Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι μικροί μαθητές από τις Γούβες ανάλαβαν δράση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο παιδικός σταθμός Γουβών σήμερα το πρωί υιοθέτησε την παραλία στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών και … ανέλαβε άμεσα δράση, καθαρίζοντάς την από τα απορρίμματα που καταλήγουν στις θάλασσες και μολύνουν τις ακτές


Η δράση, η οποία οργανώθηκε από το ΝΠΔΔ Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Χερσονήσου και υλοποιήθηκε από τον παιδικό σταθμό Γουβών, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού «ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», την οποία στην Ελλάδα συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Με τη συνδρομή της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Χερσονήσου, του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών «η Πρόοδος», τριάντα λιλιπούτειοι μαθητές συγκέντρωσαν έξι σακούλες με απορρίμματα, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συγκέντρωσαν άλλες τόσες μέσα από τον καλαμιώνα.

Στη συνέχεια όλοι μαζί σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά από εμψυχωτές του Ενυδρείου Κρήτης – Θαλασσόκοσμος, οι οποίοι μέσα από θεατρικά παιχνίδια πέρασαν ακόμα πιο άμεσα το μήνυμα για τις συνέπειες της ρύπανσης της θάλασσας. Στη συνέχεια πήγαν στο ΕΛΚΕΘΕ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη θαλάσσια ζωή με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και μετά από μια σύντομη ομιλία, τα παιδιά έκαναν ένα κολάζ δυόμισι μέτρων το οποίο και χάρισαν στους υπεύθυνους του ΕΛΚΕΘΕ.

«Τα τετράχρονα και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έδωσαν το παράδειγμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θανάσης Καλαϊτζάκης «και μας υπενθύμισαν ακόμα μία φορά ότι η λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών στις ακτές είναι, κυριολεκτικά, στο χέρι μας. Με την υιοθεσία της συγκεκριμένης παραλίας από τον παιδικό σταθμό Γουβών, κάθε χρόνο τα παιδάκια θα πραγματοποιούν καθαρισμό της παραλίας συνεισφέροντας έμπρακτα στην προστασία των ακτών από τα σκουπίδια. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου στο ίδιο σημείο, αφού πρώτα ευχαριστήσω τη διευθύντρια του ΝΠΔΔ, κ. Μαρία Αργυράκη, τις εκπαιδευτικούς μας, ευαισθητοποιημένα μέλη της σχολικής κοινότητας, και ιδιαίτερα την κ. Τζένη Φώτη, προϊσταμένη των παιδικών σταθμών του Δήμου Χερσονήσου και την κ. Μαρία Πετούση, υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Γουβών.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης της πιο ευήκοης ηλικιακής ομάδας και ο προσανατολισμός της σχολικής κοινότητας σε αειφορικές δράσεις,» δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης που χαιρέτισε τη διοργάνωση. «Όταν τα παιδιά συνειδητοποιήσουν ότι η κοινή προέλευση των απορριμμάτων που καταλήγουν στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον είναι ο άνθρωπος και ότι το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα είναι ευθύνη όλων μας, νομίζω ότι θα είμαστε πιο κοντά στη λύση του,» ανέφερε. «Τα παιδάκια που πραγματοποίησαν τη δράση καθαρισμού, ακόμα και όταν συνεχίσουν τη σχολική τους πορεία στις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες, ακόμα και ως ενήλικες θα τα ακολουθεί η ευθύνη της παραλίας που σήμερα υιοθέτησαν, αυτό νομίζω είναι το μακροπρόθεσμό όφελος, η περιβαλλοντική τους αφύπνιση και η εγρήγορσή τους για το θέμα,» υπογράμμισε.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πως βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο σε κάθε ηλικία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η επικοινωνία με τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους” – Ομιλία για Γονείς και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εγγόνια


Η Σχολή Γονέων του Πολιτιστικού & Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ι. Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου,διοργανώνει ομιλία με το παραπάνω θέμα την Κυριακή 24Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ με ομιλητή τον Ψυχολόγο κ. Γεώργιο Παραδείση.

Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου, στον Φουρφουρά.

Από το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τσικνοπέμπτη στην Πόμπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Τζουλαμάδες την Τσικνοπέμπτη για όλη την Πόμπια


Ενημερώνουμε,τηρώντας το τοπικό έθιμο,ότι την Τσικνοπέμπτη από τις 17 30 μμ θα έχουμε στη μέση του χωριού τραπέζι με παραδοσιακούς τζουλαμάδες, όπου όλοι μπορούν να περάσουν είτε για να δοκιμάσουν είτε για να συνεισφέρουν τον δικό τους.

Επίσης επισυνάπτουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την έναρξη των προετοιμασιών για το καρναβάλι και το γαιτανάκι που θα γίνουν στην Πόμπια την Κυριακή 10.3.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από Δευτερα, μετά το τέλος του Σεμιναρίου Ελαιολάδου με τον κ.Φραντζολά.

Ενημερώνουμε τέλος ότι το site www.pspompias.com ανανεώθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Γαλατένια Γαρδένια» της Ζαμπίας Λαζανάκη από τον Αμπελούζο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τεταρτη 27 Φεβρουαριου και ωρα 18:00 στο βιβλιοπωλείο Λυχνάρι


Το βιβλιοπωλειο λυχναρι εχουν τη χαρα να σας προσκαλεσουν στην παρουσιαση αφηγηση του βιβλιου της Λαζανακη Ζαμπιας «Γαλατενια γαρδενια», την Τεταρτη 27 Φεβρουαριου και ωρα 18:00 στο χωρο του βιβλιοπωλειου

Εισοδος δωρεαν

Η συγγραφεας Λαζανακη Ζαμπια θα συνομιλισει με τα παιδια και θα υπογραψει αντιτυπα του βιβλιου της.

 

Βιογραφικό Λαζανάκη Ζαμπία

Η Λαζανάκη ζαμπία γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης με καταγωγή από τον ΑμπελούζοΜεσσαράς.

Εδώ και πολλά χρόνια κάνει.. «επανάληψη φοίτησης» …στην ωραιότερη βαθμίδα  εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο.

Κάθε χρόνο μαθαίνει πολλά από τους  …. «συμμαθητές της»….

Να ζωγραφίζει ότι βλέπει στη φαντασία της..

Να παίζει τα πιο απίθανα παιχνίδια….

Να  τραγουδάει φάλτσα αλλά υπέροχα…

Να γελάει δυνατά…

Να βλέπει το μικρό και ασήμαντο μεγάλο καισπουδαίο…

Να  γράφει  και  να  διαβάζει  παραμύθια  … που  ίσως είναι   αλήθεια..

Ελπίζει  να  παραμείνει  για  πολλά  ακόμα  χρόνια  σε  αυτό  το  σχολείο..

Και  να  μη  μεγαλώσει  ποτέ…. Κι  ας  είναι  η  πιο  ψηλή  στη  τάξη!!!

 

Λιγα λογια για το βιβλιο:

Πίσω από τις λέξεις …

Μια μανούλα που πιέζει ,χωρίς  να το ξέρει  το παιδί  της  ….

Ένα  παιδί  που  δεν  αντιλαμβάνεται  τις  συνέπειες  των

πράξεων   του….

 

Μέσα  από  τις  λέξεις …

Ένα  συγγνώμη  ένα  ευχαριστώ

που συντελούν στο θαύμα…

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη