Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Παιδιά που ξεχώρισαν και πέτυχαν το στόχο τους στην Κρήτη

Πρώτη ανάμεσα στα παιδιά του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, είναι η Μαρία Ιατράκη, από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η επιλογή της σε ό,τι αφορά τη σχολή που θα επιλέξει, θα είναι ανάμεσα στη Νομική και την Ιστορία Αρχαιολογία. 

«Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, που όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πιο δύσκολη για μένα ήταν η περίοδος αναμονής των αποτελεσμάτων που αποδείχθηκε πολύ αγχωτική, όμως τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Μαρία που ως προς το «μυστικό» συστατικό της επιτυχίας, τόνισε ότι βρίσκεται στο σωστό και οργανωμένο διάβασμα και την ψυχραιμία που θα επιδείξει ο κάθε υποψήφιος. 

«Σημαντικός είναι και ο παράγοντας στήριξης από την οικογένεια. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, παίρνεις δύναμη» είπε η επιτυχούσα των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Από το Πεδίο Υγείας, με 18.825 μόρια συνολικά, η Κωνσταντίνα Φαρσάρη πέτυχε να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να περάσουν, άνετα, στη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

«Η αλήθεια είναι ότι είχα υπολογίσει, μαζί με τους καθηγητές μου, ότι κάπως έτσι θα κυμαινόταν η βαθμολογία μου. Στόχος μου ήταν η Ιατρική και το γεγονός ότι το πέτυχα, με κάνει πανευτυχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντίνα, που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. 

«Σίγουρα κλείνει ο κύκλος των μαθητικών χρόνων που ήταν πολύ ωραίος και ανοίγει ένας νέος. Το μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει, είναι κυρίως τι ταιριάζει στον καθένα. Σίγουρα χρειάζεται αφοσίωση και επιμονή, σκληρή προσπάθεια και θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να έχεις έντονη κοινωνική ζωή και να κάνεις μια τέτοια προσπάθεια. Χρειάζεται χαλάρωση αλλά με μέτρο. Τώρα περιμένω ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και μετά να ξεκινήσω τις σπουδές μου» δήλωσε η Κωνσταντίνα που περιμένει, όπως τόνισε, να απολαύσει ένα χαλαρό καλοκαίρι, πριν αρχίσει να παλεύει για το νέο της στοίχημα, ως φοιτήτρια Ιατρικής. 

Χανιά: Συνεχής προσπάθεια και συστηματικό διάβασμα, το «μυστικό» της επιτυχίας υποψηφίων

Συστηματικό διάβασμα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και καλή προετοιμασία από τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το «μυστικό» της επιτυχίας υποψηφίων από τα Χανιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις επιτυγχάνοντας με υψηλές βαθμολογίες  την είσοδο τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ λίγο μετά από την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους μαθητές από τα Χανιά, τονίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν με την διακοπή των μαθημάτων στις αρχές Μαρτίου, εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο για περισσότερο διάβασμα και μελέτη στο σπίτι  ενώ όπως τονίζουν  η προσήλωση στον στόχο ήταν το «όπλο» για την επιτυχία τους.

Η  εισαγωγή στην ιατρική σχολή ήταν ο πρώτος στόχος για την Τάσο Μαρινάκη  που έδωσε για πρώτη φορά την «μάχη» των πανελληνίων εξετάσεων.

Συγκέντρωσε 18.625 μόρια και όπως λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, «για την επιτυχία χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και συστηματικό διάβασμα. Καλή προετοιμασία και βάσεις από μικρή ηλικία. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογική προετοιμασία».

Με 18.400 μόρια βρίσκεται στο κατώφλι της ιατρικής σχολής ο Ανδρέας Κωνστανταράκης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, περιγράφει την προσπάθεια του λέγοντας χαρακτηριστικά. «Στόχος μου ήταν να γράψω καλά και η ιατρική σχολή. Δεν είχα άγχος κατά την περίοδο των εξετάσεων, διάβαζα, ενώ με το αρχικό κλείσιμο των σχολείων για τον πρώτο μήνα χαλάρωσα κάπως. Στην συνέχεια προσπάθησα πολύ περισσότερο, “ φόρτωσα” θα έλεγα, και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.”.

Στην ιατρική σχολή με 18.375 μόρια «στοχεύει», ο Μιλτιάδης Περδικάκης. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ , «το κυριότερο για ένα υποψήφιο, είναι να διαλέγει αυτό που θέλει πραγματικά και να προσπαθεί για αυτό. Είναι μια διαδικασία με πολλές δυσκολίες που χρειάζεται  συστηματικό διάβασμα και προσήλωση».

Την εισαγωγή της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) είχε ως στόχο η  Μιχαέλλα Νικολαράκου. Με 18.075 μόρια δηλώσει ικανοποιημένη για την επίδοση της. Όπως λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, «ήταν από την αρχή ο πρώτος μου στόχος. Έδινα για πρώτη φορά εξετάσεις και πέτυχα τον στόχο, με συστηματικό διάβασμα. Είχα προετοιμαστεί  κατάλληλα από τα προηγούμενα χρόνια αλλά δυσκολεύτηκα λίγο κατά την περίοδο της καραντίνας».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια...

Themata

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανάρτησε τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων των πανελληνίων εξετάσεων καθώς και τους βαθμούς επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων...

Themata

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που γονείς και παιδιά μαζεύονταν γύρω από το οικιακό ραδιόφωνο με την αγωνία να ακούσουν από τον εκφωνητή...

Creta

Διαβάστε την ανακοίνωση «Αγαπητά μας παιδιά, Η επιτυχία σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έρχεται ως επιβράβευση για την κοπιαστική προσπάθεια που καταβάλατε καθ’ όλη την...