Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώνεται αύριο το Φεστιβάλ Πιάνου στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Φεστιβάλ Πιάνου με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, αύριο στο Ηράκλειο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου.


Μάλιστα, το Σάββατο η Ντόρα Μπακοπούλου έδωσε ένα υπέροχο ρεσιτάλ στην γεμάτη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου ενώ την Κυριακή το πρωί έπαιξε πιάνο και μίλησε στους μικρούς φίλους της μουσικής.

 

Πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται αύριο,Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00 με ρεσιτάλ για δύο πιάνα σε έργα Mozart&Rag με τους Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο «Pianoduoantithesis», οπού στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα του Μοzart ενώ στο δεύτερο μέρος οι πιανίστες θα ερμηνεύσουν έργα  Ragtime για 2 πιάνα, εμπνευσμένα από την Αμερικάνικη ήπειρο. Και αυτή η συναυλία είναι στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η είσοδος είναι 7 ευρώ.

resital_1

Βιογραφικό

O Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος που παίζουν μαζί ως πιάνο ντούο ‘Αντίθεσις’ ξεκίνησαν τη συνεργασία τους όταν ακόμα σπούδαζαν στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ο μοναδικός συγχρονισμός, η σπάνια μουσικότητα και η λαμπερή τεχνική τους προσελκύει ένα συνεχώς αυξανόμενο διεθνές κοινό. Έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις  στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για πιάνο ντούο.

-ΧάλκινοΜετάλλιο, ‘Murray Dranoff International Piano Duo Competition’, 2003, Μαϊάμι, Η.Π.Α.

-Πρώτοβραβείο, ‘DonostiaHiria International Piano Duo Competition’, 2003,  Ισπανία

-Δεύτερο βραβείο (πρώτο βραβείο δεν δόθηκε), ‘SchubertPianoDuoCompetition’ 2001, καθώς και το -Ειδικό βραβείο ‘AloiseSlosila’ για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Schubert, Τσεχία

-Πρώτοβραβείο, ‘V. Bellini – Citta de Caltanissetta International Piano Duo Competition’, 2000, Ιταλία

-Πρώτοβραβείο, ‘Rovered’oro International Music Competition’, 1999, Ιταλία

-Ακαδημία Αθηνών, ειδικό βραβείο για την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, 2000 και 2001, Αθήνα

George De Blonsky

Εμφανίζονται συχνά με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ελλάδα, Τσεχία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ισραήλ, Καναδά και Η.Π.Α. Eμφανίσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στο TeatroTeresaCarreno της Βενεζουέλας, OlympiaTheater στο Μαϊάμι, RoseTheatre στο Τορόντο, Brno International MusicFestival, JanacekFestival, Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, NationalConcertHall του Δουβλίνου, Φιλαρμονική της Οδησσού, σε μεγάλες αίθουσες του Λονδίνου όπως Southbank Centre, FairfieldHalls, St. John’sSmithSquare κ.α. καθώς και κοντσέρτα με την JanacekChamberOrchestra, IsraelFestivalOrchestra, University of LondonSymphonyOrchestra, FloridaClassicalOrchestra, BramptonSymphonyOrchestra, κ.α.

To πρώτο τους CD με έργα των Schubert, Brahms και Mozart ηχογραφήθηκε το 2000 και ήταν μία συμπαραγωγή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας ‘Genuin’. To δεύτερο CD, ‘ToΚαναβάλι των Ζώων’, ήταν αποτέλεσμα μίας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας του ντούο ‘Αντίθεσις΄ με την Ορχήστρα Νέων της Νυρεμβέργης για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έχουν επίσης ηχογραφήσει για την Τσέχικη, Ισραηλινή, Ελληνική και Βαυαρική Ραδιοφωνία καθώς και για το BBC 3.

Ο Πέτρος Μόσχος και ο Δημήτρης Καρύδης σπούδασαν με το Δημήτρη Τουφεξή και την Αλίκη Βατικιώτη στην Ελλάδα, καθώς και με τους FrankWibaut και JamesGibb στο Λονδίνο (Royal Academy of Music). Είναι και οι δύο κάτοχοι διδακτορικού τίτλου απο το CityUniversity και διδάσκουν στο MorleyCollege και CitylitCollege στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook