Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΡΗΤΗ

Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ελληνική Κοινωνία

Επιστημονικό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 

Η Περιφέρεια Κρήτης-Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς και Επιστημονικούς Φορείς του νησιού, υλοποιούν το Επιστημονικό Συνέδριο «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ελληνική Κοινωνία».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 2:00μ.μ. και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, με ώρα έναρξης 9:00π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας και δια ζώσης παρακολούθησης (μόνο για πλήρως εμβολιασμένους  ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) και ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση (live streaming), μέσω του καναλιού YouTube της Περιφέρειας Κρήτης.

Η δομή του συνεδρίου διαρθρώνεται γύρω από τρεις άξονες που αφορούν στις επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, με τη συμμετοχή επιστημόνων, καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών και επαγγελματιών υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19, την ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τον κορωνοϊό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δραματικών ψυχοκοινωνικών κινδύνων και επιπτώσεών του στην ελληνική κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: «Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία έχει αναπροσαρμόσει το σχεδιασμό όλων των φορέων. Μας επέβαλε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης. Να αντικαταστήσουμε τις παλιές ιδέες με νέες. Να αναπροσαρμόσουμε την οργάνωση και τη διοίκηση των υπηρεσιών μας. Πρωτίστως, να υιοθετήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Η αναγκαιότητα αυτή, γίνεται αντιληπτή από όλους. Στην Περιφέρεια Κρήτης, πορευόμαστε με πυξίδα την αλληλεγγύη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και βεβαίως της Δημόσιας Υγείας. Με αυτό το δεδομένο το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, με τίτλο: «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ελληνική Κοινωνία», θα συνεισφέρει καθοριστικά στο δημόσιο διάλογο για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία».

Για την εγγραφή στο Συνέδριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής, μέσω του παρακάτω ηλεκτρονικού συνδέσμου:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeustPgmnb2RU6ZfVhUkfPhdSEviiYYcdprkhFkmMUZL0yA7A/viewform

Το ευρύ κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα και διαδικτυακά, μέσω των κάτωθι ηλεκτρονικών συνδέσμων:

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021https://youtu.be/0TXpMUlxD-c

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021https://youtu.be/RLNLJ3CavMI

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κακοκαιρία έπληξε και την Αιτωλοακαρνανία - Αίτημα να κηρυχθεί το Αγρίνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις για τον μήνα Νοέμβριο Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου με το ΙΚΑ και...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.313 , εκ των οποίων 14...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών στον Αγιο Ορος, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το απόγευμα Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς, σύμφωνα...