Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα για το 41ο Καρναβάλι Πόμπιας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώσεις Π.Σ.Πόμπιας ενόψει του 41ου καρναβαλιού


Μπαίνοντας στην εβδομάδα του Καρναβαλιού,επισημαίνουμε κάποιες οργανωτικές ανακοινώσεις:

1.Για 1η φορά, θα βραβευτεί με ψηφοφορία το καλύτερο άρμα με δωροεπιταγή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού .Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 12 άρματα και αναμενεται να δηλώσουν και άλλα!

2.Όποιοι ενδιαφέρονται για άρμα,ας ενημερώσουν την υπεύθυνη Ελένη Παχάκη στο τηλ 6932131810.Ο Σύλλογος έχει προνοήσει και έχει αγοράσει υλικά για όποιον ενδιαφέρεται.

3.Υπάρχουν επίσης έτοιμα άρματα για όποιον ενδιαφέρεται μεμονωμένα να συμμετάσχει.

4.Έναρξη του Καρναβαλιού είναι στις 10/3 στις 17.00μμ.
Αρχίζει από το χώρο του ΠΣ Πόμπιας και τελειώνει στη πλατεία του Σταυρού.Σε όλη τη διάρκεια θα υπάρχουν άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πορεία των αρμάτων.Στη πλατεία του Σταυρού θα γίνει αμέσως μετά τη παρέλαση των αρμάτων και το παραδοσιακό γαιτανάκι.

5.Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Δημήτρης Φουστανάκης και η Ειρήνη Κασσιμάτη.

6.Ενημερώνουμε επίσης ότι θα είναι προσβάσιμη για όποιον ενδιαφέρεται η νέα Δανειστική βιβλιοθήκη Πόμπιας όπου θα ενσωματωθούν τα βιβλία του Συλλόγου , το κομματι της λαογραφίας καθώς ο νέος προτζέκτορας και ηχξτικό σύστημα του Συλλόγου.Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτό από την άλλη εβδομάδα.

7.Την επόμενη μέρα του Καρναβαλιού,καθαρή δευτέρα , ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός με τα παραδοσιακά νηστίσημα εδέσματα.

8.Όπως πάντα κάνουμε την εβδομάδα αμέσως μετά το πέρας του καρναβαλιού , θα ανακοινώσουμε δημόσια τον οικονομικό απολογισμό του.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 14.000 επισκέπτες στην έκθεση Φέλιου

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Τέτοιας ποιότητας εκδηλώσεις αναβαθμίζουν το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έκθεσης «Με την ματιά του συλλέκτη – Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» από τον Γιώργο Ρόρρη, το μεσημέρι του Σαββάτου  20 Απριλίου.

Εικαστικοί και δημότες του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου και συμμετείχαν στην ξενάγηση αλλά και στην συζήτηση που ακολούθησε με τον ίδιο και την επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος.

Μάλιστα, όπως τόνισε η κ. Πλεύρη θα  ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις από ζωγράφους έργα των οποίων περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 23 Μαρτίου, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης (η οποία πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και το ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»), την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι!

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαιώνει ότι το Ηράκλειο διαθέτει κοινό που εκτιμά την τέχνη και τον πολιτισμό.  Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να διοργανώνουμε δράσεις και εκδηλώσεις αντίστοιχης ποιότητας με την έκθεση του συλλέκτη Σωτήρη Φέλιου, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται συνολικά το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης.

Με μεθοδική δουλειά και ολοκληρωμένο σχεδιασμό δίνουμε και πάλι στο Ηράκλειο την πολιτιστική του ταυτότητα και το καθιστούμε πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου». 

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Μαΐου.

Ωράριο λειτουργίας: 09.00 – 21.00 τις καθημερινές και 10.00 – 18.00 τα Σαββατοκύριακα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή των Βαΐων: Έρχεται να σταυρωθεί για να μας γλυτώσει από τον θάνατο

Δημοσιεύτηκε

στις

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ: «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος» έψαλλε ο λαός!


Περίμεναν τον Μεσσία, αλλά τα μάτια τους ήταν κλειστά και αναζητούσαν έναν Μεσσία με κοσμική δύναμη, που θα τους λύτρωνε από την σκλαβιά των Ρωμαίων.

Δεν έβλεπαν ποιον υποδέχονταν, σε ποιον έστρωναν βαΐα φοινίκων, σε ποιον αναφωνούσαν «Ευλογημένος ο ερχόμενος».

Δεν έβλεπαν τον Βασιλέα της δόξης που τους προσέφερε την ουράνια βασιλεία, η οποία είναι αιώνια. Προτίμησαν την επίγεια βασιλεία, η οποία έχει τέλος.

Γι’ αυτό και το «ωσαννά» μετετράπη σύντομα σε «άρον άρον σταύρωσον Αυτόν».

Ας ανοίξουμε, αδελφοί μου, τα πνευματικά μάτια μας. Ας υποδεχθούμε τον Βασιλέα της Δόξης.

Ας στρώσουμε τα φύλλα της καρδιάς μας, να πατήσει επάνω και να εισέλθει μέσα της. Ας ετοιμάσουμε τον θρόνο Του μέσα στην καρδιά μας!

Έρχεται να μας κάνει μετόχους της Βασιλείας Του! Έρχεται να παραδοθεί ο Ίδιος, για να μας λυτρώσει από τα δεσμά της αμαρτίας.

Έρχεται να πάθει, να πονέσει και να χλευασθεί, για να μας γλυτώσει από τον αιώνιο πόνο και την αιώνια καταδίκη. Έρχεται να σταυρωθεί για να μας γλυτώσει από τον θάνατο. Έρχεται να ταφεί για να μας αναστήσει μαζί Του!

Ας Του φωνάξουμε, τώρα που έρχεται, μέσα από την καρδιά μας: «ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος»!

+Αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους-Κυριακή των Βαΐων

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αφραθιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην εθελοντική αυτή δράση θα λάβουν μέρος φορείς από την ευρύτερη περιοχή


Αύριο Κυριακή 21 Απριλίου θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αφραθιά στον Κόκκινο Πύργο.

Ωρα συγκέντρωσης είναι 10.00 πμ στην παραλία Αφραθιά.

Έλα και εσύ!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη