Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ορκίστηκε Δήμαρχος ο Παντελής Μουρτζανός

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Παντελής Μουρτζανός ορκίστηκε σήμερα Δήμαρχός Αμαρίου στις 12:00 το μεσημέρι με όλους τους κατοίκους του Δήμου να παραβρίσκονται στην ορκωμοσία.


 

Η ομιλία του κ.Μουτζανού πριν την ορκωμοσία.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ Ειρηναίε,

Σεβαστοί πατέρες, Κύριε Υπουργέ Υγείας, κυρία Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Γ.Α. .Π.Κρήτης, Κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι ταξίαρχοι κύριοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κύριοι εκπρόσωποι λοιπών Αρχών και φορέων, αγαπητοί συνδημότες και Συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ από Καρδιάς για το σημερινή σας παρουσία.

Έστω και με καθυστέρηση έξι μηνών η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Αμαρίου, έγινε, καθώς δεν επαρκούσε η λαϊκή βούληση αλλά ήταν απαραίτητη και η δικαστική νομιμοποίηση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαίωσε την απόφαση των συνδημοτών μου και με δικαίωσε προσωπικά καθώς όπως είχα δηλώσει κατ’ επανάληψη δεν υπήρχε κανένα κώλυμα στην υποψηφιότητα μου.

Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου στα παιδιά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου, στους νομικούς μου συμβούλους, στους συνεργάτες μου και σε όλους εσάς που τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου που αμφισβητήθηκε η εντιμότητα και η αξιοπιστία μου, σταθήκατε δίπλα μου και με κρατήσατε όρθιο μέχρι που ήλθε η οριστική δικαίωση.

Σήμερα είμαι διπλά συγκινημένος πρώτον γιατί η σκέψη μου γυρίζει δεκάδες χρόνια πίσω. Στον Οκτώβριο του 1982 όταν σε ηλικία 19 ετών, ως νέος αστυνομικός έδωσα τον όρκο επί του Ιερού Ευαγγελίου και επί Τριάντα δύο χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα μου, εφαρμόζοντας το σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, υπερασπιζόμενος την ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την περιουσία των πολιτών.

Και δεύτερον γιατί το όνειρο μου να υπηρετήσω τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα από θέση ευθύνης, γίνεται πραγματικότητα.

Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της θέσης του Δημάρχου Αμαρίου σας υπόσχομαι ότι θα τιμήσω τον όρκο που μόλις έδωσα για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και σε καθένα από σας χωριστά.

Πιστεύω ότι ήλθε επιτέλους η ώρα να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.

Για μας, αυτό που προέχει είναι να επανέλθει άμεσα η κοινωνική συνοχή και όλοι μαζί για το καλό του τόπου να προχωρήσουμε, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.

Θα είμαστε τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου σε καθημερινή βάση στην διάθεση του κάθε συνδημότη μας για τη λύση όποιου προβλήματος αντιμετωπίζει Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση των βαρών που επωμιστήκαμε πριν έξι μήνες.

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης τα προβλήματα διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων είναι μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις αξεπέραστα.

Η ανεργία, κυρίως των νέων, βρίσκεται σε ποσοστά τέτοια που δημιουργούν προβλήματα ανασφάλειας για το παρόν και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Ύστερα από τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στις κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές αρμοδιότητες, αλλά ελλιπείς πόρους.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε το Δήμο μας και να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των συνδημοτών μας.

Στην προσπάθειά μας για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε και θα αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον δημοτικό σύμβουλο και για τα επόμενα πέντε χρόνια αντιπρόεδρο του ΕΣΔΑΚ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διάθεσης Απορριμμάτων Κρήτης) και μέχρι χθες Δήμαρχο Αμαρίου κ. Αδάμ Παραδεισανό, ο οποίος με την στήριξη μου και της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας ανταπεξήλθε πλήρως στα καθήκοντα του. Συγχρόνως λοιπόν με τον δικαστικό αγώνα, καθώς βρεθήκαμε κατηγορούμενοι γιατί κάναμε το μεγάλο λάθος να κερδίσουμε τις εκλογές του Μαΐου, από την 1η του

Σεπτέμβρη ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος μας και αμέσως φάνηκε ότι κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό κάτι ελπιδοφόρο άρχισε να γεννιέται στο Αμάρι.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ επιγραμματικά σε μερικές από τις υποσχέσεις μας που ήδη έχουν γίνει πράξη.

Σταματήσαμε τον δήθεν μονόδρομο της εν λευκώ παραχώρηση γης εντός του ΧΥΤΑ Αμαρίου από την προηγούμενη διοίκηση για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και διαχείρισης του νέου ΧΥΤΥ.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και επαφές με στελέχη του ΕΣΔΑΚ λήφθηκε ομόφωνη απόφαση από το νέο δημοτικό συμβούλιο και παραχωρήθηκε ο χώρος, μόνο για την κατασκευή του εργοστασίου με μία σειρά αντισταθμιστικών υπέρ του δήμου μας και με κύριες δεσμεύσεις από πλευράς ΕΣΔΑΚ, α) τη συνέχιση της διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΑΜΑΡΙ Α.Ε, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου.

β) Μετά την κατασκευή, την απόδοση στο δήμο Αμαρίου, μέρος του χρηματικού ποσού ανά τόνο που θα εισπράττει η εταιρεία η οποία θα έχει αναλάβει την διαχείριση.

Εμείς θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και θα συνεχίσει να υφίσταται η ΑΜΑΡΙ Α.Ε και αυτή θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει και την διαχείριση.

γ)Οι περισσότεροι εργαζόμενοι και εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθούν μετά την κατασκευή του εργοστασίου θα προέρχονται από το δήμο μας.

Όπως γνωρίζετε κατά τις πρόσφατες εκλογές στον ΕΣΔΑΚ εξελέγη και μάλιστα τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου για επόμενα πέντε χρόνια ο κ. Αδάμ Παραδεισανός. Έτσι το συμβούλιο του ΕΣΔΑΚ δεν θα μπορεί να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.

Προβήκαμε στην βελτίωση τμημάτων της αγροτικής οδοποιίας που σε πολλά σημεία, ήταν σε άθλια κατάσταση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβαση των γεωργών στις περιουσίες τους, ιδιαίτερα για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου.

Αντιμετωπίσαμε σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα πρωτόγνωρα για το Αμάρι καιρικά φαινόμενα το τελευταίο δίμηνο. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη, την κυρία Λιονή, για την άριστη συνεργασία.

Προχωρήσαμε στην υλοποίηση προεκλογικής μας δέσμευσης και συγκεκριμένα στην αναδιάρθρωση του τιμολογίου ύδρευσης όπου ο μέσος καταναλωτής θα διαπιστώσει μείωση της τιμής από 15 έως 20 % για το νερό που θα καταναλώσει

το 2015. Πραγματοποιήσαμε τον Οκτώβριο έργο απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων από τον ΧΥΤΑ και σε έκταση οκτώ στρεμμάτων τα οποία θα επιβάρυναν το κύτταρο και μειώθηκε έτσι ο κίνδυνος υπερχείλισης και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Επεξεργαζόμαστε σχέδιο άμεσης μείωσης μέχρι μηδενισμού του ελλείμματος που παρουσιάζει το Πάνακρον το οποίο έλλειμμα την πενταετία λειτουργίας του ξεπέρασε το 1.000.000 Ευρώ.

Σας διαβεβαιώνω ότι από το Σεπτέμβριο στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος μας με την βοήθεια και των εργαζομένων έχει ξεκινήσει επίμονη μεθοδική και συστηματική δουλειά.

Όπως έχουμε υποσχεθεί λειτουργούμε με διαφάνεια, με αξιοκρατία, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.

Όπως έχετε διαπιστώσει αυτούς τους έξι μήνες η νέα Δημοτική Αρχή, λειτουργεί ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς, με νέες αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πιστεύουμε ότι με την υλοποίηση και του προγράμματος μας θα έλθει η επιτέλους η ανάπτυξη στην περιοχή μας, η οποία θα δώσει την δυνατότητα να μείνουν νέοι στα χωριά μας και με την βοήθεια του δήμου να δημιουργήσουν τις δικές τους μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σας υπόσχομαι τα επόμενα χρόνια ότι το Αμάρι δεν θα περιμένει την παρουσία ενός ερπετού για να γίνει για λίγο χρόνο γνωστό, εμείς θέλουμε να γίνει μόνιμα γνωστό και επισκέψιμο και αυτό θα γίνει μόνο με την ορθή προβολή του τόπου μας, από μας τους ίδιους και με την προβολή και ανάδειξη π.χ. αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών μνημείων, τοπικών προϊόντων αλλά και με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Δέσμευση μας είναι να είμαστε κοντά στους συνδημότες μας, να λύνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα καθημερινότητας και να σχεδιάζουμε το μέλλον του Δήμου μας όπως του αξίζει.

Σας έχουμε υποσχεθεί ότι ανά εξάμηνο θα περνάμε απογευματινές ώρες από τα χωριά για να συζητάμε μαζί σας, να επαναπροσδιορίζουμε τα τοπικά προβλήματα και να δίνουμε λύσεις.

Από τις 16 Μαρτίου λοιπόν ξεκινάμε τις επισκέψεις, θα ενημερωθείτε έγκαιρα από τον πρόεδρο του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας ή τον αντιπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας του χωριού σας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν είμαστε η επιλογή τους και να τονίσω ότι αυτός που τελικά κέρδισε, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η δημοκρατία και η λαϊκή βούληση των πολιτών.

Στην αλλαγή πορείας, στην Νέα Πορεία για το Αμάρι, καλώ όλους τους συνδημότες μας να σταθούν δίπλα μας, να γίνουν αρωγοί, συμπαραστάτες και όλοι μαζί να καταφέρουμε να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Αμαρίου και να τον οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής που αξίζουμε όλοι μας, αλλά και να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον που επιζητούμε να έχουν τα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ”.

orkomosiam6

Οι δηλώσεις του Δημάρχου πλέον κ.Μουτζανού μετά την ορκωμοσία.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα μόνο προσωπικής δικαίωσης αλλά και δικαίωσης της λαϊκής βούλησης των πολιτών του δήμου Αμαρίου. Συγχρόνως όμως είναι και ημέρα ευθύνης για όλους.

Πιστεύω ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ήλθε επιτέλους η ώρα να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.

Αυτό που προέχει για μας είναι να επανέλθει άμεσα η κοινωνική συνοχή και όλοι μαζί για το καλό του τόπου να προχωρήσουμε, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.

Από τον Σεπτέµβριο στα πλαίσια εφαρµογής του προγράµµατος µας µε την καθοριστική βοήθεια των εργαζοµένων έχει ξεκινήσει επίµονη µεθοδική και συστηµατική δουλειά.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ζητάμε την στήριξη και συμβολή όλων των συνδημοτών μας προκειμένου να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.

orkomosiam3

 

Πηγή φωτογραφιών από το e-mesara.gr

ΘΕΜΑ

Παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο νησί

Δημοσιεύτηκε

στις

Για τις καταστροφές που υπέστη το Ρέθυμνο και αίτημα για συνδρομή και αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, θα ενημερώσει αύριο Πέμπτη τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης


Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, καθώς έχουν προκύψει προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Μάλιστα, σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Εξάλλου, κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα: Ζωνιανά – Κράνα, Σταυρός – Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και Παλαίλημνος – Σαϊτούρες.

 

Διευκρινήσεις για τον Γεροπόταμο από την περιφέρεια Κρήτης

Σε διευκρινήσεις, με φόντο την δημόσια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για το ρέμα στο Γεροπόταμο στη Μεσαρά και με «σεβασμό» όπως αναφέρει «απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», προχώρησε η περιφέρεια Κρήτης.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται χαρακτηριστικά οι χρηματοδοτησεις το 2017 και το 2018, προς το δήμο Φαιστού, που σχετίζονται οπως αναφέρεται και με το συγκεκριμένο δρόμο, που θέλησαν να διασχίσουν τα τέσσερα άτυχα μέλη της οικογένειας, που εντοπίστηκαν νεκρά μετά από 36 ώρες αναζήτησης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στις 7 Απριλίου 2017 με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, η περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το δήμο Φαιστού με το ποσό των 260.000 Ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενααγροτεμάχια.

Με άλλη απόφαση στις 13 Μαρτίου 2018, η περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το Δήμο Φαιστού με το ποσό των 400.000 Ευρώ για την ανακατασκευή του ίδιου καθώς και παρακείμενου δρόμου.

Και για τα δύο έργα φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Φαιστού με προϊστάμενη αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο και Διευθύνουσα Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Στις 22 Ιουνίου 2018 ο δήμος Φαιστού υπέβαλλε στις υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης την μελέτη κατασκευής του πρώτουέργου. Επειδή η μελέτη ήταν ανυπόγραφη τόσο από τις Υπηρεσίες του Δήμου όσο και το μελετητή επιστράφηκε στο δήμο Φαιστού για υπογραφή».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της περιφέρειας γίνεται λόγος για τη μελετη που υποβλήθηκε και αξιολογήθηκε από υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης:

«Στις 27 Ιουλίου 2018 υποβλήθηκε εκ νέου υπογεγραμμένη η παραπάνω μελέτη κι αφού αξιολογήθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία (13 Αυγούστου 2018). Η μελέτη υποβλήθηκε εκ νέου από το Δήμο Φαιστού και στις 7 Δεκεμβρίου 2018 μετά τον επιβαλλόμενο λεπτομερή έλεγχο λόγω της σοβαρότητας του έργου, θεωρήθηκε και στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με έγγραφο της που κοινοποιήθηκε στην περιφέρεια Κρήτης, ζήτησε από τον Δήμο Φαιστού, την αναδιαμόρφωση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα: Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι, Γαράζο – Αξό (διασταύρωση Βενί), Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, Παλέ – Σελλιά. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού 14 Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι, στο ύψος της Αγίας Ειρήνης έχουν σημειωθεί βραχοπτώσεις και για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων η κίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται από το Χρωμοναστήρι. Επίσης προβλήματα υπάρχουν στη διαδρομή Πάνορμο – Πέραμα, Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο και Επισκοπή – Αργυρούπολη – ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με του αρμόδιους, αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού αλλάζει με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη, και ισχυρούς ανέμους αρχικά νοτιοδυτικούς και από την Κυριακή αλλάζουν σε βόρειους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «μουσείο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθη σήμερα στη Χερσόνησο ένας 54χρονος και μία 51χρονη κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς


Συγκεκριμένα κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, σήμερα το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, 
  • 2 πήλινες λεκανίδες,  
  • 3 πήλινα αγγεία,
  • δισκοειδές πήλινο αντικείμενο, 
  • 17 λαβές πήλινων αγγείων,
  • 2 πήλινα καμινίδια, 
  • μικρογραφική πρόχους,
  • τμήματα διαφόρων αντικειμένων (πήλινα αγγεία, πήλινα μυροδοχεία, πήλινοι αμφορείς,  βάσεις, χείλη, σώματα, λίθινο αντικείμενο) διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Tην πρώτη τους επαφή με την επιχειρηματικότητα και τη δυνατότητα να την εντάξουν στα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια, είχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου


Συνοδευόμενοι από δύο καθηγήτριές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους τους Επιμελητηριακού Μεγάρου από τον κ. Γιώργο Φασουλάκη Οικονομικό Επόπτη, τον κ. Γιάννη Ανδρουλάκη μέλος του ΔΣ και την κα Μαρία Πετράκη Διευθύντρια, οι οποίοι τους εξήγησαν τη δομή και λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθώς και τη συμβολή του στην υποστήριξη και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ακολούθως, οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους του H2B HUB, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της νεανικής επιχειρηματικότητας του Ηρακλείου, και ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με στόχο να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που αναμένεται να αλλάξουν το επιχειρηματικό τοπίο.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι πρόθυμο να δεχθεί επισκέψεις και άλλων εκπαιδευτικών φορέων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ν’  αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του σχεδιάζοντας  το επιχειρηματικό τους μέλλον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη