκτύπωση αυτή υπογράφεται, τόσο από τον θεραπευτή όσο και από τον δικαιούχο (γονιό).

Για να αποζημιωθεί, ο δικαιούχος υποβάλλει στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ που ανήκει αίτημα αποζημίωσης μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά. Κάθε θεραπευτήριο ειδικής αγωγής, προκειμένου να λάβει κλειδάριθμο πρόσβασης, θα πρέπει να προσκομίσει στην περιφερειακή διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, στην αρμοδιότητα της οποία ανήκει, αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος όλων των θεραπευτών που εργάζονται σε αυτό, αντίγραφο της ταυτότητας, τα ΑΦΜ και ΑΜΚΑ όλων των θεραπευτών που απασχολεί. Στη συνέχεια, τα θεραπευτήρια θα αποκτήσουν κωδικούς eΔΑΠΥ από τη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, αφού ακολουθήσουν τα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα.

Μετά την αρχική απογραφή, κάθε επικαιροποίηση των στοιχείων των θεραπευτών θα πρέπει να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής eΔΑΠΥ από τον υπεύθυνο του θεραπευτηρίου.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι μετά την 10η Μαΐου όλες οι εκτελέσεις και αποζημιώσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής θα γίνονται υποχρεωτικά με την παραπάνω διαδικασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη