Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Όλοι στους δρόμους για το Run Greece στο Ηράκλειο

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως το αθλητικό γεγονός της χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί το 3ο Run Greece Ηράκλειο, καθώς περισσότεροι από 5.000 πολίτες θα πάρουν μέρος είτε αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές στις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, αύριο Κυριακή στο κέντρο του Ηρακλείου.


Οι εγγραφές έφτασαν τις 3.750 και μέχρι το πρωί του Σαββάτου υπήρχαν πολύ λίγες θέσεις οι οποίες δόθηκαν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους από το “Κέντρο εγγραφών-Παράδοσης αριθμών” ως τις 8 το βράδυ. Από το Παγκρήτιο περνούσαν το Σάββατο και όλοι οι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά.

Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δε θα γίνουν εγγραφές και δε θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση στον παιδικό αγώνα των 900 μ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30 με τη διεξαγωγή του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει και τις περισσότερες συμμετοχές.

CACHE_500X300_1_1231368

 

Όλοι επί ποδός

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και το σύνολο των Οργανισμών και υπηρεσιών του, η Αστυνομία-Τροχαία, το Λιμενικό, ο Ο.Λ.Η., η Πυροσβεστική Υπηρεσία-Ε.Μ.Α.Κ, ο Στρατός-Σ.Ε.Α.Π., το Ε.Κ.Α.Β., η Α/θμια και η Β/θμια εκπαίδευση, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής κ.ά., κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να είναι όλα οργανωμένα με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας πολύ μεγάλο αριθμό από το προσωπικό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα έργα στην οδό Πλαστήρα προχώρησαν με γρηγορότερους ρυθμούς και έτσι το καινούργιο οδόστρωμα θα είναι στη διάθεση των δρομέων και περιπατητών.

Συνολικά θα χρειαστεί η συνδρομή περίπου 500 εθελοντών, οι οποίοι προέρχονται από οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και 170 μεμονωμένοι πολίτες που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

10:00: Αγώνας 10.000 μ.

11:15: Παιδικός αγώνας 900 μ.

11:30: Αγώνας 5.000 μ.

CACHE_500X300_1_1231369

 

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Την Κυριακή (26/4) και από τις 7:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 περίπου, οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 3.750 πολίτες και είναι η πλατεία Ελευθερίας στο σύνολό της, και οι: Λεωφόρος Δικαιοσύνης-πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- η στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη (στο ένα ρεύμα) και Λεωφόρος Δημοκρατίας.

 

Η προσφορά της WIND

Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, η WIND, εκτός των άλλων θα βοηθήσει οικονομικά δύο φορείς της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά. Πρόκειται για το Δικαίωμα στη Ζωή και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου.

 

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι

Προάγγελο του αγώνα RUN GREECΕ Ηράκλειο αποτέλεσε η “Γιορτή του Στίβου”, η οποία φιλοξενήθηκε στις 6 μ.μ. του Σαββάτου στην αίθουσα “Ανδρόγεω” του Δήμου Ηρακλείου. Όλοι οι αθλητές των κρητικών σωματείων που διακρίθηκαν το 2014 και οι προπονητές τους έδωσαν το “παρών” και τιμήθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε μία λαμπρή εκδήλωση.

 

Το Ηράκλειο μετρά αντίστροφα και για το Ευρωπαϊκό

Το RUN GREECE Ηράκλειο 2015 αποτελεί ουσιαστικά προπομπό του μεγάλου αθλητικού ραντεβού του καλοκαιριού, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων (20-21/6) και ένας από τους στόχους του είναι μέσα από τη ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κρήτης να γεμίσει το Παγκρήτιο Στάδιο με φιλάθλους για να απολαύσουν τους αγώνες, αλλά και να υποστηρίξουν την εθνική μας ομάδα στην προσπάθεια της για άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Η Κρήτη θα υποδεχτεί 800 κορυφαίους αθλητές και συνοδούς από 12 χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ελβετία, Λετονία, Τσεχία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τουρκία, Εσθονία) το διήμερο 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook