Connect with us

Super Deals

Οικοτεχνία και Επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα»


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με την εκπρόσωπο τους στη Κρήτη Μαρία Αντωνογιαννάκη, την περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Τετάρτη 16/05/2018, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες η Γενική Γραμματέας του Σ.Ε.Γ.Ε., κυρία Χαρά Παπαδοπούλου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, κύριος Κωνσταντίνος Φωτάκης, η Business Development Manager της A.F.I., κυρία Μαρίσα Αντωνοπούλου, ενώ τις βιωματικές τους εμπειρίες παρουσίασαν οι επιχειρηματίες: κυρία Κατερίνα Βελεγράκη, κύριος Μιχάλης Αλμπαντάκης, κυρία Βάσω Αμπλάδα, κυρία Χριστίνα Ξιφαρά.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κύριος Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κύριος Γεώργιος Φασουλάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε., κυρία Μαρία Αντωνογιαννάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης – Κρητών Εμπόριο, κύριος Μανώλης Κουμαντάκης και η Πρόεδρος του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών, κυρία Σκεύω Μπιζιώτη.

Με ειδιαίτερο ενδιαφέρον ακούστηκε το γεγονός ότι για το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. η λέξη οικοτεχνία αντιπροσωπεύει το πραγματικό εύρος που καλύπτει ετυμολογικά ο συγκεκριμένος όρος, δηλαδή ό,τι παράγεται στο πλαίσιο μιας οικίας με την παροχή εργασίας των μελών μιας οικογένειας.

Αυτή η παραγωγή δεν μπορεί να αφορά μόνο προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και μεταποιημένα είδη τους, όπως σαφώς ορίζει ως παραγώμενο οικοτεχνικό προϊόν η σχετική νομιθεσία. Εν τούτοις σε ότι αφορά την οικοτεχνία, έτσι όπως περιοριστικά προσδιορίζεται απ’ το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικό ότι για την περιοχή της Κρήτης η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μία περιοχή πιλότος για την ανάπτυξη της οικοτεχνίας στη χώρα, για την περίοδο 2014 έως και σήμερα, που υφίσταται το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου μόνο 110 οικοτέχνες – επιχειρηματίες.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μικρή οικογενειακή παραγωγή, έχοντας μία προνομιακή, για ένα μικρό χρονικό διαστήμα, αντιμετώπιση από το κράτος, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει μία ειδότυπη θερμοκοιτίδα και ένα πρακτικό εργαλείο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Υπεύθυνη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και της δράσης στην Κρήτη ήταν η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. στο Ηράκλειο και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε. κυρία Μαρία Αντωνογιαννάκη.

Super Deals

Δωρεάν προβολή της επιχείρηση σας στο cretacom

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάλεσμα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου


Καλείστε την Τετάρτη 23-1-2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα CRETACOM που έχει δημιουργήσει το Επιμελητήριο στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων στην αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου προκειμένου να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας 2810-226150 κ. Κελεσή Δέσποινα

«Περιηγηθείτε στο κόσμο της CRETACOM»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών, δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα CRETACOM για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων μελών του.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα:

– Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το δικό της μοναδικό προφίλ και να το εμπλουτίζει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στη δραστηριότητά της.
– Οι πληροφορίες αυτές είναι εύκολο να τροποποιηθούν εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας μέλος και εύκολο να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα τις μηχανές αναζήτησης.
– Επιτρέπει την άμεση επαφή των επιχειρήσεων τόσο με το κοινό όσο και μεταξύ τους. Επίσης υπάρχει άμεση επαφή και ενημέρωση των μελών με το Επιμελητήριο.

Στην πλατφόρμα βρίσκονται συγκεντρωμένες οι πληροφορίες που αφορούν σε κάθε επιχείρηση χωριστά – ανά κατηγορία – όπως:

– Χάρτης Τοποθεσίας
– Περιγραφή Δραστηριότητας
– Website
– Λογότυπο
– Παρουσίαση προϊόντων
– Φωτογραφίες & Βίντεο
που θα παραχωρεί η κάθε επιχείρηση.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 2.000 επιχειρήσεις – μέλη από όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Επιχειρήσεις όπως: Βιοτεχνίες, Βιομηχανίες, τουριστικές, Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται εγκατεστημένες στο Νομό Ηρακλείου.

Τελικός στόχος

Να υπάρξει μια τεράστια ενεργή βάση με επιχειρήσεις του Ηρακλείου. Μια διαδικτυακή κοινότητα, (online community), εστιασμένη στην επιχειρηματική πραγματικότητα του Ηρακλείου με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Μια επιχείρηση που θα συμμετέχει σε αυτή την online κοινότητα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες διαδικτυακής επικοινωνίας, να συναλλάσσεται και να έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέλη της πλατφόρμας, και να διασυνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο και τις επιχειρήσεις τριγύρω της (social networking business).

Οφέλη συμμετοχής στην CRETACOM

– Συμμετοχή σε μια ολοκληρωμένη online κοινότητα που απαρτίζεται από πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις.
– Διαφήμιση μηδενικού κόστους. Πρόκειται για μια ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που δίνει τη δυνατότητα στην κάθε επιχείρηση να προβάλλεται και να διαφημίζεται.
– Ενίσχυση επαγγελματικού προφίλ: Η ύπαρξη επαγγελματικής ιστοσελίδας ενισχύει το επαγγελματικό προφίλ της ίδιας της επιχείρησης δυναμώνοντάς την στα μάτια των υπαρχόντων όπως και των μελλοντικών πελατών. Αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν ιστοσελίδα.
– Διαθεσιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο: Η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης καθιστά την ίδια την επιχείρηση διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο για νέους και υπάρχοντες πελάτες.
– Επικοινωνία με τον πελάτη: Η CRETACOM επιτρέπει στους επισκέπτες και στους πελάτες της επιχείρησης να επικοινωνούν αμφίδρομα με την επιχείρηση, για θέματα σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η διαδικασία πληρεί όλες τις προδιαγραφές του γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων GDPR.

Είμαστε το μοναδικό Επιμελητήριο που προσεγγίζει εκ του σύνεγγυς τα μέλη του για τη λήψη συγκατάθεσης για την προστασία δεδομένων GDPR.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Αιτήσεις για βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος βοηθού φαρμακείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος βοηθού φαρμακείου


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος βοηθού φαρμακείου, της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019, λήγει την Παρασκευή 08-02-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης ακολουθώντας τον σύνδεσμο: www.crete.gov.gr Ενημέρωση/ Γραφείο Τύπου/Ανακοινώσεις

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης υπολογιστών στο Δήμο Κισσάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη


Άρχισαν τα δωρεάν μαθήματα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, σε άτομα τρίτης ηλικίας, που διοργανώνει ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Όλοι μαζί μπορούμε» και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:00 έως τις 19:00 στο Λύκειο Κισσάμου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη