Connect with us

Super Deals

Οινοποιείο-Ρακοκάζανο Γεωργιλαδάκης – Αυτό που έλειπε από την Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ένα νέο αλλά συνάμα παραδοσιακό χώρο μπορείτε να παράγετε την δική σας ρακί, να επισκεφτείτε το μουσείο μας, να δείτε την συλλογή των κρασιών μας αλλά και να δοκιμάσετε τα κρασιά μας στην αίθουσα γευσιγνωσίας


Το Οινοποιείο Γεωργιλαδάκη, βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του δήμου Φαιστού, περιοχή με μακρόχρονη ιστορία στην αμπελουργία και στην οινοποιία.Οι εγκαταστάσεις μας ,οι ποικιλίες που έχουμε επιλέξει, το μεράκι μας για το κρασί δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο οινοποιείο μας. H οικογένεια μας ασχολείται με την αμπελουργία, την οινοποίηση και την παραγωγή τσικουδιάς από πάππου προς πάππου.Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο για όλους τους λάτρεις του καλού κρητικού κρασιού.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Πετροκεφάλι να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις μας, το πετρόχτιστο κελάρι μας, το μουσείο κρασιού μας και να δοκιμάσετε τα κρασιά μας.

 

Το ρακοκάζανο

Το ρακοκάζανο ή καζάνεμα είναι η διαδικασία της απόσταξης των στράφυλων για την παραγωγή ρακής (τσικουδιάς). Τα στράφυλα είναι ουσιαστικά τα υπολείμματα των σταφυλιών μετά το πάτημα για την παραγωγή του κρασιού.

Η τσικουδιά είναι ποτό μονής απόσταξης, σε αντίθεση με το ούζο και το τσίπουρο. Τα στράφυλλα ή τσίκουδα, δηλαδή τα πατημένα σταφύλια (φλούδια και σπόροι) που προορίζονται για την τσικουδιά, μετά το πάτημα φυλάσσονται για περίπου 40 μέρες σε βαρέλια όπου «βράζουν» γίνεται η ζύμωση.

Η οικιακή απόσταξη αλκοολούχων ποτών δεν αποτελεί νόμιμη διαδικασία στην Ελλάδα και απαιτείται ειδική άδεια από το κράτος. Το έθιμο του ρακοκάζανου θεσμοθετήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 όπου και δόθηκαν άδειες για τα ρακοκάζανα στους Κρητικούς αγρότες.

Συνήθως, η διαδικασία της παραγωγής της ρακής συνοδεύεται από ένα μικρό γλέντι, με φαγητό, κρασί και φυσικά άφθονη ρακή, καθώς εκείνος που «καζανεύει» καλεί τους φίλους του για να γιορτάσει το γεγονός

 

Το Οινοποιείο

Το οινοποιείο Γεωργιλαδάκη συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία κρασιών.

Το οινοποιείο μας είναι μια νέα οινοπαραγωγική μονάδα η οποία βρίσκεται στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού, 60 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

Είναι ανοιχτό, σε όσους θέλουν να γευτούν ή να αγοράσουν τα κρασιά της οικογένειας, καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα, κατόπιν ραντεβού.

 

Τα κρασιά μας

Τα κρασιά που παράγουμε είναι τα λεγόμενα “λιαστά” κρασιά και υπάρχουν σε κόκκινα,λευκά και ροζέ. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή τους είναι :

  • Κοτσιφάλι
  • Λιάτικο
  • Μπελτόρ

 

Το κελάρι

Το κελάρι μας έχει σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, με σκοπό η ωρίμανση του κρασιού να γίνεται ιδανικά.Όλα τα κρασιά μας αποθηκεύονται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

Ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου

Το οινοποιείο μας είναι ανοικτό καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα για την περιόδο της τσικουδιάς, το ρακοκάζανο λειτουργεί  από 1 Οκτώβριου έως τέλη Νοεμβρίου από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για την παραγωγή τσικουδιάς. Η επίσκεψη και η ξενάγηση σε όλους τους χώρους του οινοποιείου μας καθώς και η οινογευσία γίνεται κατόπιν συνεννόησης.  Ελάτε να επισκεφτείτε το Οινοποιείο μας, να ενημερωθείτε για την ιστορία και την παραγωγή του οίνου στο νησί της Κρήτης και να δοκιμάσετε την ποικιλία των κρασιών μας.

Το Οινοποιείο μας προσφέρει στον επισκέπτη:

  • Ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Οινοποιείου μας,  στο χώρο παραγωγής, αποθήκευσης και εμφιαλώσεως του κρασιού.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο κρασιού, όπου μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας, με εκθέματα που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποιία αλλά και με την καθημερινή ζωή των παλαιότερων γενεών στο νησί.
  • Οινογευσία στην αίθουσα γευσιγνωσίας μας κατόπιν ραντεβού.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Super Deals

Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή των Βαΐων

Δημοσιεύτηκε

στις

Δείτε αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα


Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα

Από τις 11.00 ως τις 6 απόγευμα θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο του πασχαλινού εορταστικού ωραρίου.


Το ωράριο του Πάσχα των καταστημάτων

Σύμφωνα με όσα έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το πρόγραμμα των καταστημάτων στην Αττική τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Μ. Δευτέρα 22/04: 09:00-21:00
  • Μ. Τρίτη 23/04: 09:00-21:00
  • Μ. Τετάρτη 24/04: 09:00-21:00
  • Μ. Πέμπτη 25/04: 09:00-21:00
  • Μ. Παρασκευή 26/04: 13:00-19:00
  • Μ. Σάββατο 2704: 09:00-15:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 29/04, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.


Το πασχαλινό ωράριο του ΣΕΛΠΕ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος έχει προτείνει το εξής ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων -μελών του για την περίοδο των εορτών Πάσχα 2019 σε όλη την επικράτεια:

  • Κυριακή 21.04.2019 11:00-20:00
  • Μ. Δευτέρα 22.04.2019 έως και Μ. Πέμπτη 25.04.2019 9:00 – 21:00
  • Μ. Παρασκευή 26.04.2019 13:00 – 21:00
  • Μ. Σαββάτο 27.04.2019 9:00 – 20:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29.04.2019 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Νηστίσιμο τυρί ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη διακίνηση τυριού με την επωνυμία “Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan”, το οποίο βρέθηκε να περιέχει γάλα διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το γάλα έστω και σε ίχνη συνιστά αλλεργιογόνο παράγοντα και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Πρόκειται για το προϊόν: “Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan, ελληνικής προέλευσης σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200 γρ., τυρί κομμένο σε φέτες, με κωδικό παραγωγής Lot: 70058.162.65, ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης: 21/08/2019, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Super Deals

Σχολή επαγγελμάτων κρέατος στη διεύθυνση κτηνιατρικής

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 6/05/2019 έως και 10/05/2019


Εκπαίδευση εκδοροσφαγέων θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτές της σχολής επαγγελμάτων κρέατος Αθηνών, στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων

Στη συνέχεια και μετά το τέλος των θεωρητικών μαθημάτων οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν πρακτική εξάσκηση σε σφαγεία των ΠΕ Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων για το χρονικό διάστημα από 13/05/2019 έως 26/07/2019. Τέλος θα ακολουθήσουν γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων εκδοροσφαγέων στα γραφεία της ΔΑΟΚ Χανίων, ενώ οι εκπαιδευόμενοι που θα περάσουν τις γραπτές εξετάσεις θα λάβουν τη Βεβαίωση του Εκδοροσφαγέα.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση Κτηνιατρικής Κρήτης και στα τηλέφωνα 2821346582, 2821346583, 2821346580, 2810333255.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη