Connect with us

Super Deals

Οικοτεχνία και Επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα»


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με την εκπρόσωπο τους στη Κρήτη Μαρία Αντωνογιαννάκη, την περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Τετάρτη 16/05/2018, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες η Γενική Γραμματέας του Σ.Ε.Γ.Ε., κυρία Χαρά Παπαδοπούλου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, κύριος Κωνσταντίνος Φωτάκης, η Business Development Manager της A.F.I., κυρία Μαρίσα Αντωνοπούλου, ενώ τις βιωματικές τους εμπειρίες παρουσίασαν οι επιχειρηματίες: κυρία Κατερίνα Βελεγράκη, κύριος Μιχάλης Αλμπαντάκης, κυρία Βάσω Αμπλάδα, κυρία Χριστίνα Ξιφαρά.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κύριος Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κύριος Γεώργιος Φασουλάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε., κυρία Μαρία Αντωνογιαννάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης – Κρητών Εμπόριο, κύριος Μανώλης Κουμαντάκης και η Πρόεδρος του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών, κυρία Σκεύω Μπιζιώτη.

Με ειδιαίτερο ενδιαφέρον ακούστηκε το γεγονός ότι για το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. η λέξη οικοτεχνία αντιπροσωπεύει το πραγματικό εύρος που καλύπτει ετυμολογικά ο συγκεκριμένος όρος, δηλαδή ό,τι παράγεται στο πλαίσιο μιας οικίας με την παροχή εργασίας των μελών μιας οικογένειας.

Αυτή η παραγωγή δεν μπορεί να αφορά μόνο προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και μεταποιημένα είδη τους, όπως σαφώς ορίζει ως παραγώμενο οικοτεχνικό προϊόν η σχετική νομιθεσία. Εν τούτοις σε ότι αφορά την οικοτεχνία, έτσι όπως περιοριστικά προσδιορίζεται απ’ το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικό ότι για την περιοχή της Κρήτης η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μία περιοχή πιλότος για την ανάπτυξη της οικοτεχνίας στη χώρα, για την περίοδο 2014 έως και σήμερα, που υφίσταται το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου μόνο 110 οικοτέχνες – επιχειρηματίες.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μικρή οικογενειακή παραγωγή, έχοντας μία προνομιακή, για ένα μικρό χρονικό διαστήμα, αντιμετώπιση από το κράτος, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει μία ειδότυπη θερμοκοιτίδα και ένα πρακτικό εργαλείο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Υπεύθυνη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και της δράσης στην Κρήτη ήταν η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. στο Ηράκλειο και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε. κυρία Μαρία Αντωνογιαννάκη.

Super Deals

Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων


Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι 11:00 – 18:00, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος για τα μέλη του που είναι μεγαλα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα προτείνει ωράριο λειτουργίας 11πμ έως 8μμ. Υπενθυμίζεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τις καλύτερες τιμές αλλά και τη συμφερότερη σχέση ποιότητας – τιμής, σημειώνοντας ότι οι εκπτώσεις στα καταστήματα φτάνουν έως και το 70%. Ο κ. Κογιουμτσής ανέφερε ακόμη ότι στα προϊόντα πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφόμενη τιμή – προ και μετά έκπτωσης- όπως και στο κατάστημα σήμανση για το ποσοστό της έκπτωσης (π.χ. έως 50%). Αν, δε, η έκπτωση αφορά συγκεκριμένα είδη, τότε η σχετική ταμπέλα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο σημείο που βρίσκονται τα εν λόγω είδη.

Στάθηκε ακόμη στο θέμα του παρεμπορίου, τονίζοντας τόσο τις τεράστιες απώλειες για τα δημόσια ταμεία (4-5 δισ. διαφυγόντες φόροι), αλλά και τη ζημία για την αγορά, όσο και τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να ενέχουν προϊόντα παράνομου εμπορίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Τμήμα εκμάθησης χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδα στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Δημιουργείται τμήμα από τις Σχολές Σχολές Χορού Γεωργιλαδάκης


Αυτό που έλειπε από τη Μεσαρά έρχεται από τις Σχολές χορού Γεωργιλαδάκης.

Δημιουργείται ένα τμήμα μέσα στον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Μεσαράς, το οποίο θα ονομάζεται “Ελληνικό Χοροστάσι”.

Εκεί θα δημιουργηθούν ηλικιακά τμήματα, όπου θα διδάσκονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδα παράλληλα με λαϊκούς χορούς, ζεϊμπέκικα χασάπικα κ.α.

Υπεύθυνος του τμήματος θα είναι ο Κωστής Γεωργιλαδάκης όπου είναι ειδικός και κατέχει όσο κανείς άλλος τους Ελληνικούς χορούς από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6955643584 (Κωστής Γεωργιλαδάκης) και στις εγκαταστάσεις της σχολής στις Μοίρες.

Το τμήμα θα αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβρη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019


Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
• Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
• Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
• Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
• Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη