Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Όλα τα βλέμματα των πνευμονολόγων στο Παγκόσμιο συνέδριο στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα βλέμματα όλων των πνευμονολόγων στην Κρήτη Παγκόσμιο συνέδριο στη Χερσόνησο WASOG2018 Congress, 07 – 09 June 2018, Creta Convention Center


Τα βλέμματα των πνευμονολόγων καθώς κι άλλων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τη σαρκοείδωση και την πνευμονική ίνωση θα είναι στραμμένα τις επόμενες μέρες στην Κρήτη και στο Παγκόσμιο συνέδριο Πνευμονολογίας με τη θεματική ενότητα Σαρκοείδωσης, Πνευμονικής Ίνωσης και Διαμέσων Πνευμονοπαθειών (WASOG 2018).

Το συνέδριο διοργανώνεται στις 07-09 Ιουνίου στο Creta Convention Center στη Χερσόνησο, από τη Διεθνή Εταιρία Σαρκοείδωσης και άλλων

Κοκκιωματωδών νοσημάτων, την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής

Εταιρείας, του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας

Κρήτης. «Το γεγονός ότι όλη η επιστημονική κοινότητα του κόσμου που ασχολείται με τις ασθένειες αυτές θα έχει την προσοχή της στην Κρήτη, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Πανεπιστημίου Κρήτης. Της συσσωρευμένης γνώσης, της έρευνας αλλά και της εξωστρέφειας του που επιβεβαιώνει ότι η Κρήτη είναι και προορισμός γνώσης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνεδρίου που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντες ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, αλλά και οι διοργανωτές του Συνεδρίου, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Prof. Athol Wells

του Imperial College London (UK) και Διευθυντής της Μονάδας Διαμέσων Νοσημάτων του Royal Brompton Hospital, London, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνη της Μονάδας Διαμέσων Νοσημάτων της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Κατερίνα Αντωνίου καθώς και ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης.

Ο Πρύτανης επεσήμανε αρχικά πως οι σημαντικές διοργανώσεις των τελευταίων ημερών για την επέτειο του Πανεπιστημίου και το Παγκόσμιο Συνέδριο εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συμπλήρωσης 40 ετών λειτουργίας ενώ αναφερόμενος στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης υπογράμμισε πως «είμαστε μέσα στις δέκα καλύτερες σχολές στον τομέα εκπαίδευσης για τα ιατρικά θέματα και η πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσει, να το προάγει. Αν και δεν συμβαίνει πολλές φορές θα επιμένουμε και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Ζώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως το Συνέδριο είναι αφορμή να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με τους καλύτερους του είδους και υποσχέθηκε πως η πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης θα συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως ο κορυφαίος Καθηγητής Πνευμονολογίας, Athol Wells

του Imperial College London με χαρά δέχθηκε και θα έρχεται δύο φορές στο Πανεπιστήμιο για να κάνει κλινικές εξετάσεις και να βλέπει τα πιο σοβαρά και δύσκολα περιστατικά που υπάρχουν στην Κρήτη. «Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να πάνε οι ασθενείς μας στο Λονδίνο, διότι θα έρχεται ο κ. καθηγητής εδώ», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην ασθένεια η κα Αντωνίου τόνισε ότι η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση είναι η πιο συχνή διάμεση πνευμονοπάθεια με επιβίωση παρόμοια με τον καρκίνο του πνεύμονα και πρόκειται για θανατηφόρο ασθένεια με επιβίωση τα 3-5 έτη. «Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε θεραπεία για αυτή τη θανατηφόρο ασθένεια. Ωστόσο πλέον κυκλοφορούν δύο φάρμακα που μπορούν να επιβραδύνουν την ουλοποίηση του πνευμονικού ιστού και να αυξήσουν την επιβίωση. Μάλιστα στο ιατρείο του ΠΑΓΝΗ λαμβάνουν θεραπεία πάνω από 150 ασθενείς με ίνωση απ’ όλο το νησί», ανέφερε εξηγώντας παράλληλα πως εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες (65-70 έτη) και η αιτιολογία είναι άγνωστη.

«Η σαρκοείδωση δεν είναι σπάνια αρρώστια», όπως τόνισε ο καθηγητής Wells, εξηγώντας πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καλά αποτελέσματα με το μόνιμο ξεπέρασμα της νόσου αλλά όπως εξήγησε είναι συχνά δύσκολο να διαγνωστεί νωρίς και οι ασθενείς αυτοί μπορούν να έχουν μια επικίνδυνη σαρκοείδωση (με κάποιο πόνο της νόσου) ή θα είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τα συμπτώματα, έχοντας μια πολύ σοβαρή κόπωση που θα διαγνωστεί αργά.

Να σημειωθεί πως διεθνές συνέδριο που ξεκινά την Πέμπτη είναι το κορυφαίο στον κόσμο που αφορά στη Σαρκοείδωση και την Πνευμονική Ινωση, με ιστορία 25 ετών. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές. Θα παρουσιαστούν νεώτερα δεδομένα για τη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπεία των Νοσημάτων αυτών, τα οποία θα δημοσιευτούν στο πιο έγκυρο ιατρικό περιοδικό (Lancet) το επόμενο διάστημα.

ΘΕΜΑ

Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου ΙΧ, με τους 4 επιβάτες, στη θάλασσα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξετάζεται αν το εξάρτημα ανήκει στο αυτοκίνητο που παρέσυρε το ποτάμι


Στην παραλία του Αφραθιά Τυμπακίου βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ένα εξάρτημα αυτοκινήτου -καινούργιο, σε άριστη κατάσταση- να επιπλέει στη θάλασσα, απ όπου το ανέσυρε ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης από τη Φανερωμένη.

Καθώς όλες τις τελευταίες ώρες αναζητούνται εναγωνίως ίχνη του οχήματος με τους 4 επιβάτες που παρέσυρε ο Γεροπόταμος, το εύρημα πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να ανήκει στο χαμένο ΙΧ, κάτι που πρέπει να εξεταστεί βοηθώντας την πορεία των ερευνών.

Εξ ου και το εξάρτημα θα παραδοθεί άμεσα, από τους συνεργάτες του “Διαsosτε τη Μεσαρά” στους οποίους το επέδειξε ο άνθρωπος που το βρήκε, στην Αστυνομία, με διευκρινίσεις για το ακριβές σημείο όπου βρέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου συνεχίζονται οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσο περνά η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες – Στην μάχη της αναζήτησης και Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές από την στιγμή που έλαβαν το τηλεφώνημα από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ο χείμαρρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλες οι δυνάμεις από τα σώματα που βοηθούν στις έρευνες, έχουν μετακινηθεί και συνεχίζουν την αναζήτηση στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου.

Στην έρευνα εντοπισμού των αγνοουμένων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών που από την πρώτη στιγμή βοηθούν στις έρευνες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα δύο “κόπηκαν” οι Κάτω Γούβες – Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της


Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.

Χθες το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη