Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Π.Τ. Μοιρών είναι παντού

Οι δράσεις των Εθελοντών του Π.Τ. Μοιρών συνεχίστηκαν δυναμικά και τον Σεπτέμβρη

Συνδρομή στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, ακόμα μια μεγάλη αιμοληψία, υγειονομικές καλύψεις, επίδειξη ΚΑΑ με AED σε πολίτες, βοήθεια σε φορείς…

Όσο υπάρχουν Άνθρωποι… Εθελοντισμός.

Αναλυτικά :

  • Υγειονομική κάλυψη στην συναυλία αλληλεγγύης, με πολλά μουσικά σχήματα από ντόπιους καλλιτέχνες, υπέρ των ομάδων κοινωνικής συνοχής «Σκουτελικό» του Δήμου Φαιστού και του «Πιάτου Αγάπης» στο θέατρο του αλσυλλίου Κούλε στις Μοίρες, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου. Οι Εθελοντές κάλυψαν πρωτοβοηθητικά στο σημαντικό αυτό κάλεσμα Ανθρωπιάς στο Δήμο Φαιστού και ενίσχυσαν από την μεριά τους και σε αυτή τη δράση Εθελοντισμού στην περιοχή μας.
  • Ξεκίνησε για άλλη μια φορά η υγειονομική κάλυψη και η θερμομέτρηση των εισερχομένων στο Ειρηνοδικείο Μοιρών μετά από αντίστοιχο κάλεσμα του Ειρηνοδίκη, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας για την μη διασπορά του covid, των παρεβρισκομένων στο χώρο.
  • Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν για ακόμα μια φορά η αιμοληψία που διοργανώθηκε, στις 08 Σεπτεμβρίου, από το Π. Τ. Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Πα.Γ.Ν.Η., καθώς συγκεντρώθηκαν 91 φιάλες αίμα. Όπως ανέφεραν, οι υπεύθυνοι της μονάδας αιμοληψίας του Πα.Γ.Ν.Η., είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η προσφορά αίματος που παρατηρείται στις αιμοληψίες που διενεργούνται από το Π.Τ. Μοιρών, καθώς είναι πάντα από τις μεγαλύτερες στο νησί, κάτι που αποδεικνύει ότι το αίσθημα εθελοντισμού στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid, για άλλη μια φορά τηρήθηκαν αυστηρά από τους Εθελοντές, εξασφαλίζοντας επάρκεια σε αντισηπτικά για απολύμανση των χεριών, χώρο αναμονής των αιμοδοτών πριν την αιμοληψία (όταν η αίθουσα ήταν γεμάτη), επάρκεια σε μάσκες μιας χρήσης που δίδονταν σε όλους αιμοδότες κατά την είσοδό τους στο χώρο αιμοληψίας, αυστηρή τήρηση των αποστάσεων για τον μη συγχρωτισμό εντός του χώρου αιμοληψίας και ξεχωριστό χώρο για ξεκούραση και χυμό μετά την αιμοδοσία.
  • Παρουσίαση, στις 13 Σεπτέμβρη, από Εθελοντές εκπαιδευτές του ΠΤ Μοιρών του πρωτοκόλλου καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) στους συμπολίτες μας της τοπικής κοινότητας Βώρρων, μετά από κάλεσμα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και την ευγενική όσο και σπουδαία χορηγία από τοπικό επιχειρηματία ενός AED προς την τοπική κοινότητα που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της κοινότητας.
  • Πρωτοβοηθητική κάλυψη στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη του αρχαίου ιαματικού θεραπευτηρίου στον Λέντα Δ. Γόρτυνας στις 25 Σεπτέμβρη, διοργάνωσης του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλίες από υψηλούς προσκεκλημένους από την τοπική αυτοδιοίκηση και θεατρικές παραστάσεις που σκοπό είχαν την αναβίωση των αρχαίων εθίμων και την ανάδειξη του πολύ σημαντικού, κατά την αρχαιότητα, των ιαματικών λουτρών της περιοχής.
  • Πρωτοβοηθητική κάλυψη των αγώνων basketball την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του κλειστού γυμναστηρίου Μοιρών, διοργάνωησς Γ.Α.Σ.Μ. . Οι Εθελοντές μας κάλυψαν πρωτοβοηθητικά την εκδήλωση και αντιμετώπισασν επιτυχώς τα αρκετά περιστατικά μικροτραυματισμών που έτυχαν στους μικρους και μεγάλους αθλητές της διοργάνωσης.
  • Συνδρομή στο Π.Τ. Ηρακλείου και στους κρατικούς φορείς για την κάλυψη των πρώτων αναγκών στους πληγέντες συνανθρώπων μας, της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Οι Εθελοντές του Π.Τ. Μοιρών μαζί με συναδέλφους τους από όλα τα τμήματα της Κρήτης συνδράμουν καθημερινά, αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό, στην ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων, στο στήσιμο σκηνών για άμεση παροχή προσωρινής στέγης και στην διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης.

Οι Εθελοντές του Τμήματος Μοιρών θα συνεχίζουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς όπου υπάρχει ανάγκη, σε όποια δράση χρειάζεται με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Ευχαριστούμε Εθελοντές !!!

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε η προσφορά των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών Ε.Ε.Σ. τον μήνα Αύγουστο σε πολύ σημαντικές δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο και...

Themata

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού με απόφαση του ΟΗΕ έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου  Καθιερώθηκε ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που...

Themata

Στηρίζουμε την αιμοληψία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμηλαρίου – Στηρίζουμε ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ Καλούμε τους αιμοδότες του συλλόγου αιμοδοσίας των Εθελοντών Σαμαρειτών Μοιρών που δεν...

Life

Χρόνια πολλά!!! Ευχόμαστε τη νέα χρονιά να γίνει η αρχή ώστε να μετριαστεί, κατά το δυνατόν, ο ανθρώπινος πόνος … όπου γης Ακολουθήστε το...