Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Οι αγροτόδρομοι της Μεσαράς στο Ναδίρ

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολλοί αγροτικοί δρόμοι στο Δήλο Φαιστού αλλά και Τυμπακίου, είναι σε απελπιστική κατάσταση σήμερα


Αν ήταν χειμώνας θα λέγαμε πως μιά ξαφνική νεροποντή τους κατέστρεψε, αλλά δυστυχώς είναι καλοκαίρι, και πολλοί αγρότες γνωρίζοντας τους δρόμους αυτούς δεν περνάνε καθόλου!

Οι σχετικές φωτογραφίες είναι παρμένες από το δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, και ανήκει φυσικά στη κοινότητα Φανερωμένης, δηλαδή στο Δήμο Τυμπακίου! Ο μισός δρόμος μέχρι την εκκλησία είναι άσφαλτος, και ο άλλος μισός στην απελπιστική κατάσταση που βλέπουμε!

Φυσικά φέτος ουδείς περνά πλέον από αυτό το δρόμο!
Καθήκον των συμβούλων και προέδρων εκάστου χωριού είναι να ενημερώνουν τον Δήμαρχο, και ότι έχει να κάνει με κακό οδόστρωμα ή φθαρμένες πινακίδες, ο Δήμος θα πρέπει να ενημερώνει την Νομαρχία.

Εντυπωσιακή βέβαια και η αδιαφορία του κόσμου της Μεσαράς. Πολλοί φυσικά είνει εκείνοι που έχουν τη πολυτέλεια να διαθέτουν τσίπ 4Χ4, και δεν φαίνεται να τους πτοεί καθόλου το θέμα. Θίγονται μονάχα εκείνοι που έχουν ΙΧ, και τυχαίνει να έχουν και τα χωράφια τους στον καταραμένο σε ξεχασμένο από το πολιτισμό τόπο!

Προσωπικά αν και τα λέω καμιά φορά, αποβαίνουν όμως μάταια, κάποιοι μάλλιστα με επιπλήτουν πως δεν αγαπάω το χωριό μου όπως θα έπερεπε!

Η Γαλιά βέβαια για μένα έχει μείνει πολύ πίσω στον πολιτισμό, και δεν είναι σε θέση να προσελκύσει και κανένα τουρίστα, ενώ θα έπρεπε!

Η Γαλιά θα έπρεπε βάσει του πλυθισμού της να διαθέτει οπωσδήποτε φαρμακείο, σούπερμάρκετ μανάβικο αλλά και ΙΤΜ! Πολλές συναλλαγές έπρεπε να γίνονται στο χωριό μας και να παραμένουν τα λεφτά στο χωριό μας. Η Γαλιά έπρεπε να διαθέτει σύγχρονη καφεταίρια, πηγή με ίσκιο και τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτους δρόμους, και αγροτόδρομους με αμοχάλικο περασμένο από οδοστρωτήρα, τουλάχιστον στα σημεία που χωλαίνει το οδικό της δύκτιο.

 

Πολλοί αγροτικοί δρόμοι στο Δήλο Φαιστού αλλά και Τυμπακίου, είναι σε απελπιστική κατάσταση! Ακόμα και ο δρόμος που οδηγεί στο γήπεδο του χωριού, είναι κι αυτός για τα …μπάζα! Δεν είναι πολιτισμός το να φωνάξουμε ένα καλλιτέχνη να τραγουδήσει στο νέο Δημοτικό, ή να φτιάξουμε πρόχειρα κάποιες διαγραμμήσεις στο οδικό δύκτιο όταν περιμένουμε τον Νομάρχη, για να τα δείς όλα είναι στην εντέλεια! Απεναντίας να τον βάλουμε στο δικό του ΙΧ και να τον πάμε ένα βολταράκι εκεί που πρέπει να πάει, και να δεί μόνος του τα τοπικά προβλήματα!

Πολιτισμος είναι να έχουμε όμορφα και χρήσιμα πράγματα στη καθημερινή μας ζωή, ειδικά η Γαλιά που σαν χωριό ξαναμεγαλώνει γιατί πολλοί χωριανοί μας λογω κρίσης επιστρέφουν στο πατρικό τους.

κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΚΡΗΤΗ

Λ. Αυγενάκης: «Η αγανάκτηση των γονέων τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου


«“Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή” φωνάζουν οι γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο και απευθύνοντας έκκληση συμπαράστασης στους μαθητές.  

Η αγανάκτηση των γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου οδηγεί γονείς και μαθητές στους δρόμους και σε κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, αφού μεταξύ των 170 σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, όλα τα κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Hαδιαφορία και οι καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα. Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που πρέπει να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν. Το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι “η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας.

Μάλιστα, τα θέματα αυτά και πολύ περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο «Hotel Ibis Style»), στην εκδήλωση με θέμα «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία», όπου θα παρουσιασθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία και τους νέους από τον Γραμματέα ΠΕ ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την πρώηνΥπουργό Παιδείας και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Μαριέττα Γιαννάκου».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυλαία στην αναζήτηση – Και οι τέσσερις ανασύρονται νεκροί μέσα από το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι τέσσερις αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αυτή την στιγμή ανασύρεται ο πρώτος νεκρός και με μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνέψουν και οι διασώστες θα ανασύρουν και τους άλλους τρεις.

Στο σημείο έχει φτάσει μπουλντόζα, ώστε να γίνει εφικτό να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από το σημείο.


ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανασύρθηκαν οι σοροί των δυο αγνοούμενων στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανέλκυσης του αυτοκινήτου των τεσσάρων αγνοούμενων από τον Γεροπόταμο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αρχικά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το όχημα οι δύο από τους αγνοούμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης του οχήματος. Το ότι τα νερά είναι θολά δυσκολεύει τους διασώστες να δουν μέσα το όχημα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη