Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Agrotika

Οι Ιταλοί κρατούν ψηλά τις τιμές του ελαιολάδου

Συντηρείται το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά ελαιoλάδου, με την κινητικότητα των Ιταλών να είναι αυτή που τις τελευταίες ημέρες δίνει τον τόνο στις εμπορικές πράξεις και προσφέρει ερείσματα για περαιτέρω βελτίωση των τιμών, όπως απεικονίζεται και στον σχετικό πίνακα


Όπως αναφέρουν στην «Ύπαιθρο Χώρα» παράγοντες με γνώση της αγοράς, λίγο πριν κλείσουν για το φετινό καλοκαίρι τα ιταλικά τυποποιητήρια (από 5 έως 20 Αυγούστου) σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ισπανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστοί εμπορικοί οίκοι πληρώνουν στη Λακωνία έως και 3,35 ευρώ/το κιλό για εξειδικευμένες ποιότητες, ενώ για τα συμβατικά ελαιόλαδα η τιμή κινείται από 3 έως 3,10 ευρώ το κιλό.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κρήτης, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς Ηρακλείου στην «ΥΧ», την τελευταία εβδομάδα η τιμή για το ΠΟΠ ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 10 λεπτά σε σχέση με την αύξηση των 20 λεπτών που είχε καταγραφεί πριν από 40 ημέρες και ανήλθε πλέον στα 3,10 ευρώ.

Στη Σητεία, η τιμή διατηρείται σταθερά στα 3,20 ευρώ/κιλό, ενώ και οι εμπορικές πράξεις είναι σχετικά περιορισμένες. Σταθερή παραμένει η τιμή στη Μεσσηνία στα 3,10 ευρώ. Ωστόσο, κρίσιμο συνεχίζει να είναι το ερώτημα για το τι θα συμβεί στα τέλη Αυγούστου, μια περίοδο καθοριστική για το εμπόριο του ελαιολάδου. Τον επόμενο μήνα, θα αποτυπωθούν πλήρως οι επιπτώσεις που θα έχει ο δάκος στην ποιότητα και την ποσότητα της φετινής σοδειάς, γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά το επίπεδο των τιμών και των περσινών αποθεμάτων.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ποιοτικό αναμένεται να είναι το ελαιόλαδο στο Ηράκλειο, αλλά με μειωμένη την παραγωγή του, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Ηρακλείου, Πρίαμος...

Themata

Πάνω από το 60% της φετινής παραγωγής είχε «φύγει» σε πολύ πιο χαμηλές τιμές ως τα μέσα Απριλίου που άρχισε η αυξητική πορεία Μέχρι...

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το τέλος μιας Μάχης που συγκλόνισε όλο τον Κόσμο…Άγνωστες φωτογραφίες από τη Μάχη της Κρήτης Την 1η Ιουνίου, με την παράδοση 5.000 μαχητών στα...

Themata

Δημιουργός του «Pamako» ο 37χρονος Κρητικός Ευτύχης Ανδρουλάκης, ο οποίος το έβαλε ως πείσμα να αποκαταστήσει το όνομα της ποικιλίας Τσουνάτης Στις πλαγιές του ορεινού...