Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

«Πακέτα αγάπης και ανθρωπιάς» από το Π.Τ. Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Άλλη μια παράδοση ειδών διατροφής και παιχνιδιών στις πολυμελείς οικογένειες της Μεσσαράς ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου από τους Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών με τη βοήθεια των Μεσσαριτών

Τα τρόφιμα συλλέγονται, σε “κανονικές συνθήκες” μια φορά το χρόνο από τους μαθητές των σχολείων του Δ. Φαιστού και Γόρτυνας, μια φορά το χρόνο επίσης από τις προσφορές των τοπικών καταστημάτων εμπορίας ειδών διατροφής και καθόλη τη διάρκεια του έτους από προσφορές συμπολιτών μας. Τα παιχνίδια, που μοιράζονται κάθε Χριστούγεννα και τα σχολικά είδη, που μοιράζονται κατά την έναρξη εκάστου σχολικού έτους συλλέγονται αποκλειστικά από προσφορές συμπολιτών μας.

Την φετινή, δύσκολη λόγω covid-19, χρονιά και κλεισίματος των σχολείων, η συλλογή των τροφίμων από τα σχολεία της περιοχής δεν είναι δυνατή και καθώς τα αποθέματα μας λιγοστεύουν, απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς, τους συντοπίτες μας και γονιούς των παιδιών στους οποίους συνήθως απευθυνόμαστε, να στηρίξετε ξανά την προσπάθεια μας, με διαφορετικό όμως τρόπο.
Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, της συλλογής τροφίμων και παιχνιδιών καθώς μοιράζονται πάνω από επτά τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς καθώς επίσης και περίπου 50-60 παιχνίδια τα Χριστούγεννα αλλά και αρκετά σχολικά είδη κάθε Σεπτέμβριο.

Τα είδη στα οποία υπάρχει ανάγκη είναι τα εξής:
ΤΡΟΦΙΜΑ : ρύζι, φασόλια, ρεβύθια, φακές, τοματοπολτός, μακαρόνια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ : αγορίστικα και κοριτσίστικα για παιδιά άνω των 8 ετών.
Μπορείτε να προσκομίσετε τα είδη τροφίμων ή/και παιχνιδιών στην έδρα του ΕΕΣ Μοιρών, στο παλιό οικοτροφείο αρρένων της Ι.Μ. Καλυβιανής από Τρίτη 15 Δεκεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρες 18:00 έως 20:00 το βράδυ.

Η προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των οικογενειών με μικρά παιδιά, θα συνεχίζεται …όπου υπάρχει ανάγκη και για όσο οι Μεσσαρίτες μας δίνουν δύναμη στηρίζοντας την προσπάθεια μας αυτή. Τι προσπαθούμε και έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια με τη δύναμη της Μεσσαράς:

Διανομή τροφίμων ανά 2,5 ή 3 μήνες,
Πάνω από 40 οικογένειες κάθε φορά ή αλλιώς 200 – 250 περίπου ωφελούμενοι κάθε φορά…
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ…

Σχολικά είδη κάθε Σεπτέμβριο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς,
Χριστουγεννιάτικα εορταστικά παιχνίδια κάθε Δεκέμβριο,
Πάρα πολλές παραδόσεις, σε συμπολίτες μας εβδομαδιαία, ειδών ρουχισμού…
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΜΕΝΗ…

Με αμέτρητη και ανιδιοτελή αγάπη, η ανάγκη για προσφορά συνεχίζεται…
Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ, ή στα mail : samarites.mires@redcross.gr & moires.dpt@redcross.gr
Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ από καρδιάς…

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών

Πριν μερικά χρόνια είπαμε ότι θα το προσπαθούσαμε…
Με την συνδρομή όλης της Μεσσαρίτικης κοινωνίας το καταφέρνουμε !!!

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π.Τ. ΜΟΙΡΩΝ Ε.Ε.Σ.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά