Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Αμαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αμαρίου


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστουη τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Αμαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου ο οποίος, στη συνέχεια, απήγγειλε τον όρκο επί του Ιερού Ευαγγελίου. 

Τον όρκο επανέλαβαν ως είθισται ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρίου, κ. Νίκος Μαρκίδης αντί όρκου, έκανε δήλωση.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, στον σύντομο χαιρετισμό του, αμέσως μετά την τελετή, περιέγραψε συνοπτικά τις προτεραιότητες της δημοτικής περιόδου που ξεκινά, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Η μεγάλη αυτή  νίκη της παράταξης μας «ΑΜΑΡΙ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», πρωτόγνωρη για το δήμο μας, δεν επιτρέπει αλαζονικές συμπεριφορές σε κανένα από μας. Ζητώ από τους συνεργάτες μου να παραμείνουμε σεμνοί και ταπεινοί και πάνω απ’ όλα εργατικοί όπως μέχρι σήμερα και να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη, εντείνοντας  τις προσπάθειες μας, για να δώσουμε στο δήμο  μας αυτό που πραγματικά αξίζει.  Η ευθύνη είναι μεγάλη, έχουμε όμως μάθει  στα δύσκολα, έχουμε δείξει δείγματα γραφής, μας εμπιστεύεστε και θα τα καταφέρουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με την συνεργασία όλων των δημοτών θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης μας που δεν είναι άλλες από την Ανιδιοτέλεια,  Αξιοκρατία, Διαφάνεια,  Νομιμότητα,  χρηστή οικονομική διαχείριση, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα  και το τελευταίο ευρώ του δημόσιου χρήματος. Θα συνεχίσουμε να  εργαζόμαστε με υπευθυνότητα,   σοβαρότητα, και ρεαλισμό, καθώς  έχουμε  όραμα, έχουμε Σχέδιο, έχουμε πάνω απ’ όλα  πρόγραμμα, που σας παρουσιάσαμε την προεκλογική περίοδο και το οποίο εγκρίνατε με την ψήφο σας και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε υποδομές και να  λύνουμε χρόνια προβλήματα σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας χωρίς διακρίσεις πάντα με γνώμονα  το γενικό και όχι το προσωπικό και ατομικό συμφέρον». 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο που παρέστη και τέλεσε μαζί με τους σεβαστούς πατέρες την τελετή Ορκωμοσίας, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον πρώην  Υπουργό Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό,οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία, για τις ευχές και διαβεβαιώσεις τους  για προώθηση και επίλυση των θεμάτων του Αμαρίου, τον  Βουλευτή Χανίων, πρώην Αναπλ. Υπουργό Υγείας  και πρώην Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη που τίμησε με την παρουσία του την Τελετή Ορκωμοσίας καθώς και για την έμπρακτη στήριξη  και καθοριστική παρέμβαση του ώστε το Αμάρι να χρηματοδοτηθεί με δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ  για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή, τουςδημάρχους της Π. Ε.  Ρεθύμνου για την άψογη συνεργασία, τα μέλη του απερχόμενου  δημοτικού συμβουλίου,  τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συνεργάτες του, τους Δημότες καθώς και την οικογένειά του για την αμέριστη στήριξη τους. 

          Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι:

Ο Συντονισμός, η Συνεργασία, η Συνέργεια, η Συναπόφαση, η Συνέχεια και η Συνέπεια, είναι τα έξι «ΣΥΝ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τα οποία θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή την επόμενη δημοτική περίοδο.

Τέλος, επεσήμανε: «Κλείνω με αυτό  που έλεγα και ζητούσα επιμόνως από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, γιατί μόνο με ενότητα και συλλογικότητα θα πάμε  μπροστά. Στο Αμάρι είμαστε λίγοι, δεν περισσεύει κανείς. Αυτό ζητώ και τώρα. Κοιτάμε λοιπόν μόνο μπροστά»

Στην Τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο  Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, Περιφερειακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι λοιπών Αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεδριάζει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη